Wedstrijdverslag Achilles Veen 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG ACHILLES VEEN 1 – TER LEEDE 1  7 oktober 2017 14.30 uur

ACHILLES GRIJPT ZIJN KANS IN DE TWEEDE HELFT: LAAGVEEN WORDT HOOGVEEN

Vorig jaar overrulede Achilles Veen Ter Leede in de eerste helft, maar scoorde het slechts eenmaal, nu waren de rollen omgekeerd en was Ter Leede in de eerste 45 minuten veruit de beste, maar benutte het geen van de vier kansen die het kreeg. Na de rust was het voor Achilles uit de eerste de beste mogelijkheid direct raak, Boddaert kopte uit een corner hard in, tien minuten later werd het door een verdedigingsfout van Ter Leede 2-0, kwam Roodgeel nog wel terug tot 2-1, maar slaagde het er niet meer in om langszij te komen. Een prima eerste helft, vaak goed combinatiespel, maar helaas weer uitverlies tegen Achilles Veen.

Ter Leede start onder aanvoering van de weer fitte Mike Boelee ondanks de harde tegenwind voortvarend en al in de derde minuut krijgt Ronnie Verplancke na een mooie combinatie en keurig terugleggen van Ian van Otterloo een eerste grote kans, maar hij schiet hoog over. Achilles Veen antwoordt in de negende minuut met een schot van Ouweland dat keeper Sandor tot corner verwerkt, de ploeg dringt even aan, maar Ter Leede neemt al snel het heft weer in handen en uit een corner op rechts van Jeffrey Bok na een mooie actie van Jesse Dingjan kopt de inlopende Rob Zandbergen naast, de tweede kans.

Ter Leede valt aan en in de 25e minuut komt de beste kans voor Ter Leede: Marc onderschept bliksemsnel een pass uit de verdediging, gaat alleen op doelman Kools af, omspeelt hem en schiet …. op de linkerpaal, de bal kaatst terug in de handen van de dankbare goalie. Even later krijgt hij geel als aanvoerder Van den Berg in duel met hem geblesseerd raakt.

De vierde kans komt in de 35e minuut: Marc komt op links door, zet voor op Jesse Dingjan die links naast schiet. Weer een uitstekende sliding van Rob Zandbergen voorkomt in de 40e minuut een doorbraak van Achilles Veen, bij een voorzet van Jeffrey Bok komt Verplancke net te kort en het laatste wapenfeit in de eerste helft is een doorbraak van Marc op rechts, maar dan wordt hij neergelegd door Langermans, die daarvoor geel krijgt en  gaan de partijen rusten.

Na de rust start Ter Leede nu voor de wind in ongewijzigde formatie weer aanvallend en het Veense publiek houdt het hard vast, maar dan beslist Vrouwe Fortuna anders: door een foutje achterin kan Sen Aertsin de 52e minuut alleen doorgaan, doelman Sandor redt ten koste van een corner en daaruit kopt de mee opgekomen centrale verdediger Maarten Boddaert de bal keikard in het net en staat de thuisploeg voor. Boddaert speelt trouwens toch een puike rol achterin, want met zijn rake trappen zorgt hij menigmaal voor opluchting in zijn defensie.

Het is aan het spel van Ter Leede te merken dat het deze tik moet verwerken, de dominantie is weg en het wordt tien minuten later nog erger als Stefan Kraaijvanger op routine wil terugspelen op zijn doelman, maar daarmee onbedoeld een assist  geeft. De uitlopende Laszlo Sandor redt nog in eerste instantie, maar het doel is leeg en het is Jorik Mijnhijmer die dit cadeau dankbaar verzilvert en de stand op 2-0 brengt.

Pas in de 71e minuut en na het inbrengen van Niels van Veen en Oussama Siali voor Verplancke en Zwetsloot zien we Ter Leede weer aanvallen, maar een foute kaats van Niels in de 75e minuut geeft Achilles toch weer een kans, gelukkig gaat  de bal via de lat over.

Toch komt de spanning nog terug. In de 78e minuut zien we een mooie actie van Siali op links, hij geeft hoog voor en Jesse Dingjan kopt de 2-1 binnen. Zou een inhaalactie van Ter Leede toch weer slagen? Een prima pass van Jeffrey in minuut 84 kan Ian van Otterloo net niet goed afwerken en het schot van Rob Zandbergen even later wordt een corner die ook niets oplevert evenals de laatste hoekschop in de 87e minuut.

Het wil niet meer lukken en zonder veel tijd bij te trekken fluit scheidsrechter Vos af.

Achilles Veen juicht en teleurgesteld begeeft de Ter Leede-aanhang zich huiswaarts. Je speelt helemaal niet slecht, de eerste helft echt goed, maar het levert niets op.  Dan moet het volgende week thuis tegen Smitshoek maar gebeuren. Daar hebben we ook nog iets tegen recht te zetten.

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Thijs van den Berg ©(45 Toby Tan), Maarten Boddaert, Ayden Kuypers, Theo Martens, Joep van den Ouweland, Sen Aerts, Brian Pieters, Freek Langermans (45 geel), Niek Wilborts, Jorik Mijnhijmer (86 Flavio Andjole)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee © (90 geel), Stefan Kraaijvanger (64 geel), Sami Mouchih, Rob Zandbergen,  Ronnie Verplancke (72 Niels van Veen),  Jeffrey Bok, Ian van Otterloo, Marc de Kruijs (31 geel, 80 Jonathan Robertson),  Toon Zwetsloot (73 Oussama Siali), Jesse Dingjan

Scheidsrechter: M. Vos

Assistent-scheidsrechter: J.B.C. Pieterse (1e) en J. Teunissen van Manen