WAJER WIL Z’N PLEK NU OOK NIET MEER AFSTAAN BIJ TER LEEDE

Interview met onze Steven Wajer kun je vinden op voetbal in de bollenstreek: https://voetbalindebollenstreek.nl/wajer-wil-zn-plek-nu-ook-niet-meer-afstaan-bij-ter-leede/ Het artikel is geschreven door Ray van de Mey.

De tekst:

Steven Wajer stond in eerste instantie niet zo te poppelen om een interview te geven. „Dat is niks voor mij”, zei de twintigjarige middenvelder van Ter Leede, die aan het begin van het seizoen bijna steevast zijn invalbeurt kreeg van trainer Henk Wisman. Nu het jeugdexponent de laatste weken zijn plek in de basis heeft veroverd, staat hij wel open voor een interview. Hoog tijd om hem beter te leren kennen.

Wajer bracht zijn voetballende jeugd vooral door bij de Sassenheimse club. Vanaf de C-junioren verliet hij Sportpark Roodemolen en ging hij voetballen bij UVS. De tijd waar hij naar eigen zeggen het meest van heeft geleerd.

„Alles gaat een stuk sneller op het niveau van de Tweede Divisie in de jeugd, daar moet je bedreven mee raken. Daarnaast leer je daar om je mannetje te kunnen staan. Je moet voor jezelf op kunnen komen. Vooral onder trainer Patrick Roukema, in mijn tweede jaar bij UVS, heb ik ontzettend veel opgestoken. Hij heeft me veel vertrouwen gegeven.’’

,,Als het bij mij niet loopt, gaat dat in mijn hoofd zitten.”

Terug naar Ter Leede
Na uitstapjes naar de club uit Leiden en Alphense Boys keerde Wajer in 2015 weer terug bij de Sassenheimers in de A-junioren. Met als uiteindelijke doel om een plek in de hoofdmacht te veroveren.

„Bij Alphense Boys was ik bang om op de bank terecht te komen. Met het oog op de toekomst ben ik toen weer teruggegaan naar Ter Leede, omdat het niveau van het eerste team hier ook hoger is dan in Alphen.”

Zodoende werkte hij nog twee seizoenen aan zichzelf om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het seniorenvoetbal. Vorig seizoen speelde Wajer zijn wedstrijden nog in het tweede. Als eerstejaars senior werd er vooral van hem verwacht om te wennen aan het niveau. Stiekem hoopte hij natuurlijk al op speelminuten bij het eerste. Maar Wajer is reëel.

„Vorig jaar was om eerlijk te zijn ook niet heel denderend. Als het bij mij niet loopt, gaat dat in mijn hoofd zitten. Tuurlijk is het wennen om bij de senioren te voetballen, maar ik weet wat ik kan. In mijn ogen was dit nog lang niet het plafond.’’

„Na elke wedstrijd praten we nog even na over het duel, daardoor krijg ik het gevoel dat hij erg met mij bezig is.’’

Daardoor temperde Wajer de verwachtingen voor komend seizoen. Eerst maar eens zijn niveau omhoog krikken. Maar dit seizoen is alles anders. Hij mocht al vaak binnen de lijnen komen als invaller en de laatste weken stond hij zelfs in de basis.

„Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger en Joey van den Berg zijn op dit moment natuurlijk geblesseerd. Daar heb ik geluk mee. Maar Wisman ziet veel potentie in mij. Na elke wedstrijd praten we nog even na over het duel, daardoor krijg ik het gevoel dat hij erg met mij bezig is.’’

Vertrouwen
Daar spreekt vertrouwen uit voor de middenvelder. Iets wat hij nodig heeft om te kunnen presteren. Nu hij die basisplek heeft veroverd, wil hij die logischerwijs ook niet meer afstaan. Wat moet hij in zijn ogen dan nog verbeteren?

„Vooral mijn duelkracht is een aandachtspunt. Ik moet mijn ding blijven doen en bijvoorbeeld vertrouwen op mijn passing, want die is altijd goed’’, vertelt Wajer, die zijn geweldige pass misschien ook wel van nature heeft overgenomen van zijn vader Emiel. Hij speelde in het verleden ook in het eerste van Ter Leede.

,,Mijn vader is een belangrijk persoon voor mij. Hij staat elke uit- en thuiswedstrijd langs de lijn en na afloop bespreken we altijd wat er beter kan’’, besluit het jeugdexponent.

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Hans Schalk