VVSB JO15-1 – Ter Leede JO15-1 0 – 4 ( 0 -1 )

Voor dat ik aan dit verslag begin heb ik even iets uit te leggen.

De trouwe lezer onder ons ( bedankt Michiel ) is het opgevallen dat er van de wedstrijd tegen GDA van vorige week geen verslag op de site verschenen is.

Als ik u dan vertel dat we in deze pot in de slechtste wedstrijd van dit seizoen met 4-0 op de broek kregen dan stinkt dit natuurlijk gruwelijk naar misdaad.

Toch ligt het iets anders.Het had namelijk te maken met een digitale prutsactie van uw razende reporter. U kent het vast wel, je denkt dat je de mail hebt verzonden en een dikke halve week later kom je erachter dat dit dus helemaal niet het geval is geweest. En misschien is dat maar beter ook, want het was een kansloos huilverhaal vol met medische dossiers en laffe excuses. Eigenlijk had de wedstrijd ook met één regeltje af gedaan kunnen worden; Fysiek, mentaal en aan de bal niet goed genoeg.

“Game over”, zou een willekeurige JO15 coördinator erover geschreven kunnen hebben.

Dat kan gebeuren, alleen was de timing wat ongelukkig te noemen. Wij spelen namelijk deze weken een serie wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen waarin we de punten bijeen moeten sprokkelen en we hebben niet de luxe om veel van deze kansen om zeep te helpen. Door deze miskleun kwam er ook wat meer druk te staan op de wedstrijd van deze zaterdag, uit bij VVSB. Winst is dus het uitgangspunt, eerst maar eens kijken of we nog 11 fitte spelers kunnen vinden..

Dat lukt nog. De met de ziekte van Pfeiffer kampende Nino mag één helft spelen en begint in de spits. Wessel B. is namelijk de gehele week ziek geweest, de onfortuinlijke Nick heeft z’n spaakbeen gebroken ( beterschap man ) en daarom speelt Jan op de linksbuiten positie. Teun op rechts, Steven linksback en Timo begint weer centraal achterin. Met name de laatste omzetting lijkt Ter Leede goed te doen. Sinterklaas heeft ‘m flink uit z’n tabberd laten hangen, en op zijn peperdure nieuwe Adidasjes van 119,95 is Taglia Timotelli  rustig aan de bal, zuiver in de passing en zo komt ook ons vertrouwde middenveld met Rosa, Lucas en Robin weer wat meer aan het voetballen. Hij geeft ook de voorassist voor de 0-1. Een diepe bal op de opstomende Jikke. Die zet sterk door en vindt in het 16-meter gebied de vrijstaande Nino, die diagonaal raak schiet. BIEM!!

En het windje blijft figuurlijk de goede kant op waaien, als de scheids even later een lompe overtreding op ons goudmijntje Rosa bestraft met een rode kaart. Marijn en Noa klaren ondertussen nog een paar klusjes voor ons doel en onze boys gaan op zoek naar de 0-2. De sterk spelende Jikke komt nog een keer heel ver met een knappe solo en Andrés Lucas Iniësta schiet met een snel dalend schot op de lat. Maar de “vorentscheidung” komt er niet voor rust.

In de rust komen wij er op pijnlijke wijze achter dat er nog iemand ontbreekt. Moedertje Pronk is namelijk een weekend weg en ook Pronkie Senior blijkt daardoor volledig de kluts kwijt getuige het volgende appje; ” Lekker, is mijn vaste begeleidster een weekend weg. Ik op de fiets naar Ter Leede, spelen ze uit!!”

Corné, wil jij voortaan even een briefje voor die man klaar leggen op zaterdagmorgen?

Na de rust wordt het toch nog dik 20 minuten billetjes knijpen. VVSB is niet van plan zich als een mak lammetje naar de slachtbank te laten leiden en klapt er met een man minder bovenop. Onze kindertjes vervallen weer een beetje in de oude fout en vergeten in deze fase te voetballen. De Noordwijkerhouters creëren een hele serie corners en vrije trappen rondom het strafschopgebied en wij komen een paar keer goed weg. Ter Leede mist de dynamiek van Nino en probeert met name via de snelle Teun van de eigen helft af te komen maar slaagt daar maar mondjesmaat in. Wel is de strijd en het geloof er weer. Noa en Steven spelen een dikke voldoende en ook het middenveld scharniert weer zoals in de eerste wedstrijden van het seizoen. De 0-2 valt onverwachts en is ook niet na te vertellen. Een ongelooflijke carambole rolt uiteindelijk via de voet van Jan tergend langzaam de goal in. VVSB probeert nog steeds van alles, maar een geweldige goal van Jan gooit de wedstrijd definitief in het slot. De goal is vooral een overwinning voor Jan zelf, want hij verovert op 20 meter met een tackle de bal, ziet in een ooghoek dat de keeper uit positie staat en krult de bal prachtig in de korte hoek.” Finger licking good!!” Robin zorgt dan nog voor de 0-4, als hij een snelle uitbraak keurig afrondt.

Gezien de veldverhoudingen een dik verdiende overwinning, al was de grootte geflatteerd. Wij blijven door deze overwinning stevig in de middenmoot en kunnen ons op gaan maken voor een serie wedstrijden tegen de bovenste helft, waarin we niets moeten, maar wel heel veel willen. Positief is daarbij dat er weer een aantal jongens aan kunnen sluiten. Corné is weer wedstrijdfit, en ook Wessel en misschien zelfs Quincy kunnen weer aansluiten. dat moet vertrouwen geven boys voor volgende week.

Ik heb er al zin in,

Fijn weekend,

Henk.