Vrouwenvoetbal Ter Leede in de lift

Waar de heren van Ter Leede 1 het kampioenschap in de Hoofdklasse misliepen op doelsaldo waren hun vrouwelijke collega’s wel succesvol. Zij werden kampioen van de Topklasse door op de slotdag met 3-1 te winnen van Jong ADO Den Haag. Hierdoor bleef de Sassenheimse ploeg belager Buitenveldert met één punt voor. De ploeg van coach Judith Kuipers veroverde hiermee hun achtste kampioenschap en kroonde zich tot de beste amateurploeg van Nederland. Na een aantal sportief mindere jaren is de vrouwentak van Ter Leede weer helemaal terug aan de top.

Ook de nationale vrouwenploeg, de oranje leeuwinnen, staan sinds het Europees kampioenschap aan de top. Bondscoach Sarina Wiegman en haar Leeuwinnen kroonden zich in de Grolsch Veste tot Europees kampioen na een overwinning op Denemarken. Bondscoach Sarina speelde maar liefst negen seizoenen bij Ter Leede en won in deze periode twee landstitels en de KNVB Beker, waarna zij als hoofdtrainster van de vrouwen hoofdmacht nogmaals de dubbel van het Nederlandse vrouwenvoetbal naar Sassenheim bracht.


De sportieve prestaties hebben ook grote impact op de jeugdafdeling. “Steeds meer meisjes weten de weg naar sportpark de Roodemolen te vinden” vertelt vrouwen voorzitster Jolanda Remmelzwaal. Door een goede samenwerking met buurvereniging RKVV Teylingen zijn er volgend seizoen maar liefst 3 volwaardige vrouwen jeugdteams te bewonderen. Naast een MO19 elftal zullen er voor het eerst ook een volledig MO15 en MO11 damesteam deelnemen aan de competitie.

Al met al zit het vrouwenvoetbal bij Ter Leede dus flink in de lift. De rood-gelen hebben dan natuurlijk ook een naam hoog te houden. Het gaat hierbij niet alleen om kwantiteit maar vooral ook om de kwaliteit. Zoals technisch coördinator Ruud van der Meer zelf aangeeft is hier een rol voor hem weggelegd. Hij wil vasthouden aan en zorgen voor continuïteit binnen de staf. Vasthouden aan de eigen principes en geduld hebben. Dan komt resultaat vanzelf. Een strakke piramide waarin vrouwen 1 en 2 op het hoogste niveau dicht bij elkaar voetballen, maar waar ook vrouwen 3, en de jeugd een rol van betekenis zullen spelen. Dit alles zonder te vergeten dat er ook plek moet zijn voor recreatief vrouwen en meisjesvoetbal binnen de club.

Deze mix van sportieve prestaties en plezier bij de voetbaljeugd van Ter Leede is deze week al te bewonderen. Maandag start op sportpark de Roodemolen voor de 33e keer de voetbalvakantieweek. Met als hoogtepunt dit jaar een voetbalclinic onder leiding van Henk Wisman, hoofdcoach heren 1. Over een aantal weken start het voetbalseizoen 2017-2018 maar nieuwe aanmeldingen zijn zeker welkom. Voor meer informatie kijkt u op www.terleede.nl.