Wall of Fame: Oranje of Rood Geel?

“Oranje Wall of Fame kleurt Rood-Geel”

Onder toeziend oog van enkele honderden ex-internationals, ex-bondscoaches en de trouwste Oranjesupporters, is vorige week dinsdag op de KNVB Campus in Zeist de Oranje Wall of Fame onthuld. Alle 1261 ex-internationals en ex-bondscoaches die sinds de allereerste interland op 30 april 1905 voor Oranje zijn uitgekomen hebben een speciaal plekje gekregen op de Oranje Wall of Fame en zijn terug te vinden in de vorm van een metalen schildje met zijn of haar naam daarin gegraveerd.

Voormalig Ter Leede-speelster en -trainster Sarina Wiegman – nu bondscoach van de OranjeLeeuwinnen – deed samen met collega-bondscoaches Ronald Koeman en Max Tjaden (zaalvoetbal) de openingshandeling.

Op de Oranje Wall of Fame prijken tientallen (ex-) Ter Leede-spelers. Van Willem van Harskamp en Mario Faber (beiden ex-zaalvoetbal-international) tot Marion van der Ploeg – de eerste Ter Leede-vrouw in Oranje – en bekendere namen als Sarina Wiegman, Daphne Koster, Jannie Timisela, Jeanet van der Laan, Nathalie Geeris en Margriet Limbeek.

Ook van eenmalig international Mary Korpelshoek-Pelgrim – samen met Marion van der Ploeg en Willem van Harskamp de enige echte ‘Sassemse’ internationals – hangt er een plaatje. Als v.v. Ter Leede zijn we ook hier weer, met trots,  op een mooie manier vertegenwoordigd.