Wedstrijdverslag BVV Barendrecht – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG BVV BARENDRECHT – TER LEEDE

Zaterdag 26 november 2022 14.30 uur

BARENDRECHT – TER LEEDE: VEEL CORNERS, GEEN TREFFERS

Negentien hoekschoppen, elf voor de thuisploeg, acht voor Ter Leede, maar uit geen ervan ontstond echt doelgevaar. Toen na de wedstrijd trainer Leen van Steensel in de bestuurs/businessruimte werd geïnterviewd, begon de spreker met de opmerking dat hij nog minder had genoten van deze partij dan de dag ervoor van Ecuador – Nederland. Wat de trainer ervan vond, vroeg hij vervolgens. Die antwoordde dat het weliswaar niet goed was, maar wees er wel op dat zijn ploeg er toch maar in geslaagd was om het – toen nog – meest scorende team van deze divisie, die buurman ASWH met 6-1 verslagen had, op de nul te houden!

En dat was waar, maar ook Ter Leede hield een “clean sheet” en dat was pas de tweede maal. Beide ploegen waren daarmee niet erg ontevreden met het resultaat van een wedstrijd waarin de verdedigingen en middenvelders er met veel inzet in slaagden om zo te overheersen dat er nauwelijks kansen kwamen voor de aanvallers.

Ter Leede start met Wesley Goeman op het middenveld op de plek van Nino Roffelsen die wel aanwezig is, maar met krukken loopt, want de gescheurde voorste kruisband zal hem het lange en zware hersteltraject doen ingaan. Een hard gelag voor hem en wij wensen de middenvelder die zo goed speelde alle goeds en een volledig herstel toe. Ook trainer Van Steensel heeft moeten puzzelen, want hij mist met Husen, Vorthoren en Jongman drie basisspelers.

Ter Leede begint goed, mag in kort bestek drie corners nemen, maar net als de drie volgende hoekschoppen voor Barendrecht levert dat weinig gevaar op. De vrije trap van Barendrecht

in de 22e minuut lijkt gevaarlijker dan hij is, het schot van Aness Serghini hierna  pakt Mark de Vries goed, Barendrecht heeft in deze fase meer de bal, Ter Leede breekt af en toe uit, zoals Ziad M’hand die Luc de Kruijs aanspeelt in de 28e minuut, maar hij kan niet afronden en in de 34e minuut krijgt Luc de bal van Lucas Leverland, maar raakt hij de bal verkeerd. Dan krijgt Dirk Hoekstra geel, net als tegen ASWH in de 40e minuut, na een voorzet van links krijgt Serghini een kansje en in de extra tijd schiet Marc de Kruijs hard op doel, maar Bradley van der Meer maakt er een corner van en dan gaan de ploegen rusten.

Ongewijzigd starten de ploegen, de Roodbroeken krijgen nu drie corners achtereen, Steven Wajer en Melvin van Stijn komen erin voor Mike van den Steen en Wesley Goeman, aanvoerder Van Dijk krijgt geel door een pittige overtreding op Rowdy van der Putten die ondanks een overmacht toch vaak nog knap in balbezit weet te komen en in de 65e minuut krijgt Ter Leede zijn beste kans/mogelijkheid als Steven Wajer, aangespeeld door Luc de Kruijs, hard en laag in de rechterhoek schiet. Weer tikt Van der Meer de bal naast.

Door gevaarlijk spel van Gilmaro van der Werp raakt hij Marc de Kruijs aan het hoofd, krijgt geel en nadat Marc in de 72e minuut nog een hard schot aflevert wordt hij vervangen door Bart van der Weijden.

De beste kans voor Barendrecht is een schot van Marouane Bakour in de 87e minuut, maar het vliegt links naast, Ter Leede lijkt in de eindfase iets fitter, in de 92e minuut kopt de mee opgekomen Ziad M’hand naast en dan fluit de goed leidende scheidsrechter Van Dongen zijn eerste wedstrijd in de Derde Divisie af en incasseren beide ploegen beide een punt.

Ze kunnen ermee leven. Volgende week gaat Barendrecht uit tegen GVVV naar Veenendaal en ontvangt Ter Leede thuis die andere Veenendaalse club, DOVO.

Tot dan!

Opstelling Barendrecht: Bradley van der Meer, Tim Eekman,  Max van Dijk © (57’ geel), Danny Monster, Robbert Olijfveld (85’ Bradley el Idrissi), Gilmaro van de Werp (68’ geel), Aness Serghini (85’ Daven de Palm), Anass Masrhalmi, Romano van der Stoep, Wouter Rieken (63’ Olek Mrowicki), Marouane Bakour

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (40’ geel), Ziad Ouled M’hand,  Tomas Arroyo ©, Lucas Leverland, Wesley Goeman (54’ Melvin van Stijn), Tim Bloemendaal,  Mike van den Steenhoven (54’Steven Wajer), Luc de Kruijs, Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs (78’ Bart van der Weijden)

Scheidsrechter: Jonathan van Dongen

Assistent-scheidsrechter: Max Wolfkamp en Amilcar Mejia