Wedstrijdverslag BOL – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG BOL – TER LEEDE

Dinsdag 9 april 2024 20.00 uur

 

TER LEEDE EN AVONDWEDSTRIJDEN, EEN ONGELUKKIG HUWELIJK

Na de vierde poging lukte het eindelijk om te voetballen tegen CSV BOL, maar wel ‘s avonds en op het nabijgelegen Sportpark De Groet in Waarland van derdeklasser Con Zelo, wat Italiaans is voor Met IJver.

Inderdaad met veel ijver had de voorzitter zijn best gedaan voor een avondwedstrijd en natuurlijk ook op een natuurgrasveld en naarmate wij onderweg verder in de kop van Holland vorderden begon het over de bloeiende bollenvelden meer te miezeren. Bij aankomst kon ik met enige moeite iemand vinden die mij een wedstrijdformulier kon verstrekken. Mijn gedachten gingen uit naar de desastreuze avondbekerwedstrijd tegen het Rotterdamse Antibarbari en net zoals een Indische waarzegger uit de ingewanden van een kip het noodlot kan voorspellen beschouwde ik dit als onheilspellende voortekenen. Maar vooruit, tegen Purmersteijn was ik ook pessimistisch gestemd en wonnen we met 0-2.

Ter Leede startte met Martijn Youri Wooter als rechtsback omdat Dirk Hoekstra vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg en weer met Thijs Timmermans en Boy Tetteroo voor middenvelder Stijn van Biezen. Op doel stond Daan Prins wegens een lichte blessure van Alessandro Kwant.

Vanaf acquit zette BOL con zelo, met ijver druk op Ter Leede dat daardoor en ook door het lastige veld geen moment de gelegenheid kreeg om in het spel te komen. Het leek ook wel of de techniek van de spelers die avond niet toereikend was en achterin zat het ook allerminst dicht. Al in de derde minuut verkeek Daan zich op een merkwaardige kromme bal van rechts en moest aanvoerder Arroyo redding brengen door een schot afdoende te blokken en vier minuten later voorkwam Tomas weer een doelpunt toen Daan niet goed uitliep.

Alles een voorbode van meer ellende, want in de 21e minuut mocht BOL van ver een vrije trap nemen en zette Jurre van Lingen zich achter de bal. Zijn schot ging richting de linkerpaal waar Daan op tijd stond, maar hij dacht kennelijk dat het schot naast zou gaan, maar verkeek zich lelijk en zo verdween het leer bij en misschien ook nog via de linkerpaal niet naast, maar in het doel.

Op het half uur werd het 2-0 toen een pass van rechts achter de verdediging door de inlopende Bas Jonker met een diagonaal schot dat langs of onder de uitkomende doelman Prins doorging, hij zat er misschien nog wel aan, en weer in het doel verdween.

Na een half uur waren mijn sombere voorgevoelens helaas uitgekomen en verder kon de “thuisploeg” het met verdedigen wel Bolwerken. In de 42e minuut redde doelman De Jong knap op een inzet van Carlito Fermina en ook de rebound van Boy Tetteroo wist hij afdoende te pareren.

Met 2-0 de rust in en na de pauze werd het beeld niet veel anders. Daan Prins verrichtte in de 59e minuut nog een goede redding na een counter van BOL dat zich verder beperkte tot verdedigen.

Met drie wissels, eerst Chris van der Zaag en Steven Wajer voor Stijn van Biezen en Luc de Kruijs en later voor Boy Tetteroo Joël van de Graaf kwam er meer druk en zowaar wist de laatstgenoemde uit de rebound van een mooi schot van Marc de Kruijs zijn eerste competitietreffer van dit jaar te maken.

In de 87e minuut.

Was er weer een wonder in de maak?

Nee, daar kwam het niet van en in de 93e minuut maakte de Heerenveense scheidsrechter Achammachi er een eind aan en spoedde de Sassenheimse aanhang zich snel en zeer teleurgesteld huiswaarts.

Snel vergeten deze avondpartij en zaterdag op naar Ondiep, naar DOS  Holland Stichtse Boys Combinatie.

Die vechten ook, op alle fronten, voor lijfsbehoud, dus dat zal ook niet gemakkelijk worden.

Tot daar.

 

Opstelling BOL: Romain de Jong, Rik Molenaar (90+1’ geel), Jeroen Korver, Bas Jonker (72’ Yannick Klaver), Martijn Ton (82’ Tjardo Pols), Timon Plak (72’ Jort Kos), Ruben Beentjes, Thimo Schouwink, Jurre van Lingen, Daniel Vos, Lex Duijs (68’ geel)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Martijn Youri Wooter (61’ Oscar Minnaard), Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Stijn van Biezen (50’ geel,61’ Chris van der Zaag), Thijs Pieter Job Timmermans,  Luc de Kruijs (61’ Steven Wajer), Boy Tetteroo (83’ Joël van de Graaf), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Marouan Achammachi

Assistent-scheidsrechter: Chris Hoogland en Andrew Habib

 

Scoreverloop:

22’       : 1-0     Jurre van Lingen

30’       : 2-0     Bas Jonker

87’       : 2-1     Joël van de Graaf