Wedstrijdverslag AFC (za) 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG AFC (ZA)  – TER LEEDE 16-12 2017 14.45 uur

ROODGEEL VERSLAAT THE REDS MET RUIME CIJFERS

Ter Leede kende op het kunstgras van veld twee op Sportpark Goed Genoeg een bliksemstart: de eerste mooie goal van Dingjan viel in de tweede, de volgende al even mooie van Siali in de achtste minuut. Ondanks kansen kwamen daar voor rust geen doelpunten bij, The Reds waren niet bij machte tegen te scoren, hun eerste, ongevaarlijke, schot op het doel van Sándor viel pas in de 28e minuut. Na de pauze kwam AFC door een benutte penalty dichterbij, maar twee snelle goals van De Kruijs en Bok verruimden de marge en na de tegenscore van Sutorius maakte dit duo er uiteindelijk 2-6 van.

Een klinkende overwinning als slotakkoord van de eerste competitiehelft!

Een behoorlijke Ter Leede-aanhang had zijn weg gevonden naar Amsterdam Buitenveldert en oud-voorzitter Wim van Biezen had mij nog niet gezegd dat een snel doelpunt heel mooi zou zijn of hij werd op zijn wenken bediend: Jesse Dingjan controleerde in de tweede minuut een mooie assist van Stefan Kraaijvanger in volle ren fraai met de borst en haalde onhoudbaar uit en Ter Leede stond met 0-1 voor!

Wat een begin voor Jesse, die door de ziekte van Ian van Otterlo zijn basisplek meer dan waar maakt, want zes minuten later is het zijn assist die Oussama Siali bekwaam afwerkt en het staat al 0-2. De honger naar meer treffers is hiermee niet gestild en de geschorste aanvoerder Boelee ziet tot zijn tevredenheid verschillende mogelijkheden en kansen voor zijn ploeg: een mooie voorzet van Marc de Kruijs op Bok in de 13e minuut, een kopbal van Marc vijf minuten later die net over gaat en drie minuten later een heel beste kans voor Oussama die alleen op doel afgaand besluit om toch af te geven, maar dat gaat net mis.

Na het eerste schot van AFC op doel in de 28e minuut gaat Roodgeel weer door. Jesse kopt op aangeven van Jeffrey Bok in de 34e minuut net over en een minuut later krijgt linksback Jonathan Robertson een beste kans om zijn eerste competitietreffer dit jaar te maken, maar doelman Van Ingen weet zijn schot te pareren en ook het schot van Siali in de 40e minuut verwerkt hij tot corner. Edoch, er wordt niet meer gescoord en na een laatste corner voor Ter Leede gaan de ploegen rusten.

De wegens buitenspel afgekeurde goal van Oussama Siali direct na de pauze hebben veel toeschouwers niet gezien, maar wel de ongelukkige handsbal van Kraaijvanger waardoor Daan Sutorius – Latijn voor Schoenmaker – de aansluitingstreffer kan scoren.

Kan AFC terugkomen en de V van Verlies in het shirt veranderen in de V van Victorie?

Het antwoord geeft Marc de Kruijs al een minuut later zeer gedecideerd: Nee! Een prima steekbal van de weer uitstekend spelende centrumverdediger en interim-aanvoerder Rob Zandbergen prolongeert Marc fantastisch tot de 1-3 en na een mooie kans voor Siali in de 53e minuut is het twee minuten later zijn assist op Jeffrey Bok die deze in staat stelt om beheerst de 1-4 te scoren. De pass op Marc kwam overigens van de niet geheel fitte Ben van der Lans, die enige tijd later vervangen wordt door Sami Mouchih. Hij wordt linksback en Jonathan schuift door naar het middenveld.

AFC is een ploeg die ondanks een achterstand toch sportief en vol blijft strijden om te scoren en dat lukt in 76e minuut zowaar: een miscommunicatie tussen Stefan Kraaijvanger en Nilton Sonha – wie grijpt in? – en een ver voor zijn doel staande doelman Sándor stellen Pepijn Veerman in staat om met een fraaie kopbal de 2-4 aan te tekenen. Op zijn beurt probeert een verder onzichtbaar opererende Thierry van der Kooye even later een penalty te versieren, maar scheidsrechter Rijsbergen beloont zijn actie met een gele kaart. Ook een oud-trainer van Ter Leede geeft hem vanaf de kant met een synoniem voor ‘vriendenstikker’ luidkeels te kennen deze actie niet te kunnen waarderen!

Het antwoord van Ter Leede is weer afdoende: op links breekt Marc weer door en hij geeft gehoorzaam gevolg aan de luide roep van Cees van der Niet “Speel op BOK!” en zo kan Jeffrey met de 2-5 zijn tweede maken. Zelf wil Marc ook nog wel en nadat hij in de 87e al bijna de 2-6 maakt is het in de 90e minuut wel raak: na een razendsnelle run op zijn linkerflank speelt hij nu niet af maar schiet keihard en laag in de linkerhoek. Twee doelpunten, twee assists dan kun je van een geslaagde middag spreken.

Hierna vindt de uitstekend leidende scheidsrechter het prima en fluit hij af en geeft de ploeg van Wisman/Blankespoor de Ter Leede-aanhang een prachtig besluit van de eerste competitiehelft.

Zes competitiewedstrijden ongeslagen, een tweede plek in de rangschikking, bovenaan in de tweede periode een prima laatste wedstrijd, voorwaar een prestatie van formaat van dit Ter Leedecollectief! Dat worden mooie feestdagen!

Voorwaarts, Ter Leede. In 2018!

Opstelling AFC:  Maksim van Ingen, Daan Brinkman (77 Milan de Wijs), Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Pepijn Veerman, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum ©, Daan Sutorius (56 geel), Thierry van der Kooye (80 geel), Sil Paddenburg (77 Jessy de Jong), Danny Goedkoop (68 Jasper Blonk)

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandor, August Sonha, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen ©, Jonathan Robertson, Ben van der Lans (70 Sami Mouchih),  Jesse Dingjan, Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok, Marc de Kruijs, Oussama Siali (83 Joey van den Berg)

Scheidsrechter: B. van Rijsbergen

Assistent-scheidsrechter: D. de Haan (1e) en O. Erdogan

Foto’s OrangePictures: Erik van Kordelaar