Voorbeschouwing Ter Leede – Haaglandia/Sir Winston

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – HAAGLANDIA / SIR WINSTON zaterdag 12-12-2015 14.30uur

 

LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD VOOR DE WINTERSTOP

 

Ter Leede speelt de dertiende wedstrijd tegen Haaglandia/Sir Winston, een voor ons onbekende tegenstander uit het Rijswijkse. De ploeg staat momenteel met 16 punten op de negende plek, één plaats onder Ter Leede. In de 2e periode staat het nu met 6 punten op de 8e plek, ruim boven Ter Leede dus en dat komt o.a. door de mooie 1-0 winst thuis op 5 december tegen De Jodan Boys.

Haaglandia is na een matig begin toch aardig op stoom gekomen. Het haalde in de eerste zes wedstrijden maar vier punten – thuis gelijk tegen Zwaluwen en op 3 oktober 5-0 winst tegen Sportlust ’46, maar daarna kwamen drie achtereenvolgende overwinningen op Xerxes DZB uit, Deltasport thuis en Heinenoord uit. Tegen Quick Boys werd maar ternauwernood verloren door een laat doelpunt van Yordi Teijsse en alleen de uitwedstrijd tegen Hoek werd een domper door het 4-1 verlies.

 

De ploeg van trainer Mauricio Ceccucci zal door winst op de Roodemolen graag over Ter Leede heen willen wippen en zo de eerste competitiehelft positief willen afsluiten. Maar Ter Leede kan een succes ook heel goed gebruiken en zal door een overwinning de aansluiting met het linkerrijtje willen behouden en dat staat hopelijk garant voor een mooie en spannende wedstrijd.

 

Nog even iets over de historie van Haaglandia/Sir Winston Leisure. Haaglandia ontstond op 1 juli 2005 uit een fusie van FC Kranenburg en RVC Rijswijk. De zondagafdeling speelde negen seizoenen op het hoogste niveau, vijf jaar in de Hoofdklasse en van 2010-2014 in de Topklasse, aanvankelijk onder trainer John de Wolf, later onder trainer Edwin Grunholz. Om de band met de hoofdsponsor Sir Winston Leisure Centure te versterken werden de namen gekoppeld tot Haaglandia/Sir Winston, vaak afgekort tot Haaglandia SW. Als clubkleur koos het voor een donkerblauw shirt met verticale gele streep en donkerblauwe broek en kousen.

In 2012 eindigde de ploeg nog op een mooie 2e plaats achter Achilles 29, maar in 2014 volgde degradatie naar de Hoofdklasse. Haaglandia liet namelijk de p/d-wedstrijd tegen EDO op Hemelvaartsdag lopen omdat het ook de finale om de Haaglanden Voetbal/Omroep West Cup tegen HMSH moest spelen en vooral omdat de vereniging zich toch op de zaterdag wilde richten. Het elftal werd in het competitiejaar erop na achttien nederlagen teruggetrokken, maar de club kon in het competitiejaar 2015-2016 doorgaan in de hoofdklasse B zaterdag omdat het zaterdagteam in de nacompetitie met Smitshoek en Nieuw Lekkerland aan het langste eind trok. Op 30 mei was door de 1-2 zegen tegen Smitshoek de promotie een feit.

 

Met spelers van de zondag en een aantal aanwinsten zoals aanvaller Kamal Amleye van Noordwijk (4 treffers), middenvelder Nick Brouwer (ook Noordwijk), John Bos en Mohamed Achalhi en de tweedejaars Karam Boukhari en verdediger Ivallo Staal met respectievelijk 7 en 4 doelpunten heeft trainer Ceccucci een steeds beter draaiend team en scorend vermogen genoeg in huis.

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter D. van Wijk uit Hendrik-Ido-Ambacht met zijn assistenten T. Heuvelmans en B. van Osch.

Wij hopen dat veel supporters de weg weten te vinden naar de Roodemolen en wensen iedereen een prachtige sportmiddag toe.