VVSB F5 – Ter Leede F5

Vandaag verzamelden we op een overvolle parkeerplaats op de Roodemolen. Voor een uitwedstrijd tegen VVSB F5. Voor coach Michiel was de rit naar Noordwijkerhout een soort Tulpenrally.
Met 80 bossen Tulpen in zijn  auto. In Noordwijkerhout aangekomen bleek dat we in kleedkamer 9 zaten en op veld 4 moesten spelen en dat op de 9de van de 4de .

Michiel hield in de kleedkamer de wedstrijdbespreking met als belangrijkste speerpunten: Dat de spelers goed hun positie moesten houden , werklust tonen, luisteren, en dat er alleen maar lucht

(en zeker geen tegenstander) mag zitten tussen onze eigen keeper en de verdediging van Ter Leede. Een maand geleden had Ter Leede de thuiswedstrijd tegen VVSB met 0-4 verloren , de mouwen moesten dus worden opgestroopt. Vanaf het begin was het een gelijk opgaande strijd, zonder dat beide ploegen echte kansen kregen. Maar uit een hoekschop wist VVSB toch de 1-0 te scoren. Ter Leede zette nog een tandje bij en wist de stand gelijk te trekken na een schot van Tijn. Jip hield de rechtsbuiten van VVSB goed in de gaten zodat deze niet gevaarlijk kon worden. Met de 1-1 stand was het tijd voor de limonade. In de 2e helft had keeper Chiel het niet druk maar wat hij moest doen deed hij goed. De verdedigers Geus en Jip gaven weinig weg. Menno, Stein en Gijs bleven lopen. Tijn, Finn en Timo zorgde voor aanvallend gevaar. Ook VVSB probeerde van alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toen kwam Tijn zijn actie hij dribbelde 2 man voorbij en schoot van zeker 20 meter en tot ieders verrassing kwam Ter leede op een 1-2 voorsprong. Heel Ter Leede deed nog 10 minuten zijn uiterste best en zo werd de overwinning uit het vuur gesleept. Het volgende is wellicht voer voor sportpsychologen van de laatste 4 gespeelde wedstrijden werd thuis verloren van Noordwijk en VVSB en uit gewonnen van Noordwijk en VVSB.  A.s. zaterdag spelen we tegen koploper Oegstgeest F3. Als het hele team dezelfde inzet toont als vandaag kunnen we voor een stunt zorgen. Voorwaarts Ter Leede.