Wedstrijdverslag De Jodan Boys 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG DE JODAN BOYS 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 25-11-2017 14.30 uur

GEDREVEN TER LEEDE WINT EINDELIJK OP DE OOSTERWEI

Na vier eerdere nederlagen uit tegen De Jodan Boys heeft een goed en vastberaden spelend Ter Leede eindelijk weer uit weten te winnen van de Gouwenaren. Met 0-1, geen ruime overwinning, maar ook de eerdere verliespartijen kenden geen groot verschil. Onder trainer Paul de Zwaan werd het 1-0 en 2-1 voor de Jodan Boys en ook Wisman verloor met Roodgeel tweemaal, met 2-1 en in april met 2-0.

Maar nu dan die verdiende winst op een goede tegenstander die juist vast van plan was om door een zege op Ter Leede aansluiting te krijgen bij de subtop. Die aanval is afgeslagen en zo geeft Ter Leede niets toe aan koploper Noordwijk , voorwaar een mooie prestatie!

Goed voetbalweer, twee ploegen die graag bovenin willen meedraaien, de fanatieke Jodan Boysfan en luidkeels coachende Joost op de tribune, alles aanwezig voor een spannende partij voetbal en dat werd het ook. Het eerste aanvalsfeit is voor Ter Leede, met nu weer Jonathan Robertson op de linksbackpositie, wanneer Jeffrey Bok in de tweede minuut net over schiet en met zijn zwakkere rechterbeen vijf minuten later nu naast schiet.

Jodan Boys, fel gecoacht door Dennis van den IJssel, laat zich niet onbetuigd en in de twaalfde minuut moet Toon Zwetsloot met een schouderduw aanvoerder Brank van scoren afhouden. In diezelfde minuut komt voor Ter Leede de eerste echte kans voor Marc de Kruijs, zijn schot wordt geblokt en na zes minuten wordt hij op links ruw gestuit door Roald Heerkens en de knie geplaatst in Marcs rug lijkt me niet echt per ongeluk. De Jodan Boys gaan er fors in merkt ook Robertson even later als hij in aanraking komt met een gestrekt been van Leona, maar de scheidsrechter trekt pas een klein half uur later geel voor een tamelijk onschuldige fout van Toon Zwetsloot.

In de 19e minuut bekroont Siali een mooie actie met een schot dat doelman Swaneveld via de linkerpaal corner weet te duwen en ook van het derde schot van Jeffrey Bok maakt hij een hoekschop, in de 25e minuut heeft Ter Leede er al vier genomen, zonder resultaat.  Een breedtepass van Rob Zandbergen wordt bijna een assist en aan de andere kant leidt geknoei in de Jodan Boys-defensie tot twee corners en een mooie voorzet van aanvoerder Boelee, nota bene van links waarna een schot weer gekraakt wordt. In een rommelige fase komt Ter Leede niet uit de verf, als het aan echt voetbal en opbouwen toekomt, wordt het pas gevaarlijk.

Acht corners, drie aardige kansen, maar geen score, ook niet voor De Jodan Boys na kansen door twee vrije trappen in de 37e en 45e minuut die doelman Sándor dwingen tot een redding en dus gaan de ploegen met de brilstand rusten.

Ter Leede start de tweede helft goed en in de 53e minuut komt Siali op rechts gevaarlijk door, maar kan Ian van Otterloo niet scoren en wordt ook het schot van Marc gekraakt en daarna een prooi voor doelman Swaneveld. Twee minuten later krijgt nummer 10 Enzo Huntink een echte scoringskans als hij op rechts plotseling vrij doorkomt, maar hij probeert een lob, die is te laag en wordt een gemakkelijke vangbal voor László. Vijf minuten later kopt middenvelder Ben van der Lans uit een vrije trap van links naast.

Er zit een doelpunt aan te komen, of gaat het niet lukken vanmiddag? Toch wel! In de 63e minuut profiteert Oussama Siali van een te korte terugspeelbal, of beter hij anticipeert erop, maar in eerste instantie weet Swaneveld te redden,  ze zullen hem missen als hij naar Amerika gaat, maar als Jeffrey Bok hierna in balbezit komt reageert die slim en plaatst de bal laag en zuiver in de rechterhoek en staat Ter Leede met 0-1 voor!

Direct daarna komt Marc op links door, maar even later moet hij met een opgelopen bloedneus naar de kant en het duurt vrij lang voordat hij er weer in mag en als Stefan Kraaijvanger hier iets van zegt krijgt hij geel van arbiter Jobse.

Het blijft de enige score deze middag. Onder leiding van een onverzettelijke aanvoerder Boelee blijft Ter Leede fier op de been en de goedgeplaatste afstandsschoten  van linkerspits Marengo in de 75e en 83e  minuut zijn steeds een prooi voor Sándór. Aan de andere kant probeert Siali tevergeefs om de ver voor zijn doel staande Swaneveld te verrassen en deze pareert ook bekwaam twee achtereenvolgende schoten van Bok en de voor Otterlo ingevallen Jesse Dingjan. Met drie wissels probeert coach Van den IJssel voor meer gevaar te zorgen, maar veel effect sorteert dat niet, ook al omdat spits Mohamed Faouzi zijn dag niet heeft. Als Siali naar de zin van de scheids te traag naar de kant gaat om plaats te maken voor Niels van Veen, krijgt hij geel en in de extra tijd krijgt Van Veen van Robertson nog een kans aangeboden om te scoren, maar ook dat wordt door Swaneveld slechts een corner en na twee vrije trappen tot slot fluit scheidsrechter Jobse af en is de eerste uitwinst tegen De Jodan Boys een feit.

Hard gewerkt tegen een sterke ploeg en ook goed gevoetbald en daarom een terechte winst!

Volgende week weer uit, nu tegen Nootdorp dat nu al tweemaal achtereen gewonnen heeft.

Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling De Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik (60 geel), Roald Heerkens (79 Romaqario dos Santos 82 geel), Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank © (Rayvano Salhuteru), Gilliomar Leona (72 Harold Vrolijk), Mohammed Bellahcan, Mohamed Faouzi, Enzo Huntink, Levi Marengo

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger (68 geel), Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (44 geel), Jeffrey Bok, Marc de Kruijs, Ian van Otterlo (71 Jesse Dingjan), Oussama Siali (90 geel, 90 Niels van Veen)

Scheidsrechter: M. Jobse

Assistent-scheidsrechter: G.A. Moraal (1e) en L.T. de Koning

Foto’s OrangePictures: Erik van Kordelaar