Wedstrijdverslag Barendrecht – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG BVV BARENDRECHT – VV TER LEEDE

Zaterdag 19 februari 2022 14.30 uur

ONGELUKKIG VERLIES VAN TER LEEDE TEGEN BARENDRECHT

Barendrecht – Ter Leede, dat wil voor Roodgeel maar geen gelukkig huwelijk worden. Omgekeerd gaat het wel, maar op De Bongerd resulteerden de laatste twee competitiewedstrijden in een 4-1 verlies en daar kwam afgelopen zaterdag een derde  –  geflatteerde – nederlaag bij, nu met 4-2.

Maar daar zag het halverwege de tweede helft absoluut niet naar uit! Weliswaar was Barendrecht weer net zo snel op een leuke (2-0) voorsprong gekomen als in augustus 2019 toen het al na 16 minuten 3-0 was voor de thuisploeg, maar de prachtige kopbal van – daar is hij weer! – Dirk Hoekstra uit een corner in de extratijd van de eerste helft was een mooie aansluitingstreffer en na de rust deelde Ter Leede de lakens uit en was de gelijkmaker door de benutte penalty van aanvoerder Arroyo volledig verdiend. Die penalty gaf scheidsrechter Wim Bronsvoort uit Deventer – opgeroepen in plaats van de Limburgse Jerôme de Vries – overigens ook weer doordat de in de zestien opgedoken rechtsback Hoekstra gehinderd werd.

“Doordrukken Ter Leede,” hoorde ik mezelf roepen, want Barendrecht leek stormrijp, maar het inbrengen van Peter de Lange voor Danny Monster sorteerde toch weer effect. Hij scoort altijd tegen Ter Leede en ook nu kon hij in de 81e minuut na een van de weinige counters van de thuisploeg doeltreffend afwerken uit een mooie voorzet van rechts. Ter Leede was misschien iets te gretig op zoek gegaan naar de voorsprong maar de restverdediging leek op orde. Niet getreurd, Ter Leede ging weer op zoek naar een goal, Arroyo ging mee naar voren, er kwam een beleg voor het doel van Jeffrey Verkerk en ja, dan komt er wel meer ruimte, maar de 4-2 van Marouane Bakour in de 95e minuut was toch een lucky goal door een ongelukkige kluts. Maar zo’n treffer doet er niet meer toe, de buit was binnen voor de thuisploeg en in de nazit gaf trainer Richard Elzinga aan dat het ook wel lekker was dat Barendrecht nu eens op gelukkige wijze de punten had binnengehaald.

Ter Leede trad aan in de gebruikelijke opstelling, maar nu wel met Feyo Glim op het middenveld in de basis voor de geblesseerde Melvin van Stijn. Naast hem hadden ook Joey van den Berg, Steven Wajer, Noah Marti en Mark de Vries in burger op de tribune plaatsgenomen. De eerste tien minuten ligt het initiatief bij Ter Leede, de opbouw is goed, maar als in de tiende minuut Danny Monster zo’n zes meter buiten de zestien een vrije trap mag nemen plaats hij de bal over de muur onbereikbaar voor de aan de grond genagelde doelman Prins in het doel en staat de thuisclub toch weer snel voor. En waar Ter Leede iets wil terugdoen is het Niels Vorthoren die de bal in de doelmond voor het intikken heeft na weer een vrije trap nu verder buiten de box. Onze verdediging ziet er hier niet goed uit, er zit ook wel een buitenspelluchtje aan deze treffer, de scheidsrechter kijkt naar zijn grensrechter, die reageert niet, dus telt het doelpunt en het staat zes minuten later alweer 2-0.

Ter Leede is wat aangeslagen, probeert toch weer terug te komen en als na een half uur Feyo Glim een riskante terugspeelbal weet te onderscheppen komt hij vrij voor doelman Verkerk, maar die verricht een knappe redding en ook de rebound levert niets op. Beide ploegen mogen hierna twee corners nemen en in de tweede minuut van de extra tijd scoort Dirk dan de aansluitingstreffer.

In de tweede helft trekt Ter Leede ten aanval. De opbouw is goed, Barendrecht weert af, maar levert de bal weer snel in en met Shaquille Prijor en Luc de Kruijs voor Bart van der Weijden en Thijs Haarman voert Ter Leede de druk op en als Dirk Hoekstra in de 68e minuut in de zestien gehinderd wordt mag Tomas Arroyo vanaf de elfmeterstip de stand gelijktrekken.

De ploeg van Roodakkers/Van Tongeren wil meer, maar krijgt zoals hierboven beschreven het lid op de neus na een counter en de score van de slimme Peter de Lange in de 81e minuut en de 4-2 van Bakour in de extra tijd.

Weer verlies uit tegen Barendrecht. Dat is zuur als je ziet dat er in de tweede helft uitzicht was op winst, maar de cijfers tellen en dus moet Ter Leede volgende week thuis maar punten pakken tegen DVS ’33 Ermelo dat thuis met 0-2 van VVSB verloor en evenveel punten heeft.

Tot dan!

Opstelling Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Tim Eekman, Stanley Husen, Max van Dijk ©, Kevin Cornet (56’ Anass Masrhalmi (67’ geel)), Niels Vorthoren, Danny Monster (75’ Peter de Lange), Joey Jongman, Romano van der Stoep, Ugur Altintas (32’ Boban Lazic), Marouane Bakour

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (60’ Shaquille Prijor), Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven, Shaquille Prijor,  Feyo Glim, Mike Bekooij,  Thijs Haarman ( 60’ Luc de Kruijs, (84’ Noah Marti)

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Assistent-scheidsrechter: Jack Koornneef en Kamal el Hajjahi