Wedstrijdverslag Barendrecht – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG  BVV BARENDRECHT – VV TER LEEDE

Zaterdag 31 augustus 2019 om 14.30 uur

DRAMATISCHE EERSTE HELFT ZET TER LEEDE OP ONOVERBRUGBARE ACHTERSTAND

“In mijn hele voetbalcarrière ben ik nog niet zo snel met 2-0 achtergekomen,” zo sprak scheidend voorzitter Ronald Vonk achter mij, “misschien in de E2!”

Het ging inderdaad verbijsterend snel: binnen twee minuten 2-0, in de 17e minuut 3-0 en toen Ter Leede na dik een half uur eindelijk aan aanvallen toekwam en je misschien aan 3-1 kon gaan denken was het toch weer Barendrecht dat betrekkelijk eenvoudig de 4-0 kon inkoppen en zo was de wedstrijd in één helft al beslist.

In de tweede helft hoefde Barendrecht niet meer zo nodig en kreeg Ter Leede wat kansen en in de 84e minuut benutte invaller Jim Gillissen een ervan en zo kwam net als in maart 2014 de eindstand 4-1 op het scorebord. Geen beste beurt voor Ter Leede en we zakken daardoor van de derde naar de negende plek. Geen man overboord, volgende week beter tegen Harkemase Boys.

Direct na de aftrap schiet Barendrecht fel uit de startblokken, vanaf de linkerkant wordt de bal ingebracht, Ben van der Lans ruimt weliswaar, maar niet voldoende, het leer komt weer terug in de zestien en dan glijdt Jonathan Robertson uit, er is danig gesproeid, en staat centrumspits Peter de Lange heerlijk vrij en geeft hij doelman Vos de Mooij geen kans en staat het na 43 seconden 1-0.

Verbazing bij de aanhang van Ter Leede, maar die verandert in ontsteltenis als middenvelder Bram de Bruin, vorig jaar nog bij Capelle, kort na de aftrap de bal van links voor kan geven op de volledig vrijstaande Qjell Krolis op rechts en deze kan heel simpel in de derde minuut de 2-0 aantekenen. Zo, dat gaat snel!

In de zesde minuut loopt Marouane Bakour in buitenspelpositie na het fluitsignaal door en komt in botsing met de uitlopende Ter Leedegoalie, hij gaat neer en is verontwaardigd, maar uit de aan Ter Leede toegekende vrije trap blijkt dat hij in de fout gaat. Hij is de enige speler van Barendrecht die enig irritant gedrag vertoont en wordt door zijn trainer nog voor het eind van de eerste helft gewisseld na in de 35e minuut een gele kaart opgelopen te hebben omdat hij bij een vrije trap hinderlijk te dicht bij de bal blijft staan. Hij heeft dan wel in de 17e minuut voor de 3-0 gezorgd na enig geknoei in het centrum van onze verdediging.

Kaarten vallen er ook voor Ter Leede, eerst voor Ian, daarna voor onze backs Sami – in de 20e – en Dirk een minuut later en in de 31e minuut raakt Ian weer betrokken bij een incident en moet aanvoerder Boelee erbij komen. Commentaar op de leiding, hoe je ook in je recht meent te staan, heeft toch nooit een positief effect op de scheidsrechter.

In de 24e minuut voorkomt Jeffrey Bok met en sliding en ten koste van een corner een doelpunt, twee minuten later zien we weer een gevaarlijke counter van Barendrecht, maar loopt het net goed af, en dan komt Jordly Petronia Dirk Hoekstra, die het op rechts verdedigend moeilijk heeft, in de 30e minuut aflossen en pas in de 36e minuut zien we een eerste kansje voor Ian van Otterlo, maar verijdelt doelman Nick van der Ploeg de doelkans. Ter Leede komt vanaf nu wel meer aan aanvallen toe, nu via Petronia. In de 39e minuut schiet Robert Steemers links naast en op de tribune begint het Ter- Leedesmaldeel voorzichtig te filosoferen over een mogelijke tegengoal die enig perspectief zal bieden voor de tweede helft. Een goede combinatie tussen Ian en Sami levert ook Ter Leedes eerste corner op.

IJdele hoop!

Vier minuten later kan Bram de Bruin van links voorgeven en kopt de op rechts geheel vrijstaande Niels Vorthoren de 4-0 binnen en gaan we met die stand rusten ook al omdat het schot van Omar Limon uit de draai rechts naast vliegt.

Kunnen we de tweede helft schriftelijk afdoen? Nee, dat zal de KNVB-waarnemer zeker niet goedkeuren, maar duidelijk is dat de dadendrang van Barendrecht is afgenomen. Het is ook heet op het kunstgrasveld en ook Ter Leede lijkt zich niet te kunnen oppeppen tot grootse daden. Wel komen er corners voor Ter Leede en komt Jordly Petronia in de 60e minuut gevaarlijk door op rechts, maar geeft hij af waar hij misschien beter zelf een doelpoging had kunnen wagen.

Tijd voor wissels bij Ter Leede. Sohaib komt erin voor Steven Wajer die op het middenveld met kaatsen vaak net even te laat is en Jim Gillissen neemt Omar Limons plek in. Robert Steemers, die deze middag best actief en fel is heeft inmiddels ook geel gekregen, maar hij mag blijven staan en dat geldt ook voor Ian van Otterlo. Best een gok van de technische staf want een tweede gele kaart voor hen is niet denkbeeldig en bovendien is het rendement van Ian gedaald omdat hij zichzelf en anderen in de weg zit. Spelers als Ciacedo en Joey van den Berg beseffen na de derde wissel dat het deze middag bij bankzitten zal blijven ….

Tot de drinkpauze zien we nog een voorzet van linkerverdediger Statia, die een schot wordt en door Vos de Mooij corner wordt getikt, erna een hilarische Schwalbe van Bram de Bruin die hem een vermaning oplevert en dan geeft Robert Steemers in de 84e minuut na een corner een mooie voorzet die door Jim Gillissen wordt ingekopt en daarmee is de 4-1 eindstand een feit, want het schot van Sohaib in de 88e minuut na een aardige combinatie vliegt naast.

Precies na 45 minuten, inclusief de drinkpauze, fluit scheidsrechter Timmer af, gelijk heeft hij, elke extra seconde is overbodig. “De tweede helft hebben we wel gewonnen”, zo merkt onze beoogde toekomstige voorzitter Kees de Lange positief op.

Buiten en in de businessruimte kan Barendrecht na het uitreiken van de presentatiegids aan het feesten gaan en kan het de nare nasmaak van het verlies tegen Sparta Nijkerk met wat edel nat wegspoelen, gadegeslagen door een deel van de “meevierende” Ter Leededelegatie.

Volgende week ontvangt Ter Leede Harkemase Boys op de Roodemolen. Uw correspondent zal daar wegens uitgestelde vakantieverplichtingen helaas niet bij kunnen zijn, maar wenst een ieder daar dan wel veel succes!

Opstelling Barendrecht: Nick van der Ploeg, Tim Eekman, Max van Dijk ©, Luivienno Mariano Statia, Niels Vorthoren, Peter de Lange (80’ Robin Driesse), Bram de Bruin, Qjell Krolis (65’ Jeroen van der Wal), Yarick Dorst, Joost Mangert, Marouane Bakour (35’ geel, 44’ Bas Mourits

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Dirk Hoekstra (21’ geel, 29’ Jordly Petronia),  Mike Boelee, Ben van der Lans, Sami Mouchih ( 20’ geel), Jonathan Robertson, Steven Wajer (63’Sohaib Echahbouni), Ian van Otterlo (8’ geel), Robert Steemers ( 57’ geel), Jeffrey Bok, Omar Limon (65’ Jim Gillissen)

Scheidsrechter: Luuk Timmer

Assistent-scheidsrechter: Patrick Otten (1e) en Bianca Bussem-Scheffers