Wedstrijdverslag bekerduel Ter Leede 1 – DHC 1

WEDSTRIJDVERSLAG EERSTE KWALIFICATIERONDE KNVB-BEKER TER LEEDE 1 – DHC 1

Zaterdag 19 augustus 2017 14.30 uur

TER LEEDE BEKERT VERDER NA GOEDE ZEGE OP DHC

Door een verdiende overwinning op DHC mag Ter Leede het aanstaande woensdag in de tweede kwalificatieronde opnemen tegen het Haagse Quick. Ter Leede was voor en na de rust de betere en fittere ploeg alleen verzuimde het om het overwicht in veel doelpunten om te zetten en daarom werd het vlak voor de pauze slechts 1-0 en scoorde het in de tweede helft ook nog maar eenmaal. Een goede wedstrijd met een te lage score derhalve.

Al in de beginfase kreeg Ter Leede twee kansen, de eerste in de 3e minuut toen Stefan Kraaijvanger op links Marc de Kruijs aanspeelde, die op zijn beurt doorgaf op Oussama Siali en deze alleen op het doel afgaand de bal aflegde die daarna onderschept werd. De tweede ontstond vijf minuten later na een actie van Jeffrey Bok die net links naast schoot.

In de tiende minuut roerde DHC zich voor het eerst toen Laslo Sandor een schot na een korte corner keerde. Drie minuten later schoot de naar binnen gekomen Marc over na een combinatie met linksback Sami Mouchih en in de 18e minuut kreeg Niels van Veen zijn eerste kans, maar het werd slechts een corner, de derde alweer. Nadat Laslo door goede uitkomen een dieptepass onderschepte zagen we nog een mooie actie van Siali en even later een mooi schot van Bok na een mooie combinatie Siali – Van Otterlo – Mouchih.

Na het eerste kwart van de wedstrijd kroop DHC wat uit zijn schulp en werd het even wat gevaarlijker door acties van voorwaartsen  Jordy Brouwer en Wesley Verhoek, maar de laatste moest zich – ook na enig irritant gedrag – in de 33e minuut al laten vervangen, waarschijnlijk met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door ’s trainers zoon Frank de Lange. Hierna kregen aanvoerder Piqué en spits Brouwer geel, de eerste na een behoorlijke overtreding op Sami. De verder sterk spelende aanvoerder van DHC voorkwam even later ten koste van de vijfde corner een treffer van Marc uit een scherpe voorzet van Niels van Veen en een strakke voorzet van Marc werd door Jeffrey Bok overgekopt.

Zou het dan toch een doelpuntloze eerste helft worden, ondanks het overwicht? Nee, want in de 45e minuut werd het toch nog 1-0. Siali wilde een vrije trap snel nemen, dat mocht van scheidsrechter Gansner niet, maar zijn harde lage schot erna kreeg doelman Van de Knijff niet onder controle en in de rebound kon de inlopende Niels van Veen scoren en dat was meteen zijn laatste daad die middag want na de rust kwam Toon Zwetsloot hem vervangen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Ter Leede valt aan en DHC verdedigt en probeert soms te counteren en nadat Jordy Brouwer in de 54e minuut zijn tweede geel krijgt en kan vertrekken, wordt dat beeld nog versterkt. De kansen komen weer, Ronnie schiet in de 59e minuut uit een vrije trap via de lat over en zijn kopbal stuitert er twee minuten later via de paal uit, Bok komt in de 64e minuut door, maar Van der Knijff weet zijn schot tot corner te verwerken. Wanneer valt de 2-0?

Wel, in de zeventigste minuut, nadat Melvin van Stijn Ronnie Verplancke heeft afgelost en Rob Zandbergen een linie is opgeschoven. Weer krijgt de doelman een schot niet onder controle en nu is het Ian van Otterlo die de rebound benut.

Bij die 2-0 blijft het, ook na een mooie voorzet van Melvin op Siali en de komst van Mike Dam voor Jeffrey Bok veranderen spelbeeld noch stand en na 90 minuten fluit scheidsrechter Gansner af en kan Ter Leede zich gaan voorbereiden op de tweede kwalificatieronde uit tegen derdedivisionist Quick, woensdagavond om acht uur. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Laslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih, Ronnie Verplancke (66 Melvin van Stijn), Jeffrey Bok ( 76 Mike Dam), Ian van Otterlo, Oussama Siali, Marc de Kruijs, Rob Zandbergen, Niels van Veen ( 46 Toon Zwetsloot)

Opstelling DHC: Daniel van der Knijff, Anthony Piqué © (37 geel), Levi Schipper, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon, Roy Speelman (47 geel), Joshua Wadie ( 66 Thomas Aangenendt), Vincent Romeijn, Wesley Verhoek ( 33 Frank de Lange), Jordy Brouwer ( 27,54 2e geel), Melvin Vissers (80 Sinte Fonkel )

Scheidsrechter: J.B. Gansner

Assistent-scheidsrechter: J. Pieterse (1e) en F. Winter