Wedstrijdverslag ACV – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG ACV – TER LEEDE zaterdag twee oktober 2021 14.30 uur

EERSTE UITOVERWINNING TER LEEDE IN ASSEN

Spannend werd het wel, vooral in de slotfase. Nadat Roodgeel in de 78e minuut op een 0-1 voorsprong kwam door een kopdoelpunt van – wie anders dan – Dirk Hoekstra zette de thuisploeg alles op alles om de eerste thuiszege te bewerkstelligen of toch minimaal gelijk te maken. En dus kwamen er nog hectische slotminuten waarin heel Assen tweemaal schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Thomas Hardeman daar beide keren gedecideerd niet van wilde weten en dus kon Ter Leede na zes extra minuten de eerste uitoverwinning in deze competitie gaan vieren.

De brigade van Roodakkers/Van Tongeren begint een goed stel te worden. Fit en met hartverwarmende energie. De verdediging staat, het middenveld werkt zich een slag in de rondte en ook de voorhoede wordt langzaamaan gevaarlijker, nu vooral ook door de komst van Shaquille Prijor in de 72e minuut. En de saamhorigheid, het voor elkaar willen werken is een belangrijk wapen.

In de eerste helft wogen de ploegen tegen elkaar op met de grootste kans – alweer – voor de inkomende Dirk Hoekstra. In de tweede helft kreeg de thuisploeg geleidelijk de overhand, de tweede bal was nu meestal voor ACV, maar net toen ik dacht zo rond de 65e minuut dat het voor Ter Leede wel eens mis zou kunnen gaan herstelde de ploeg zich, het inbrengen van Prijor gaf nieuwe impulsen, volgde een mooie aanval en scoorde Ter Leede uit een standaardsituatie.

Terug naar het begin. Perfect voetbalweer, een mooi sportcomplex, goede arbitrage

en behoorlijk veel (voornamelijk thuis-) publiek dat Ter Leede als eerste zag aanvallen met een voorzet van Mike Bekooy op Melvin van Stijn en als antwoord een schot over van aanvoerder Daniël Schans dat overvliegt.

In de twaalfde minuut krijgt Ter Leede een enorme kans als Melvin na een handsbal de van links vrij inlopende Dirk Hoekstra aanspeelt en die zijn inzet net naast de rechterpaal ziet verdwijnen. In de volgende minuut schiet Thijs Haarman na een mooie aanval nu wel zelf in plaats van voor te geven, maar ook dit schot gaat naast.

Vanaf de 25e minuut wordt de thuisploeg sterker, maar aangezien beide ploegen nu in een lager tempo spelen valt er enkele corners aan beide zijden uitgezonderd weinig op te merken. Doordat onze linksbuiten Haarman de sterke aanvoerder tegenover zich heeft kan hij minder acties maken, maar de aanhouder wint zien ook de trainers en in de tweede helft lukt het hem af en toe wel. Bovendien gaat hij wel goed mee als Schans opkomt.

Het loopt niet bij ACV, vinden ook supporters achter mij op de tribune en daarom vervangt trainer Fred de Boer wèl zijn linksbuiten de jonge Boy Spijkerman –  erg handig, maar niet gelukkig in zijn acties –  door Mark Jagt. Die gaat rechtsbuiten lopen, Ezra Schrijver verhuist naar de linkerflank. Bij Ter Leede lost Feyo Glim Melvin van Stijn af.

In de vijftigste minuut schiet spits Quispel hard en laag links in, maar doelman De Vries pakt de bal zoals altijd bekwaam en vijf minuten later redt hij weer als Quispel zijn tweede kans krijgt. Een snelle uittrap van Mark op Thijs Haarman na zijn redding heeft geen succes, weer door goed ingrijpen van aanvoerder Schans.

In de 63e minuut is het hectisch voor het Ter Leededoel, in de 65e minuut komen Huser en Mulder erin bij ACV en lijkt de thuisploeg door te willen drukken en is de behoorlijk verzorgde opbouw van Ter Leede weg. Meer dan een corner en een schot over van Strijker levert het de thuisploeg echter niet op.

Door het inbrengen van Shaquille Prijor leeft Ter Leede op, ook komt Steven Wajer Bart van der Weijden vervangen. Prijor is een echte rechtsbuiten en er volgt meteen eenmooie aanval op zijn flank: Steven speelt Shaquille aan, die zet voor en de opgekomen Dirk Hoekstra schampt de bal met het hoofd.

Een vooraankondiging van het doelpunt, want in de 78e minuut neemt Steven een corner van rechts met zijn bekende trap, bij de verre paal kopt Mike Bekooy door naar de rechterpaal waar de hoog opspringende Dirk Hoekstra onbedreigd de 0-1 kan inkoppen.

Hierna volgen wissels bij ACV, corners, een scrimmage in de 88e minuut voor het doel van De Vries, komt Gijs Beekwilder er voor Bekooy in om de verdediging te versterken, raakt Steven in de zestien in duel, waardoor het publiek een penalty wil en als even later in het strafschopgebied de bal bij aanvoerder Arroyo van zijn dij tegen zijn hand komt eist heel Assen een penalty, maar oordeelt de scheidsrechter anders.

Ter Leede wint uit bij ACV. Een prima prestatie! Komende week volgt een nieuwe krachttoer als koploper Sparta Nijkerk op bezoek komt.

Blijft Ter Leede dan thuis ongeslagen? We zullen het zien!

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Gijs Jasper, Ezra Schrijver (65’ Justin Mulder), Steyn Strijker (85’ Jaap van Dijken), Koen Steg (85’ Robert Talens (90’ geel)), Luka Prlijc, Daan Scholtens (65’ Pascal Huser), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (46’ Mark Jagt)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven (59’ geel), Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (75’ Steven Wajer), Tim Bloemendaal, Melvin van Stijn (46’ Feyo Glim), Mike van den Steenhoven (72’ Shaquille Prijor), Thijs Haarman, Mike Bekooy (88’ Gijs Beekwilder)

Scheidsrechter: Thomas Hardeman

Assisent- scheidsrechter: Rik ter Hoeve en Dyon Reinshagen