ASWH – Ter Leede (2-0)

WEDSTRIJDVERSLAG ASWH – TER LEEDE zaterdag 31 oktober 2015 14.30 uur

Scheidsrechter M.A. Roeleven

TERECHT VERLIES VAN EEN MACHTELOOS TER LEEDE

Het is geen opwekkend gezicht voor de Ter Leede-fan om een Ter Leede te zien dat weinig in te brengen heeft. Maar ook in het veld en op de bank is dat geen prettige ervaring. Vooral in de eerste helft kwam Roodgeel tegen een uitstekend spelend ASWH in het stuk niet voor en het was aan enkele reddingen van doelman Constantin te danken dat het de eerste helft maar 1-0 bleef.

In de tweede helft deed Ter Leede meer mee, het startte goed en verscheen dreigend in en rond de zestien, maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam het niet en ASWH dat lekker combineerde maakte er 2-0 van en boekte zijn eerste thuisoverwinning.

Ter Leede startte zonder de geblesseerde middenvelder Verplancke en de aanvallers Schreurs en Kurbegovic en hun plaatsen werden voorin ingenomen door de buitenspelers Bok en op rechts Melvin van Stijn en Mike Dam centraal in de spits. Achterin stond Ben van der Lans naast aanvoerder Kewall.

In de 7e minuut kwam Vincent Ammerlaan door het midden op en werd hij neergelegd door Mels van Driel, die daarvoor geel kreeg. Hierna was het ASWH dat het initiatief gedecideerd naar zich toetrok, goed combineerde en zich kansen schiep. In de 22e minuut laat Bogdan de bal na een corner op rechts los, maar het schot erna gaat naast, drie minuten later komt nr. 10 Robin Mulder op, maar resulteert de aanval slechts in een corner, een minuut later is het wel raak: uit een pass van rechts scoort de snelle Robert Olijfveld de 1-0.

In de afwerking toont ASWH zich lankmoedig. Een te korte terugspeelbal van Kewall wordt niet afgestraft en het lobje van Jesper van den Bosch gaat over , in de 36e minuut speelt de doorgebroken Mulder de bal net te ver voor zich uit en kan Bogdan redden en dat doet hij ook op inzetten van Mels van Driel in de 42e en 43e minuut.

Ter Leede kan hier aanvallend weinig tegenoverstellen: een knappe pass van Kappenberg in de 38e minuut op Jeffrey Bok die Vincent Ammerlaan aanspeelt en de voorzet van de op rechts doorgebroken Mike van Dam in de 44e minuut zijn de enige wapenfeiten.

Na de rust is Thierry van der Kooye er voor Bok ingekomen en start Ter Leede actiever. In de 46e minuut een uitbraak van Thierry, hij passt op Melvin, die kaatst met Mike Dam en schiet dan van rechts keihard over. Even later komt Mike op links door schiet uit de kluts en houdt er een corner aan over. Kortom, Ter Leede lijkt weer mee te doen.

Maar ASWH schakelt weer een tandje bij, Bogdan voorkomt door goed uitlopen de 2-0 in de 52e minuut, maar vijf minuten later komt nr. 4 Mels van Driel weer goed op en stelt Robin Mulder in de gelegenheid te scoren.

In de 61e minuut valt Ter Leede goed aan, Thierry van der Kooye bedient Mike Dam op maat en die scoort van rechts, maar in buitenspelpositie en dus blijft het 2-0.

Een lobje van aanvoerder Mike van Dommelen, een solo van Robbert Olijfveld treffen geen doel, ook aardige pogingen van Melvin van Stijn leveren Ter Leede niets op, in de 72e minuut krijgt Mitchell Kappenberg geel en vier minuten later wisselt trainer Wisman: Youssef en Mitchell gaan eraf en Tomas Arroyo en Niek den Breejen komen erin. Vooral de laatste doet dat op het middenveld goed en dat is alweer een lichtpuntje. Uit één van zijn voorzetten schiet Thierry over, maar net zo min als uit twee voorzetten van Melvin in de 86e en 89e minuut kan Ter Leede scoren en na enkel minuten extra fluit scheidsrechter Roeleveld af en heeft een goed spelend ASWH er drie punten bij en lijdt Ter Leede na vijf overwinningen het derde competitieverlies achtereen.

Kan Ter Leede volgende week thuis tegen Noordwijk iets aan de opgelopen achterstand doen?

We hopen het. Nieuw spel, nieuwe periode, nieuwe kansen.

Opstelling ASWH: Stef Doedée, Jerry Tieleman, Mels van Driel (7 geel), Jesper van den Bosch, Mike van Dommelen ©, Robin Mulder, Robbert Olijfveld, Peter Verhoeve, Victor de Blok, David Almeida, Rutger de Bos

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee, Stanley Raydell Kewal ©, Hakkan Bayram, Mitchell Kappenberg ( 72 geel, 76 Niek den Breejen), Jeffrey Bok (46 Thierry van der Kooye), Mike Dam, Vincent Ammerlaan, Youssef Ait-El-Houssi (76 Tomas Arroyo), Ben van der Lans, Melvin van Stijn

Scheidsrechter:                      M.A. Roeleveld

Assistent-scheidsrechter:       R.C. Venmans (1e) en A.H. van Rijsbergen

TV-samenvatting: ASWH TV

Foto’s Orange-Pictures: Pim Waslander