WEDSTRIJDVERSLAG ARGON 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 6 mei 2017 14.30 uur

TOTAL LOSS

of

HET ONBEREIKBAAR DICHTBIJE KAMPIOENSCHAP

Het tweede uitverlies tegen De Jodan Boys bleek niet onherstelbaar doordat concurrent Achilles Veen ook verloor, maar deze derde uitnederlaag tegen Argon werd dat wel omdat Michael van Dommelen voor Spijkenisse in de eindfase toch nog voor de winst zorgde . Een fel gemotiveerd Argon kwam door nota bene twee treffers van toekomstig Ter Leedespeler Ian van Otterloo voor de rust al op 2-0. Ter Leede kreeg wel wat kansen, maar wist pas na de hervatting door Tony Schreurs te scoren en ondanks een groot overwicht en verschillende mogelijkheden bleef het bij de 2-1 en daardoor kan Spijkenisse volgende week zonder te spelen thuis in de kantine kampioen worden.

Aan prestaties waarop je zelf geen invloed kunt uitoefenen kun je beter geen emotionele waarde toekennen, maar voor betrokkenen – familie, supporters – wordt zoiets moeilijk en voor spelers en technische staf moet deze nederlaag als een “total loss” overkomen als je zo ver gevorderd bent na een mooi seizoen met een jonge en hechte groep die zich steeds beter ontwikkelde. Vanaf half oktober leek Ter Leede schier onklopbaar – uitgezonderd het ongelukkige verlies tegen Achilles Veen – maar vanaf de thuiswedstrijd tegen Ajax op 1 april kwam er zand in de machine, ondanks mooie zeges op Swift en Spijkenisse. Door de zwaarbevochten overwinning vorige week op Zwaluwen zag het er voor Ter Leede toch weer goed uit: vier punten uit de resterende twee wedstrijden en je bent kampioen.

Het ging mis in Mijdrecht terwijl Ter Leede toch goed startte met weer Tony Schreurs op tien naast Toon Zwetsloot en Mitchell Kappenberg op het middenveld. Al in de eerste minuut kopte Jona Robertson uit een corner van Bok op rechts over en moest Jesse van Niekerk de bal uit een vrije trap van Jeffrey – door een overtreding van Floris Mulder waarvoor hij geel kreeg   – in de derde minuut wegkoppen. Argon verweerde zich echter fel, nam na een eerste aanval een corner op rechts en kreeg in de tiende minuut een grote kans toen Syrano Morrison wegdraaide van Robertson en maar net naast schoot. Het was de opmaat naar het doelpunt twee minuten later toen Morrison weer op rechts werd aangespeeld, Robertson van zich afschudde en hard inschoot. Doelman Constantin kon redden, maar in de rebound was Ian van Otterloo er als de kippen bij om zijn derde competitiegoal te scoren.

Ter Leede reageerde wel degelijk met een mooie aanval twee minuten later van Marc de Kruijs, aanvoerder Kappenberg en Bok, maar Tony kon net niet bij de voorzet van Jeffrey en na een schot van Toon in de 17e minuut volgde een prima voorzet van Marc op Vincent Ammerlaan op de penaltystip, maar hij kopte de bal recht op doelman Manschot.

Toch ging Ter Leede wat verkrampt voetballen en de Argonauten kregen dat door en verdubbelden hun energie, kregen corners en toen in de 33e minuut na een aanval van Ter Leede de scheidsrechter niet floot voor een overtreding, kwam Jesse van Niekerk verrassend vrij op rechts en kon de bal precies terugleggen op Van Otterloo en met niemand in de buurt kon deze de hoek uitkiezen en schoot hij de 2-0 rechts binnen tot verbijstering van de totale Ter Leede-aanhang. En deze riante voorsprong tegen de koploper gaf Argon zoveel zekerheid dat bij hen tot de rust alles lukte en bij Ter Leede niets.

Na de pauze valt Ter Leede aan en probeert Argon het met uitvallen van met name Jesse Niekerk, terwijl rechterspits Morrison meer en meer wordt ingezet om met zijn snelheid het gevaar van linkerspits De Kruijs in te tomen. Dat doet hij met zoveel overgave dat hij zich in de 74e minuut met kramp moet laten vervangen.

Intussen heeft Tony Schreurs Marc in de 51e minuut aangespeeld, maar blokt de uitlopende doelman Manschot diens rush, schiet Tony even later over na aangeven van Toon Zwetsloot en kopt Vincent uit een voorzet van Jeffrey Bok rechts naast.

Er zit een doelpunt aan te komen en voor nog meer aanvallende kracht komen Mike Boelee en Oussama Siali erin voor Jordy Vierbergen en de zeer onopvallend spelende Kappenberg en bij Argon vervangt Jesse Stange Joey van Ede. In de 66e minuut heeft Ter Leede pech als Marc de Kruijs ziet dat zijn mooie stiftbal over de keeper via de binnenkant van de rechterpaal weer in het veld stuitert en ook voorzetten en de vierde corner in de 69e minuut leveren nog niets op, maar in de 71e minuut valt de aansluitingstreffer toch: Jeffrey Bok zet van links voor en Tony scoort de 2-1.

Nog zeker twintig minuten voor ten minste één doelpunt, dat moet toch mogelijk zijn denkt alles en iedereen wat Ter Leede is. Maar het zit Argon mee en het gaat effectief dwarsliggen. Letterlijk, want eerst gaat Jasper Werkhoven liggen en wordt hij vervangen en ook de al genoemde Morrison gaat neer met kramp. Zeker vier minuten ligt het spel stil.

In één van zijn laatste rushes gaat Tony in minuut 76 op rechts twee man voorbij, maar kan de keeper zijn inzet tot corner verwerken en na de 5e corner na een actie van Siali en een voorzet van hem in de 80e minuut mist Vincent de bal net.

Met Kevin Duthler voor de moegestreden Schreurs valt Ter Leede weer aan en als Kevin in de 86e minuut prima doorkopt kan de doelman slechts ten koste van een blessure redden.

Het doelpunt valt niet meer, ondanks een schot van Marc in de 89e minuut en een kopbal van Arroyo (over). Aan de andere kant krijgt Jesse van Niekerk geel voor kennelijk een schwalbe als hij in de zestien in duel met Boelee neergaat en na een laatste voorzet van Mike fluit scheidsrechter Sanders na slechts vier extra minuten af en zijn door dit verlies de kampioenskansen van Ter Leede vervlogen.

Erg jammer, maar de show must go on. Volgende week in ieder geval één punt thuis tegen Sliedrecht voor de tweede plaats en dan volgt de nacompetitie. Ondanks alles voorwaarts!

Opstelling Argon: Terence Manschot, Jordly Petronia (39 geel), Wouter Winters, Floris Mulder (4 geel), Wilco Krimp ©, Lorenzo Zorn , Syrano Morrison (74 Abdelhamid Rida), Jasper Werkhoven (72 Randy Knoppel), Joey van Ede ( 66 Jesse Stange) , Jesse van Nieuwkerk (92 geel), Ian van Otterlo,

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen (63 Mike Boelee), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg © (63 Oussama Siali), Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs, Tony Schreurs (82 Kevin Duthler)

Scheidsrechter: J. Sanders

Assistent-scheidsrechter: mevr. D.G.H. Snoeren (1e) en mevr. N. Krijt – van der Linden

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel