Wedstrijdverslag ASWH – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG  ASWH – TER LEEDE

Zaterdag 19 november 2022 15.00 uur

TER LEEDE PAKT UIT MET EEN KLINKENDE 1-6 OVERWINNING OP SPORTPARK SCHILDMAN

Het was koud, maar het spel van Ter Leede was voor de meegereisde supporters van Roodgeel hartverwarmend. Binnen no time stonden de bezoekers met 0-3 voor door twee prachtige treffers van eerst Rowdy van der Putten en daarna Luc de Kruijs en vervolgens een ongelukkige own goal uit een corner van links. En na een goed half uur ging de bal op de stip doordat de snel anticiperende Van der Putten een terugspeelbal onderschepte en door doelman Stefan Kok werd neergelegd in de zestien. Aanvoerder Tomas Arroyo voltrok het vonnis en met die 0-4 ging de rust in. Ter Leede was in de duels veel scherper geweest, veroverde snel de bal en vond steeds de vrije man en kon daardoor goed opbouwen.

Na de pauze probeerde de thuisploeg met de moed der wanhoop terug te komen, had wel de bal, maar deed daar niets gevaarlijks mee en zo kon Marc de Kruijs bijna de 0-5 maken, maar voltooide Rowdy zijn mooie actie en hij maakte ook nog heel knap de 1-6 nadat de jonge Samuel van der Velden even daarvoor met een wondermooi schot de eer had gered. Een prachtige en geheel verdiende overwinning! Als je kennelijk zo speelt dwing je ook het geluk af en krijg je zo’n uitslag al zal het niet vaak zo gladjes verlopen.

Het was echt koud op Sportpark Schildman, de zon kwam niet meer door de wolken, maar leek voor Ter Leede toch al in de zevende minuut te gaan schijnen toen Marc de Kruijs op links snel doorbrak en prachtig voorgaf op Rowdy van der Putten die knap de 0-1 inkopte. “Tegendraads,” riep trainer Niek Oosterlee hem verheugd toe, alsof hij hem dit eerder geadviseerd had. Hierna zagen we in de elfde minuut weer een mooie actie van Marc, maar zijn schot was te wild en vloog over. “Dat doe ik beter,” dacht zijn broer en in de 15e minuut komt hij op rechts op, speelt Rowdy aan, die kaatst heel precies met de naar binnen gezwenkte Luc en die schiet met een hard en precies schot de 0-2 in de linkerhoek achter doelman Kok. Dat gaat snel, inderdaad, want drie minuten later, mag Mike van den Steenhoven na een schot van Nino Roffelsen een corner op links nemen, slingert de bal de doelmond in en dan krijgt de volkomen verraste linksback Grad Damen de bal ongelukkig op zijn hoofd, valt zelf om en ziet het leer in het doel verdwijnen en het staat 0-3.

Ter Leede gaat vlijtig en vrolijk voort met aanvallen, krijgt zijn tweede en derde corner waaruit gevaar ontstaat in de doelmond en dan moet doelman Mark de Vries uit de eerste corner voor ASWH in de 27e minuut in actie komen door een schot van de actieve Yasin Ouja die er alles aan doet om het tij te keren.

Dat mag niet baten, want in de 30e minuut speelt de rechtsback van de thuisclub, onder druk gezet door Marc de Kruijs terug op zijn doelman, maar daar heeft Rowdy van der Putten al op gerekend en hij rent bliksemsnel de zestien in om de bal te onderscheppen die Kok wil wegschieten, maar hij raakt onze spits, de bal gaat op de stip en aanvoerder Arroyo benut zijn derde penalty.

De nul-vier wordt de ruststand want Mark de Vries weet een knappe tegendraadse kopbal nog weg te tikken en te pakken en het schot van Nino Roffelsen is een afzwaaier en dan kan iedereen zich in de rust wat gaan opwarmen.

Met één wissel bij ASWH, Densley Griët voor Stefan Watson treedt ASWH weer aan. Ter Leede is ongewijzigd, maar in de 54e minuut komt Nino Roffelsen in zijn strafschopgebied uiterst ongelukkig op zijn knie terecht, hij hoort iets knappen, vertelt de trainer later, hij schreeuwt het uit en voor hem is het einde wedstrijd en naar het zich laat aanzien ook voorlopig einde voetbal. Heel jammer voor een speler die op het middenveld zo goed bezig is! Steven Wajer komt hem vervangen.

ASWH probeert het wel, mag drie corners nemen, maar is aanvallend vrijwel machteloos en dan denkt Marc de Kruijs in de 67e minuut “En nu is het mijn beurt,” hij onderneemt een perfecte actie, speelt zijn verdediger uit en besluit met een subtiel lobje dat echter op de rechterpaal belandt! Maar dan is een spits als Rowdy van der Putten er als de kippen bij om de terugkaatsende bal in het doel te koppen.

Het staat 0-5, het doelsaldo is daarmee op nul (32-32!) gekomen. Dat kan de jonge Samuel van der Velden toch niet verkroppen en in de 75e minuut vuurt hij ver van de zestien een soort wanhoopsschot af dat als een (on)geleid projectiel in de rechterbovenhoek verdwijnt. Een beauty, maar wel zuur dat je je mooiste treffer bij deze stand maakt.

Direct hierna dwingt Luc doelman Kok tot een redding, uit de zesde corner hierop schiet Ziad Ouled in kansrijke situatie te zwak in, maar dan combineert Marc de Kruijs weer met Rowdy, speelt hem in de zestien aan, en dan draait de bliksems handige spits zich op onnavolgbare wijze vrij en schiet de 1-6 binnen.

Dan vindt trainer Oosterlee het tijd om te wisselen. Tomas de Louw, Noah Marti en Melvin van Stijn komen erin en Ter Leede speelt de resterende tijd vakkundig uit en precies op tijd fluit scheidsrechter Tim Visser die deze voor hem niet moeilijke wedstrijd met maar een mini-opstootje uitstekend leidde precies op tijd af en is Ter Leede drie welverdiende punten rijker en passeert het ASWH op de ranglijst.

Heel bijzonder: Ter Leede heeft met 33 treffers nu de schotvaardigste voorhoede van deze divisie, één meer dan de  koplopers  GVVV en Sportlust ’46, maar het aantal tegendoelpunten is net zo hoog en dat is op Urk na ook het hoogste aantal. Opmerkelijk!

Al met al,

“Een historische overwinning,” vroegen teammanager Dion Piket en verschillende Ter Leede-supporters zich af. Ja, zo kun je het misschien wel noemen, maar helemaal uniek is het niet: op 23 februari 2002 won Ter Leede in de competitiewedstrijd tegen Katwijk op De Krom met 0-6 door doelpunten van Marcel de Jong (een pegel!), Carlo van Zelst uit een corner, Alain Campfens, assist Martin de Louw, Hicham Rbii tweemaal en tenslotte Patrick Kalkema  de 0-6. Na de 0-3 verzaakte de stadionomroeper , dat deed die bij ASWH vanmiddag niet en daardoor kon hij de wondermooie 1-5 van Samuel van der Velden ook nog meenemen.

Van Ter Leede een prachtige teamprestatie met één negatief aspect: de waarschijnlijk zware blessure van Nino Roffelsen. We hopen dat het meevalt, maar we vrezen ervoor. Volgende week tegen BVV Barendrecht is hij er zeker niet bij. Dan moeten zijn kameraden voor hem maar weer net zo actief aan het werk gaan als Nino dat elke week pleegt te doen.

Tot daar!

Opstelling ASWH: Stefan Kok, Jay Brand (67’ Giovano Moreo van Ree), Edon Fetahi, Stefan Watson (46’ Denzley Griët), Wout Neelen, Niek den Heeten (67’ Mirac Akdeniz), Yasin Ouja, Mohamed el Kharbachi, Samuel van der Velden, Grad Damen, Ray Versluis

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (40’ geel), Ziad Ouled M’hand (59’ Wesley Goeman), Tomas Arroyo ©, Lucas Leverland, (59’ Melvin van Stijn ), Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal (59’ Tomas de Louw), Mike van den Steenhoven (83’ Noah Marti (90 + 5’ geel)), Luc de Kruijs, Rowdy van der Putten (73’ geel), Marc de Kruijs (89’ geel)

Scheidsrechter: Tim Visser

Assistent-scheidsrechter: Laurens Maas en Nick Oppedijk