Wedstrijdverslag Ajax – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG AJAX – TER LEEDE dinsdag 29 mei 2018 20.00 uur

TELEURSTELLEND RESULTAAT VOOR TER LEEDE

Talrijke Ter Leedesupporters waren naar de Toekomst gereisd om daar hun team aan te moedigen in hun streven naar promotie naar de derde divisie. Ze moesten geduld oefenen want de weergoden zorgden voor onweer en vooral heel veel regen. Om twintig over acht kon de partij toch beginnen. Ter Leede speelde goed, kwam tot veelbelovende aanvallen, maar niet tot een score en uit een vrije trap op de rand zestien kwam Ajax op voorsprong en het werd nog erger toen een foute kaats leidde tot de 2-0. Met die stand gingen de partijen rusten en na de pauze werd er niet meer gescoord. Ter Leede speelde lange tijd onsamenhangend, kon geen vuist maken en Ajax bleef gemakkelijk op de been. Pas op het laatst kwamen er voor een desperaat aandringend Ter Leede nog enkele kansen, maar het bleef bij de 2-0. Het wordt zaterdag nog een zware klus om dit recht te zetten, maar Staphorst vorig jaar bewees dat het mogelijk is.

Veel regen en af en toe enig gedonder, er was dus veel zuurstof in de lucht en beide partijen trokken fanatiek van leer, er was niet te zien dat ze al een veeleisend seizoen in de benen hadden. Vrij snel na het begin nam Ter Leede het initiatief en al in de vierde minuut bediende Ian van Otterlo Marc de Kruijs, maar wegens een overtreding werd het geen corner. Hierna werd het voor László’s doel even gevaarlijk, maar daarna zagen we een prima aanval op rechts via aanvoerder Boelee, maar zijn voorzet werd door Jeffrey Bok naast geschoten omdat hij de bal te veel onder zich kreeg en direct erop in de zevende minuut passt een snel opkomende Robertson direct Ian van Otterlo in en snelle schot kan doelman Veenboer net aan tot corner verwerken. “Ze zitten er lekker in” aldus vader Kraaijvanger en meteen hierop kan Mike, die vooral in het begin veel ruimte kreeg om op te komen, Bok aanspelen en diens voorzet wordt door Joey naast en over gekopt. In de 19e minuut weer een prima aanval op rechts, enige hectiek voor het Ajax’ doel, maar ook het schot hierna wordt geblokt en uit de toegekende corner komt niets voort.

In de 38e minuut wordt er wel gescoord, maar dan door Ajax. Op de rand van de zestien stopt Ben van der Lans de ontsnapte Misa-Danso onreglementair af, Ben krijgt geel en uit de vrije trap raakt aanvoerder Abdulrachman de bal net voldoende voor 1-0. László kan er niets aan doen, het zicht werd hem benomen door verschillende spelers.

Ter Leede probeert gelijk te komen, maar het tegendeel gebeurt, want op slag van rust verdwijnt de bal door een foute kaats met een boog over onze verdediging en dan is Misa-Danso er als de kippen bij om nu zelf te scoren en na enig tijdrekken van de thuisploeg en zelfs nog een kans op nog een derde goal, de bal wordt door- en overgekopt,  gaan de partijen rusten.

In de tweede helft is Ter Leede veel minder nadrukkelijk aanwezig, het heeft de regie niet meer, de opbouw stokt en al vrij snel kan na een aanval van rechts door Mike die niet scherp voorzet kan Ajax gevaarlijk counteren en moet doelman Sándór redden. Terwijl nummer tien Stanley Akoy geblesseerd op de grond ligt zien we een aardige aanval van Ter Leede, maar weer is de voorzet, nu van Bok, niet echt accuraat. In de 64e minuut raakt  Jona Robertson, bij wie na de rust  de scherpte ook al was verdwenen, behoorlijk geblesseerd aan zijn rechterarm/schouder en wordt hij vervangen door Jesse Dingjan. Rob Zandbergen wordt linksback, Ben zakt een linie en Jesse gaat op het middenveld spelen en drie minuten later komt Siali erin voor Joey van den Berg, maar nu heeft Ter Leede geen echte centrumspits, want Oussama gaat op het middenveld lopen en we moeten ook constateren dat hij op zijn zachtst gezegd niet erg gelukkig is met zijn acties.

Ter Leede lijkt het duidelijk niet echt meer te weten en Ajax traineert effectief, in de 82e minuut weet Ter Leede  toch nog bijna te scoren, maar in een reflex redt Veenboer met de hand.

Met Melvin van Stijn voor Marc de Kruijs komt Ter Leede in de extra zes minuten tijd nog tot een slotoffensief en Melvin krijgt nog een heel beste kans als Siali, nu wel in de spits, de bal terugkopt en Melvin rakelings links naast schiet.

Helaas, met de 2-0 stand beëindigt scheidsrechter Roeleven de partij en dus rust op ons eerste de zware taak om deze stand thuis goed te maken, zwaar, maar niet onmogelijk zo heeft vorig jaar uitgewezen.

Wel, zaterdag weten we of Ter Leede doorgaat of dat er een eind komt aan een toch nu al goed seizoen.