Wedstrijdverslag Argon 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG ARGON – TER LEEDE zaterdag 21 april 2018 14.30 uur

TER LEEDE WINT UITEINDELIJK TERECHT IN MIJDRECHT

Gedurende de hele wedstrijd was Ter Leede de dominante ploeg, maar het wist het overwicht maar moeilijk in doelpunten uit te drukken. In de eerste helft kwam het door een prachtig schot op voorsprong, maar de ervaren Patrick Lokken strafte een inschattingsfout achterin doeltreffend af en daarom gingen de ploegen met een gelijke stand rusten. Na de pauze viel Ter Leede voortdurend aan, maar de winnende treffer van ex-Argonspeler Ian van Otterlo viel pas in de 89e minuut. Door deze winst en het verlies van SteDoCo tegen De Jodan Boys neemt Ter Leede weer de tweede plek in. Als Hoek volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen Smitshoek wint neemt het op doelsaldo die plek over.

Vanaf het begin verovert Ter Leede het initiatief en in de achtste minuut lost een actieve Oussama Siali een eerste schot op doel, maar voor doelman Antonioli is dat slechts een opwarmer en het eerste gevaar ontstaat zowaar in de 11e minuut voor het Ter Leededoel. Hierna wordt een schot van Jeffrey Bok na een aardige aanval geblokt, maar in de 18e minuut is het raak als Oussama van links met een machtig schot de 0-1 aantekent. Acht minuten later gaat zijn schot voorlangs, een tweede treffer komt er voorlopig niet, ook even later niet als de volley van Ian van Otterlo uit een voorzet van Siali net over de lat vliegt.

Dan vindt Joey van de Berg, die tot dan toe nog niet erg los kon komen, het welletjes en hij stormt met de bal aan de voet de zestien in, maar weer is het een attent uitlopende Antonioli die hem het scoren belet en in de 36e minuut is hij weer op zijn post om Toon Zwetsloot te stoppen.

Is het de warmte, is er concentratieverlies bij Ter Leede of beide? In ieder geval kopt Stefan Kraaijvanger in de 40e minuut onder een verre voorzet door en pakt de slimme Patrick Lokken dit cadeautje bekwaam uit en scoort zijn achtste treffer in deze competitie en met deze 1-1 stand fluit scheidsrechter Wijma even hierna niet voor een overtreding tegen Jeffrey Bok, maar voor de rust. Jeffrey verlaat als laatste het veld met een gekwetste enkel en keert na de pauze niet meer terug, zijn plek wordt ingenomen door Marc de Kruijs.

Met Siali nu op rechts, Joey op negen en Marc op links pakt Ter Leede de draad weer op. Na een combinatie Van Otterlo – Siali gaat de laatstgenoemde in de zestien neer, maar scheidsrechter Wijma wuift het weg, hij laat veel passeren deze middag. Op links laat Marc zich aardig gelden, toont zijn rechtsback regelmatig de hielen, maar zijn schoten, ook met rechts, treffen geen doel en ook zijn voorzetten komen net niet aan.

Een mooie kans krijgt Stefan Kraaijvanger in de 69e minuut, maar zijn inzet uit een corner van rechts komt recht in de handen van Argons doelman terecht en de rommelbal van Ian nadat hij zelf de bal in de 74e minuut heeft veroverd gaat rechts naast en een schot van Siali in de 77e minuut wordt tot corner verwerkt.

Het zal toch niet gelijk blijven? Ronnie Verplancke komt er in de 78e minuut in voor Toon Zwetsloot en zijn eerste daad is een mooie strakke pass op Marc de Kruijs die doorgeeft aan Ian van Otterlo, die in de zestien zijn tegenstander poort en daarna door hem wordt neergelegd vlak voor de ogen van zo’n dertig Ter Leedesupporters. “Doorgaan” geeft de arbiter weer aan. Een keihard schot van Ronnie in de 87e minuut stompt Antonioli tot corner.

Dus toch 1-1? Nee, in de 89e minuut komt aanvoerder Boelee op rechts op, stormt op het doel af, waarom schiet hij niet, nee hij legt de bal nauwkeurig terug op Ian van Otterlo, want ze hebben vast afgesproken dat hij in ieder geval scoort tegen zijn oude ploeg en dat doet hij ook en het is meteen de winnende en hij begint met deze elfde treffer Jeffrey Bok gevaarlijk te naderen.

Praktisch zonder tijd bij te trekken fluit scheidsrechter Wijma af en heeft Ter Leede benauwd, maar volkomen terecht van Argon gewonnen, dat door het verlies van Rijsoord nog niet officieel is gedegradeerd, maar dat lot is onafwendbaar.

Ter Leede staat wat de competitie betreft nu veertien dagen stil om het daarna thuis op te nemen tegen De Jodan Boys.

Tot dan!

Opstelling Argon: Romero Antonioli, Bas Boelhouwer, Gerard Aafjes © (75 geel), Mathijs Coenradi, Rida Abdulhamid, Lorenzo Zorn (43 geel), Dennis Filippo, Mark van der Weijden (86 Imar Kort), Patrick Lokken, Ian Refos, Stefan Tichelaar (63 Soner Gedik)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen (84 geel), Jonathan Robertson, Ben van der Lans (57 geel), Toon Zwetsloot (78 Ronnie Verplancke), Jeffrey Bok (46 Marc de Kruijs), Ian van Otterlo, Oussama Siali, Joey van den Berg (67 Jesse Dingjan)

Scheidsrechter: R. Wijma

Assistent-scheidsrechter: L.M.W. Andy (1e) en J. van Ditmarsch

Foto’s OrangePictures: Erik van Kordelaar