VUC JO9-1 – Ter Leede JO9-1 een Haags Sassems kwartiertje

Voor de tweede speelronde reisde Ter Leede af naar sportpark het kleine Loo in de Hofstad. Dit park is de thuishaven van Voorwaarts Utile Dulci Combinatie (VUC) JO9-1. Dit team was ongeslagen gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Ze hadden een valse seizoensstart en ook deze keer begonnen de Hagenaars zwak. Binnen 4 minuten keken ze reeds tegen een 0-2 achterstand aan na doelpunten van spitsen Floris en Job. De manschappen van Haagse coach Dominique herstelden zich maar in de 17de minuut incasseerden ze  nog wel een flitsend FIFA doelpunt, 0-3. Mats zette de aanval op en via een-tweetje was Sam het eindstation. Toen was daar de aansluitingstreffer voor de Hagenaars net voor de rust, 1-3. Waarna hoogstwaarschijnlijk tegen alle afspraken in Thymen begon aan een onnavolgbare rush door het hart van de verdediging. Nadat hij twee tegenstanders had afgeschud was er eindelijk ruimte voor een verwoestend schot, ruststand 1-4.

Start van de tweede helft was voor de thuisploeg. Ter Leede schampte de paal maar VUC bracht de achterstand terug naar 2 doelpunten, 2-4 in de 21ste minuut. In het Haagse kwartiertje probeerde ze alsnog de wedstrijd in hun voordeel te laten kantelen. Echter het Haags kwartiertje was voor de bezoekende Sassenheimers. Een goede opbouw van achteruit door Tijs belandde via spits Job in de verre hoek, 2-5. Een verkeerde spelhervatting van de goede Haagse keeper resulteerde in de 2-6 door Chris. Hij kreeg ook zijn grote teen nog tegen de splijtende pass, 2-7. Waarna de frustraties op het veld de overhand kregen. De Braziliaanse spits in Haagse dienst zocht de confrontaties met de Dominicaanse spits van Ter Leede. De Haagse Zwarte Meteor moest na een onfortuinlijke botsing ook het veld verlaten om te herstellen. In de laatste minuut wisten zowel Job als VUC nog te scoren zodat de eindstand bepaald werd op 3-8 voor Ter Leede.

Ook de tweede wedstrijd onder coach Steven in de Hoofdklasse werd winnend afgesloten. Prompt verlengde hij zijn contract en zal hij ook volgend seizoen de Ter Leede jeugd beter maken. Maar net als vorige week werd de overwinning behaald tegen een ploeg die voor de winterstop nog uitkwam in de 1e klasse. Zaterdag een tegenstander van een ander kaliber in de achtste finale van de beker, Haagse Voetbal Vereniging (HVV) JO9-1.