Voorschoten ’97 D3– Ter Leede D2

Voorschoten ’97 D3- Ter leede D2 2-2

Vandaag de laatste pot voor de winterstop. We mochten aantreden tegen de ongeslagen koploper. Overigens doen zij dit samen met BSC 68. We hebben VS al thuis getroffen en toen verloren we een beetje geflatteerd met 2-4. Helaas kampte we vandaag wel met een dunne selectie. Zoals bekend is Nick ( die overigens heerlijk verwend werd door zijn team genoten met een doos vol cadeaus) er wel even uit is met zijn gebroken enkel en was Denzil vrijdag tijden de training geblesseerd geraakt en kon Rosa geen hele wedstrijd spelen. Om niet met 9 man op het veld te komen moesten we shoppen bij een ander team. Geluk bij een ongeluk werd de oefenwedstrijd van de D1 afgelast, waardoor we Wessel V. G, Robin en Corné mochten lenen.

In een heerlijk voetbal zonnetje trapten om 9.45 uur VS om af. Ze lieten het balletje lekker rond gaan. Helaas ontbrak het bij ons aan felheid en beleving. Duels werden niet aangegaan of verloren en het was rommelig in de pasing. Daar bovenop kwam weer het repeterend probleem dat we vanuit een achterbal niet simpel kunnen opbouwen. Daar moeten we na de winterstop wel scherper op worden. Helaas kwam daar weer een tegengoal uit. Keeper Mike kan de bal niet kwijt, probeert alsnog linksback Hugo aan te spelen maar de bal gaat uit. In een gooi voor VS. Bal wordt overigens met de hand meegenomen en voorgegeven. Op de 16 meter wordt de bal netjes ingeschoten. Een onnodige 0-1. Na het doelpunt blijft VS het betere van het spel houden zonder enorme kansen. Er was nog een kopbal maar die kon worden weggestreept tegen de kopbal van Jikke. Toen wij dachten dat we met een 0-1 zouden gaan rusten was het toch nog een pracht van een counter die 1-1 op het scorebord bracht. Op eigen helft stuiterde het leder over spits Wessel B en zijn directe tegenstander heen. Wessel draaide snel en ging een rush aan. Drie verdedigers kwamen met rasse schreden dichterbij. Hij zag dat Jikke op rechts was meegelopen en gaf de bal in de loop mee. Jikke liep de 16 in en schoof het leder voor de keeper langs de lange hoek in. Zo dat is lekker rusten.

De coach van de tegenpartij vond zijn team 10 keer beter, maar dat zal de emotie zijn. Zij hadden misschien optisch het overwicht maar onderste boven gelopen werden we zeker niet. Helaas bleek dat Rosa de wedstrijd niet kon volmaken zodat we toch gebruik moeten maken van Wessel G en Corné.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat de beleving er weer was en dat we de duels meer aangingen. Het spel was nog wel rommelig maar strijd was terug. In de eerste minuut was het Rowey die net naast schoot. Helaas was het VS die na 5 minuten op 2-1 kwam. Weer slap uitverdedigen na een corner en een vrije schiet kans op de 16 werd verzilverd. Maar goed we hebben nog 25 minuten. Het was op de linkerkant Jikke die doorbrak. Een vlijmscherpe voorzet kwam bij de eerste paal waar volgens mij Wessel B de bal inschoot. De keeper had een voor ons jammerlijke prachtige reflex en tikte de bal met zijn voet van de lijn. Wessel G schoot de bal voorlangs. Zo’n10 min voor tijd werd Wessel G op rechts de diepte ingestuurd. Met zijn snelheid liet hij zijn hielen zien en ging alleen op de keeper af. Hij omspeelde hem en de 2-2 was een feit. We bleven na de gelijkmaker op de aanval spelen en we hadden daar ook kansen voor. Vlak voor tijd was het weer Wessel G die doorbrak. Helaas ging zijn schot voorlangs. Daarna ebde de storm wat weg en was het tijd voor de scheids om voor de winterstop te fluiten.

Een verdiend punt tegen de koploper waarbij een overwinning ook had gekund. De tegenpartij was daar niet blij mee en liet dat weten ook. Maar goed Wessel en Corné speelden alleen de tweede helft en toen stond het al 1-1. En om de tweede helft met 9 man te spelen is geen optie.

Tijd voor de winterstop om lekker bij te komen onder de boom. Alhoewel er staan twee zaalvoetbaltoernooitjes op het program en een oefen pot. Dit om weer tot de tanden toe gewapend het tweede bedrijf in te gaan. Dit mogen we doen op 16 januari tegen Meerburg. Pakken we weer drie punten tegen ze?

Rest mij u namens de gehele D2 een top kerst en oud en nieuw toe te wensen en natuurlijk een rood geel 2016!

Hohoho

Uw verslaggever.