VVSB F4 – Ter Leede F3 Kaninefaaten

Terwijl de meeste clubs in de Bollenstreek de wedstrijden van de pupillen hadden afgelast dacht de wedstrijdsecretaris van de Sint Bavo daar anders over. Deze Kaninefaat (kaninefaaten) had inderdaad een vooruitziende blik want bij de aftrap op sportpark de Boekhorst was het voor het eerst die ochtend droog. Toch deelden niet alle Bavo ploeggenoten dit vertrouwen in de weergoden want hun linkerspits had zich een week voor carnaval al vermomd als Eskimo. Zij begonnen dan ook goed opgewarmd aan de wedstrijd en openden prompt de score in de 3de minuut, 1-0 voor VVSB F4. Ter Leede ging opzoek naar de gelijkmaker. Spits Floris wist door te breken over links maar werd onreglementair gestopt. Dan een mooie pass van Daan op Floris. Zijn dribbel strandde in een woud aan Bavo benen maar de afvallende bal werd weergaloos in de touwen geslingerd door middenvelder Sam, ruststand 1-1.

Vanaf de aftrap veroverde Sam meteen weer de bal. Zijn rush eindigde pas na een onreglementaire ingreep in het strafschop gebied. Hij verdiende een penalty maar de goed leidende scheidsrechter schatte de situatie helaas verkeerd in. De verdediging met Lars en Ryan gaf echter geen krimp en de beste kansen waren voor Ter Leede. Toch hadden we een standaard situatie nodig om op voorsprong te komen. De corner van Jay werd op miraculeuze wijze door Floris in het doel gewerkt uit de kluts. Als invaller lobte hij met zijn slechte rechterbeen de bal over 2 verdedigers en de keeper, 1-2. We konden maar 4 minuten genieten van de voorsprong want ook VVSB wist te scoren uit de corner, 2-2. Hierna nog enkele grote kansen voor spits Jay en middenvelder Jason op de tweede overwinning in de competitie. Maar het was de VVSB keeper die zijn team overeind hield in de slotminuten. Op luid aandringen van zijn personal coach, hoogstwaarschijnlijk zijn vader, reageerde hij zeer alert. De coaching adviezen waren ondanks windkracht 6 zelfs op de achterliggende hoofdtribune te horen. Maar onze jongens lieten zich er niet door van de wijs brengen en bleven goed de combinaties zoeken en dribbelen. Eindstand 2-2.
vvsb1

De meegereisde supporters zongen al “die trainer heeft een cursus gehad”. Maar het waren de spelers die de nieuwe tactiek van de ADO den Haag voetbalschool foutloos uitvoerden. Vooral Mats en Bram voerden hun taken zeer goed uit. Dus ondanks het werelddoelpunt werd mannetjesputter Bram gekozen door het publiek als Man of the Match. Het goede spel was de balsponsor van Ter Leede 1, http://www.company2wear.nl/, ook niet ontgaan en prompt beloonde hij het hele team op een wel verdiend zakje chips. Daarvoor nogmaals onze dank.

Uw trainer in opleiding maar vooral trotse vader