Vrijwilligersavond

Ik was helaas net te laat om afgelopen vrijdag onze vrijwilligersavond te openen…maar wil heel graag met terugwerkende kracht iets toevoegen aan deze bijzondere avond.
Allereerst een goed moment om het licht te laten schijnen op onze supportersvereniging.

Vanuit het bestuur vinden wij een aantal woorden belangrijk en passend bij onze club. Betrokkenheid, “voor en door leden” en verbinding zijn hier voorbeelden van.
Wij willen dit graag een aantal keer per jaar tot uiting laten komen, namelijk op de vrijwilligersavond, de kerst inn, de nieuwjaarsreceptie en de slotdag.
Los van alle andere activiteiten die er het jaar rond ook plaats vinden op de club, dit is in beton gegoten…
Met dit in gedachten vroegen wij de supportersvereniging om hierin te helpen door jaarlijks de organisatie van deze ankers op zich te nemen.
Inmiddels doen zij dit al een tijdje en hebben wij een ding geleerd. Als je hen iets vraagt te regelen kun je je letterlijk en figuurlijk omdraaien en heb je er geen omkijken meer naar. Dit staat dan als een huis!! Zo ook afgelopen vrijdag weer. Heel veel dank daar voor!

Dan de avond zelf.
Wij hebben inmiddels meer dan 300 vrijwilligers, een onvoorstelbaar getal voor een club met een kleine 800 spelende leden. Vrijblijvend en belangeloos zijn zij bezig voor Ter Leede, vanuit de mondelinge afspraak om “wat te doen voor de club”. Het lijkt heel kwetsbaar, immers, als morgen iedereen stopt is er direct geen club meer. Het voelt echter heel anders, juist als een enorme kracht, vanuit de wetenschap dat deze mensen het vermogen hebben de club belangrijker te maken dan henzelf. Juist dit besef maakt het zo onvoorstelbaar bijzonder en maakt trots!
Vanuit die gedachte is een jaarlijkse vrijwilligersavond dan ook meer dan op zijn plaats. De ingrediënten lijken eenvoudig. Een uitstekend buffet van sponsor Graaf Jan. Uiteraard de drankjes van de club en de muziek op zacht… Het elkaar ontmoeten stond centraal, en hoe snel is het dan weer ouderwets gezellig.
Een prima en inmiddels beproefde manier om vanuit de club “dankjewel” te zeggen!
De vele positieve reacties maken dat dit zomaar lang in ere zou kunnen blijven wat ons betreft.

Wij kunnen uitzien naar nog een aantal heel leuke evenementen dit jaar, zoals de feestavond georganiseerd door de overige senioren, de gala avond georganiseerd door de selecties vrouwen en heren en de al genoemde KerstInn.

Aan gezelligheid geen gebrek, hopelijk tot snel!

Ronald