Vrouwen Ter Leede opnieuw met lege handen

Het is de vrouwen van Ter Leede nog niet gelukt om dit kalenderjaar punten te pakken in de gespeelde competitie wedstrijden. Allen de bekerwedstrijd tegen eredivisionist Excelsior kon winnend worden afgesloten.

Ook afgelopen zaterdag vertrok het op de tweede plaats staande FC Eindhoven met 3 punten van sportpark Roode Molen. In de eerste helft konden beide ploegen geen potten breken. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar Ter Leede het met windvoordeel spelende Eindhoven opving en via snel combinatiespel de aanval trachtte op te zoeken. Het was voornamelijk de wind die goed voetbal onmogelijk maakte. Beide ploegen kregen slechts een opgelegde kans om de score open te breken. De rust brak aan met een 0-0 stand.

Wie had gedacht dat Ter Leede de tweede helft het windvoordeel zou kunnen uitbuiten kwam bedrogen uit. Het was FC Eindhoven dat, nu tegen de wind in spelend, het iniatief naar zich toetrok en met goede combinaties de verdediging onder druk zette. De Sassenheimers moesten alle zeilen bijzetten en Eindhoven strafte in korte tijd twee verdedigingsfouten direct af. (0-2).

Ter Leede kwam nauwelijks nog tot aanvaardbare aanvallen en Eindhoven nam geen gas terug en scoorde vlak voor tijd ook nog de 0-3. Na negentig minuten was dit ook de einduitslag. Eindhoven vertrok met een verdiende overwinning.

Komende zaterdag komt laagvlieger SSS naar de Roode Molen, de gelegenheid voor Ter Leede om weer een resultaat neer te zetten. Naar verwachting zal aanvoerder Kitty Susan dan haar rentree, na een blessure, kunnen maken in de hoofdmacht.