Wedstrijdverslag Achilles Veen 1 – Ter Leede 1

Wedstrijdverslag Achilles Veen – Ter Leede zaterdag 24-09-2016 14.30 uur

ACHILLES VEEN VERSLAAT MACHTELOOS TER LEEDE

In de strijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst toonde Achilles zich duidelijk de beste. Het drukte in de eerste helft het overwicht alleen onvoldoende uit in doelpunten, want van de vijf mooie kansen wist het er maar één te benutten. Daarom leek er nog hoop voor Ter Leede als het zich na de pauze zou herpakken. Dat gebeurde pas enigszins nadat Achilles op 2-0 was gekomen, maar toen er geen tegentreffer viel sloeg Achilles weer toe en bepaalde de eindstand op 3-0. Een volkomen terechte overwinning van een sterk team tegen een zwaar tegenvallend Ter Leede.

Ter Leede trad in de vertrouwde opstelling aan, maar speelde wel in geleende groene broeken. Teammanager Dion Piket had witte broeken meegenomen omdat Achilles volgens de KNVB-opgave met zwarte broeken speelde (hoewel in de voorbeschouwing schrijver dezes al van witte gewag maakte).

Die kleur van de hoop was voor Ter Leede er meer een van de wanhoop, want al in de 2e minuut moest Bogdan een goede dieptepass rond de zestien onschadelijk maken en na de blessurebehandeling van Tomas Arroyo in de 7e minuut kreeg na een misser van Hakan Bayram centrumspits Nassim Asrih op aangeven van rechterspits Mohammed Nikbakht een mooie kopkans, maar scoorde hij niet.

Ter Leede antwoordde in de tiende minuut met een schot van Kappenberg van grote afstand om doelman Kieboom te verrassen, maar het bleek net zo min gevaarlijk als dat van Oussama Siali een minuut later en de vrije trap weer van Mitchell.

De echte kansen waren voor Achilles, maar leidden nog niet tot een treffer: de tweede mooie voor linkerspits Sen Aerts in de 17e die net naast schoot, de derde na een uitbraak van Achilles volgend op een scrimmage voor het doel van Kieboom van Nikbakht in de 26e die naast schoot en de vierde van Nassim – “Tovenaar van Marrakech” – Asrih die in diezelfde minuut alleen op doelman Constantin kon afgaan, maar zijn poging zag stranden doordat hij de bal iets te veel voor zich uit speelde en Bogdan het leer van zijn voeten kon plukken.

Maar die voorsprong kwam toch. Na een aardige aanval van Ter Leede, een schot van Ronnie en de daaropvolgende corner, brak Achilles snel uit, speelde Ayden Kuypers Hakan “door de stokken” gaf voor op Sam Aerts en kopte deze de 1-0 binnen. Hoewel Ter Leede door een actie van Oussama, een combinatie tussen Maurits Splinter en Vincent Ammerlaan iets probeerde terug te doen, werd dit de ruststand.

Slechts 1-0! Dat biedt perspectieven, vooral als je bedenkt dat Ter Leede een week eerder een 0-3 achterstand nog gelijk wist te trekken en zelfs het Groen-Witpubliek dat zich een veel sterker Ter Leede had voorgesteld verwachtte toch nog wel iets van Roodgeel. Maar al na drie minuten sprintte rechterspits Nikbakht Hakan Bayram eruit en zorgde met een mooi diagonaal schot in de linkerbovenhoek voor de 2-0.

Na deze treffer kwamen Ben van der Lans en Jeffrey Bok erin voor Tomas Arroyo en Jesse Dingjan en met hen probeerde Ter Leede terug te komen en omdat Achilles Veen wat gas terugnam werd het zowaar nog ietwat gevaarlijk. Door een toegekende vrije trap na een overtreding op de doorgebroken Bok kon Maurits Splinter weer zijn specialiteit tonen, maar zijn weer aardig dalende schot ketste via de lat over. Ook kleine mogelijkheden voor Splinter – alleen voor de keeper – een voorzet van Oussama Siali leverden niets op en toen de scheidsrechter er geen penalty in zag toen Oussama in de zestien neerging had Ter Leede zijn kruit verschoten en was het weer de beurt aan Achilles. In de 85e minuut leidde een combinatie tussen de ingevallen Kees Schellekens en Jeroen van Leijsen tot een treffer van de eerstgenoemde en aan die 3-0 stand konden ook een actie van de ingebrachte Mehmet Güngor en de erop volgende corner geen verandering brengen en na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Sahiner af en werd Ter Leede bedankt voor de komst en het gunnen van de punten aan de thuisploeg.

Aan de thuiswinst viel niets af te dingen.

Volgende week nieuwe kansen, zeggen we dan maar.

Opstelling Achilles Veen: Maik van den Kieboom, Clemens Rijnvos (76 Daan van Dinter), Bas van Loon ©, Thijs van den Berg, Ayden Kuypers (60 geel), Theo Martens, Nassim Asrih (79 Kees Schellekens), Mohammed Nikbakht (87 Flavio Andjole), Sezer Sulun, Sen Aerts, Jeroen van Leijsen

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©,Tomas Arroyo (54 Ben van der Lansl), Renee Troost (83 geel), Hakan Bayram, Oussama Siali , Ronnie Verplancke, Mitchell Kappenberg, Vincent Ammerlaan, Jesse Dingjan (54 Jeffrey Bok) , Maurits Splinter (70 Mehmet Güngor)

Scheidsrechter: B. Sahiner

Assistent-scheidsrechter: T. Heuvelmans (1e) en M.A. Bronts