VVSB JO9-1 – Ter Leede JO9-1 minimale winst voor Ter Leede

De trouwste supporter van zowel Ter Leede alsook rugbyclub de Bassets liet verstek gaan. Jason sloot hierdoor pas later aan bij de selectie. Na de tactische bespreking van coach Nino betraden de spelers zeer gemotiveerd het veld op sportpark de Boekhorst. Tegenstander was Voetbal Vereniging Sint Bavo (VVSB) JO9-1. In de 1ste minuut was het meteen al raak voor Ter Leede. Een mooie aanval over vier schijven belandde in het doel. Het eerste schot van spits Nick werd nog gepareerd door de keeper maar de rebound met zijn slechte been was wel raak, 0-1. VVSB was bruut wakker geschud en zocht voornamelijk over de linkerflank de aanval. Back Lars kwam daar handen en voeten te kort om zijn directe tegenstander VVSBer Daan van de bal te houden. Centrale verdediger Bouwe zorgde voor de nodige rugdekking. De eerste kans voor VVSB kwam uit een corner in de 8ste minuut. Maar keeper Sam wist de harde inzet nog net voor de lijn te stoppen. Toch moest hij buigen. De aanval werd afgeslagen maar de bal belandde bij de tot dan toe onzichtbare rechterspits van VVSB. Als een echte goalgetter tekende hij voor de 1-1 in de 12de minuut. 3 minuten later had hij ook de voorsprong op zijn voeten maar keeper Sam verkleinde zijn doel heel goed. In de laatste minuten trok Ter Leede het spel weer naar zich toe. Tijn veroverde eigenhandig de bal maar zijn inzet vloog voorlangs het doel. Toen was het Lars die de bal veroverde. Hij gaf een splijtende pass door het centrum op Nick, 1-2 in de 18ste minuut.

In de tweede helft ging Daan het middenveld versterken terwijl Mats voor meer aanvallende impulsen moest zorgen. Beide teams gaven maar weinig weg en waren alleen gevaarlijk uit vrije trappen. Dan enkele goede kansen voor Ter Leede om de wedstrijd op slot te gooien. Beide keren was de bal aanname van Nick fenomenaal maar zijn schot daarentegen uiterst zwak. De voorsprong bleef minimaal. In de laatste minuten werd VVSB spits Daan als extra pinchhitter ingebracht. De druk op het doel van keeper Sam nam enorme proporties aan. Hij kon redding brengen in de korte hoek maar moest het wel ontgelden want de bal kwam precies tussen zijn benen. In de voorlaatste minuut werd hij verslagen maar Lars wist het schot nog te blokkeren met een fabelachtige sliding. Wat restte was een serie hoekschoppen voor de thuisclub. Voor Ter Leede was het billenknijpen tot het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter. Eindstand 1-2.

Net als de vorige ontmoeting tegen VVSB was er winst voor Ter Leede door een minimaal verschil in doelpunten. Het team wist na twee verliespartijen dan eindelijk de winstpremie zoals beschikbaar gesteld door Boesch Nederland veilig te stellen. Om 11:30 zat het hele team in de kantine aan de patat of tosti. Man of the Match was Lars. Niet alleen schakelde hij menig aanval uit ook gaf hij de assist voor de winnende treffer.