Wedstrijdverslag Ajax – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG AFC AJAX  – TER LEEDE zaterdag 18 september 2021 14.30 uur

WEER VERLIES TEGEN AJAX

Voor de vierde maal wint Ajax thuis van Ter Leede en daar zag het in het begin toch echt niet naar uit. Ter Leede begon met uitstekend veldspel en de vlotte combinaties vooral met Thijs Haarman op links leverden prachtige kansen op en een vroege treffer van Melvin van Stijn. Maar omdat rechtsback Dirk Hoekstra in plaats van te voetballen voor grensrechter ging spelen kon linkerspits Van Aggele al snel tegenscoren en toen op het half uur Tomas Arroyo een vrije trap pardoes op Timo van Roemberg richtte, controleerde deze de bal heel snel, zag doelman De Vries op de rand zestien staan en met een prachtig ver schot verdween de bal over Mark heen in het doel en ondanks veelbelovend spel van Ter Leede ging Ajax met een voorsprong de rust in. Ter Leede dat nu met Mike Bekooy na de pauze wilde terugkomen kreeg een domper te verwerken door een snelle 3-1 en ondanks verwoede pogingen lukte het Roodgeel niet om tegen te scoren en werd het zelfs 4-1 voor de thuisploeg. Er zat voor Ter Leede meer in, maar het kwam er totaal niet uit.

Prima start

Prachtig weer, een natuurgroene grasmat. Als Ter Leede op dit Only Friends-sportpark in Noord-Amsterdam start is het duidelijk dat de ploeg er zin in heeft. Het start met de ene aanval na de andere en Thijs Haarman is zijn directe tegenstander rechtsback Stany Dankerlui bij voortduring de baas en passeert hem langs alle kanten. Al in de zesde minuut komt Ter Leede op voorsprong: na een mooie pass van Dirk Hoekstra op Bart speelt deze de op links inlopende Melvin van Stijn aan en die scoort bij de verre paal de 0-1.

Lang kan Ter Leede niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later ziet Dirk een pass over zich heen gaan, denkt aan buitenspel en begint zonder vlag te vlaggen en intussen is Michel van Aggele er al vandoor om de gelijkmaker achter Mark de Vries te deponeren!

Een tegenvaller

Maar daarover niet getreurd, een nieuwe kans dient zich in de negende minuut al weer aan als Thijs op links doorkomt, schiet en zijn bal door doelman Virgil Deen –  ex-Swift en ook ex-Rijnsburg, zijn vader zit naast ons – met de voet gekeerd ziet en direct daarop weet hij ook de kans van Bart van der Weijden te neutraliseren.

Ajax reageert met een voorzet van rechts die Tomas corner kopt, maar dan is het woord weer aan Ter Leede met een eerste corner na een actie van Thijs en in de 17e minuut een te zwak schot van Noah nadat Bart hem heeft aangespeeld.

Vanaf de 20e minuut komt Ajax wat meer in zijn spel, maar het is Ter Leede dat een vierde kans krijgt als Tim Bloemendaal Thijs aanspeelt en die zijn schot voorlangs ziet gaan. Een vrije trap van Tomas na free kick op Thijs wordt slechts een corner, even later krijgt Tristan Buis geel na een overtreding, maar geen geel voor een minstens zo zware fout op Dirk Hoekstra, want dan zou het rood worden …..

Ajax op voorsprong

In de dertigste minuut verricht Mark een mooie redding na een schot en meteen daarna mag Tomas een vrije trap nemen. Het vervolg is al geschetst en door de boogbal staat Ajax geheel tegen de verhouding in met 2-1 voor.

Ter Leede wil gelijkmaken en na een derde corner krijgt Bart een kans als de bal dood in de doelmond ligt, maar doelman Deen brengt redding en dat doet hij drie minuten later weer als hij de bal net aan bij de eerste paal weet te bemachtigen. Ook de volgende twee aanvallen van Ter Leede leveren niks op en de partijen gaan rusten.

Na de rust komt Mike Bekooy erin voor Noah Marti en ook trainer Detlef le Grand heeft ingegrepen. De beduusde rechtsback Stany Dankerlui is in de kleedkamer achtergebleven, ex-Noordwijker Luuk Slegt neemt zijn positie in en Xamm Flemming komt erin. Dat sorteert echt effect, want het gevaar Thijs Haarman is grotendeels bezworen en Ter Leede krijgt onmiddellijk een tegenvaller te verwerken als Moussa Annouar al in de 47e minuut in de korte hoek de 3-1 weet te scoren. Des te verbetener probeert Mike Bekooy in zijn eerste competitieminuten om het doel te vinden, maar dat geluk heeft hij deze middag nog niet. Melvin ziet zijn schot geblokt en na ruim twintig minuten wordt hij geheel tegen zijn zin gewisseld voor Shaquille Prijor en als hij het veld verlaat moet de provisorische veldafzetting het ontgelden.

Ondanks een aantal andere wissels, Stijn van Biezen voor Bart, Feyo Glim voor Mounir weet Ter Leede het doel niet meer te vinden, dit in tegenstelling tot Ajax dat door Jip Bartels in de 88e minuut nog op 4-1 komt.

De strijd is gestreden, de uitslag is geflatteerd, maar duidelijk en Ter Leede heeft uit nog geen punten weten te behalen. Goed veldspel, vooral in de eerste helft, heeft niets opgeleverd.

Dan moet dat komende week maar weer gebeuren, thuis tegen Staphorst.

Of nee, eerst komende woensdag de KNVB-bekerwedstrijd uit  tegen de Gorinchemse zondagderdedivisionist  Unitas.

Tot dan

Opstelling Ajax: Virgil Deen, Stany Dankerlui (46’ Xamm Flemming), Carlos Opoku ( 55’ Jip Bartels), Dico Koppers ©, Paul Quasten ( 70’ Lars Middelwijk), Luuk Slegt, Anouar Moussa (75’ Kaj de Jong), Timo van Roemburg, Stefan Smal, Tristan Buis (25’ geel), Michel van Aggele

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, , Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi (72’ Feyo Glim), Bart van der Weijden( 66’ geel, 72’ Stijn van Biezen), Tim Bloemendaal, Melvin van Stijn (67’ Shaquille Prijor), Mike van den Steenhoven (82’ geel), Thijs Haarman, Noah Marti ( 46’ Mike Bekooy)

Scheidsrechter: Boyd van Kommer

Assistent-scheidsrechter: Robert Kunst en Marck Fieret