Wedstrijdverslag AFC ’34 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG AFC ’34 – TER LEEDE

Zaterdag 2 maart 2024 15.00 uur

 

IN TWEEDE HELFT KRIJGT ALKMAARSE VICTORIE ZIJN BESLAG

Op de dag waarop onze bekende voorzitter Jan Schoen twaalf jaar geleden overleed, arriveerde ik na een vlotte rit bij het Jan Ory Sportpark en kon ik mijn auto net parkeren vlak bij de spelersbus van Ter Leede en meldde ik mij in de bestuurskamer waar ik onder anderen kennis maakte met erevoorzitter Jan Ory, de naamgever van het Sportpark. En nadat wij, BO- verslaggever Willem – Guillaume –  Moleveld en ik met enige moeite een wedstrijdopstelling hadden veroverd gingen we naar de tribune die, dachten we in de zon en in de luwte lag. De zon verdween echter en de wind blies vrolijk binnen. Maar het was wel prima voetbalweer.

Wiens haan zou victorie kraaien, vroeg ik me in mijn voorbeschouwing af. Wel dat was in de eerste helft absoluut niet duidelijk. De partijen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht en het was direct duidelijk dat onze spits Carlito Fermino geen seconde uit het oog werd gehouden en bij elke actie twee spelers op zijn nek had. De vrijheid die hij tegen Alphense Boys had, kreeg hij niet. Marc de Kruijs kwam op links wel regelmatig door, maar zijn voorzetten werden steeds onderschept door het sterk spelende centrum van AFC of door hun doelman Mike Wesseling. Bij AFC was linksback Joshua Martens dreigend met zijn rushes op de linkerflank, maar ook zijn voorzetten werden zonder veel moeite door Ter Leede weggewerkt.

In de 31 minuut komt Carlito uit een pass op rechts aan de bal, kapt zijn tegenstanders uit, maar zijn derde kap wordt doorzien, een te veel en de kans is verkeken. Hierna komt Marc op links tweemaal door in de 38e en de 42e minuut, maar in beide gevallen onderschept de AFC-doelman de bal en nadat Alessandro Kwant een schot van Marra Muza tot corner heeft verwerkt en als hij hierna de hoog voorgegeven corner over zich heen ziet zeilen, kan hij opgelucht ademhalen, want niemand profiteert hiervan en dan gaan de ploegen rusten.

In de rust verhuizen mijn broer en ik, in Alkmaar hoor je ‘ik en mijn broer’ te zeggen, naar de tribune aan de andere lange zijde en dat is een verbetering, maar voor Ter Leede wordt het dat niet.

Met Daliel Afouzar, die op de Roodemolen de vijfde goal scoorde, voor de geblesseerd geraakte Boris Zanoli komt de thuisploeg goed uit de kleedkamer. Al direct krijgt hij een eerste kans als de grensrechter vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter gewoon laat doorspelen, heel opmerkelijk, en als uit de eropvolgende corner de bal hoog opstuitert, raakt Hidde van den Ende  hierbij geblesseerd. Even later ziet Carlito, doorgekomen op rechts, zijn voorzet geblokt en dan is het de beurt van invaller Afouzar die de geschorste topscorer Guillaume Rijssel, die op de Roodemolen driemaal scoorde, doet vergeten. Eerst redt Tomas Arroyo nog bij zijn actie, maar uit de hieropvolgende mooie een-twee kan Afouzar met een lage schuiver doelman Kwant passeren en staat de thuisploeg met 1-0 voor.

Ter Leede reageert en een minuut later krijgt Carlito Fermina zijn grootste kans als hij attent reageert op een hoge bal, doelman Wesseling met een lobje weet te passeren, maar te ver naar links is uitgeweken en dicht bij de achterlijn zijn inzet in plaats van in het doel in het zijnet ziet verdwijnen.

Het veldspel van Roodgeel blijft, zoals gezegd, behoorlijk goed met aardige combinaties, maar de AFC-verdedigers houden stand, zijn misschien niet zo lang, maar weten hoog opspringend de meeste voorzetten weg te koppen en met hun snelheid zijn ze over de grond ook moeilijk te passeren. Ook het inbrengen van Boy Tetteroo en Luc de Kruijs voor de goed spelende Stijn van Biezen en Steven Wajer levert geen extra dreiging op. Vooral Luc de Kruijs heeft weinig geluk met zijn acties en als in de 88e minuut bij een uitval Dirk Hoekstra de bal op rechts verliest weet Daliel Afouzar zijn tweede te scoren. Dit komt natuurlijk ook omdat Ter Leede gaat aandringen, Arroyo naar voren is gegaan en er dus meer ruimte komt voor AFC. In de 90e minuut weet Jeffrey van Kempen zelfs nog de 3-0 te voorkomen, waarna scheidsrechter Van der Velden affluit.

 

Zo verloor Ter Leede uiteindelijk van een sterk en fit team, ze lopen zoveel dat de sterke nummer twee Martens kramp kreeg. Bovendien na lange tijd, sinds begin november, weer eens thuis. Voor Roodgeel was dit de eerste competitiewedstrijd waarin het niet scoorde.

Dat moet een unicum blijven, want volgende week willen we graag dat Ter Leede op zijn thuisbasis het doel wel weet te vinden tegen Hoogland om zich te revancheren voor de onnodige 3-2 nederlaag in oktober.

Dat gaan we zien.

Tot dan.

 

 

Opstelling AFC ’34: Mike Wesseling © K, Joshua Martens (Jerry van Sluijs), Huib Sprenkeling, Sandro Staal,  Finn Klant, Mees Nuijens (83’ Aiman Afouzar), Boris Zanoli (46’  Daliel Afouzar), Milan Koenders, Marra Muzo, Ties Glas, Devin Koorn (73’ Joey Kooge)

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Tomas Arroyo © (81’ geel), Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen (65’ geel), Stijn van Biezen (71’ Luc de Kruijs), Thijs Pieter Job Timmermans, Steven Wajer ( 71’ Boy Tetteroo), Mike van den Steenhoven, Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Teun van der Velden

Assistent-scheidsrechter: Thijmen Schimmel en Damian Sangers

 

Scoreverloop:

59’       1-0       Daliel Afouzar

88’       2-0       Daliel Afouzar