Wedstrijdverslag Jodan Boys 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG CVV DE JODAN BOYS 1 – VV TER LEEDE 1

Zaterdag 22 april 2017 14.30 uur

EEN OFF-DAY VAN TER LEEDE TEGEN DE JODAN BOYS

Tot nu toe was de Ter Leede-aanhang in de uitwedstrijden aardig verwend met negen overwinningen – met als laatste een serie van zeven achtereen – twee gelijke spelen en slechts één nederlaag tegen Achilles Veen die al weer dateert van 17 september vorig jaar. Uit 12 wedstrijden 29 punten. Juist in de eindfase is hieraan met het 2-0 verlies tegen De Jodan Boys een abrupt einde gekomen en het levert ook nog eens vier gele kaarten op.

Ter Leede kwam binnen de minuut achter en door een fout achterin werd al na een kwartier de eindstand bereikt, want in een sterke periode rond de 70e minuut wist Ter Leede niet te scoren. Fouten kun je je kennelijk veroorloven, want ook koploper Achilles ging tegen een gemotiveerd Spijkenisse met 5-1 hard onderuit.

Ter Leede startte met Jordy Vierbergen op rechts voor de geblesseerde aanvoerder Boelee en met Renee Troost op het middenveld voor Oussama Siali, wiens creativiteit, mits hij in vorm is, toch wel gemist werd. Vrij snel na de aftrap, mocht Adil Akanioui op rechts een vrije trap nemen wegens hands van Ben van der Lans en zijn hoge bal zeilde over Renee Troost heen de zestien in en werd door aanvoerder Leroy Branc voor doelman Constantin onbereikbaar hoog in de rechterhoek gekopt en na veertig seconden stond de thuisclub al voor.

Nog niks aan de hand zou je zeggen, Ter Leede is wel vaker snel op achterstand gekomen en inderdaad kreeg Roodgeel in de 13e minuut al een dot van een kans om gelijk te komen toen Toon Zwetsloot na een mooie een-twee van Vincent Ammerlaan en Marc de Kruijs en precieze voorzet van de laatste de bal overschoot.

Maar vervelender wordt het als het direct daarna door assistgever Akanioui 2-0 wordt als hij alleen op Bogdan af kan gaan, omdat Renee Troost hem met een passje opzij de gelegenheid biedt.

Dan maar zorgen voor een aansluitingstreffer voor de rust, maar helaas, het spel is er niet naar, ook niet met Melvin van Stijn voor Troost, want Jodan Boys stoort het spel van Ter Leede effectief en schept zichzelf ook nog mogelijkheden via vrije trappen in de 31e en de 37e minuut en een kopbal uit een corner in de 42e minuut, edoch met 2-0 gaan de partijen naar de kleedkamer.

Na de rust komt Ter Leede wel meer aan aanvallen toe, maar het vizier van bijvoorbeeld Jeffrey Bok staat niet op scherp, want als Vierbergen in de 57e minuut op rechts opkomt, op Vincent passt die de bal op zijn beurt keurig teruglegt op Jeffrey, schiet de laatste hoog over. Als Jonathan Robertson, die weer sterk speelt, in de 65e minuut van links op snelheid naar binnen snijdt, speelt hij af waar hij beter zelf had kunnen schieten, want we weten dat hij dat kan, denk bijvoorbeeld maar aan Spijkenisse uit, vorig jaar.

In deze fase hervindt Ter Leede zijn spel weer en dus krijgt het kansen. Eerst Thierry van der Kooye, ingevallen voor aanvoerder Kappenberg die eerder al geel heeft gekregen, maar na een mooie pass van Jordy op Thierry heeft die net iets te veel tijd nodig en vlak er na schiet Vincent Ammerlaan in kansrijke positie over.

Doordat Ter Leede drukt krijgt De Jodan Boys natuurlijk ruimte, maar erg gevaarlijk wordt het daardoor niet, alleen de voor Fanny Waandels ingevallen Idrissi kan in de 90e minuut na een corner van Ter Leede op links alleen uitbreken, maar zijn inzet verwerkt Bogdan tot corner.

Na twee minuten extra fluit scheidsrechter Smit uit Huizen – die zijn eerder aangekondigde collega Fikkert vervangt – af en druipt, te midden van de opgetogen Gouwenaars, het teleurgestelde Ter Leedepubliek af, slechts getroost door de wetenschap dat ook concurrent Achilles Veen een flink pak slaag heeft gekregen in en van Spijkenisse.

Dit was van Ter Leede geen beste wedstrijd, maar dat is natuurlijk ook de verdienste van een goed spelend De Jodan Boys, dat dan ook de terechte overwinning mag vieren.

Volgende week nieuwe kansen voor Ter Leede, thuis op de Roodemolen tegen Zwaluwen dat toch ook punten goed kan gebruiken om de nacompetitie te ontlopen.

Een thuisoverwinning, dat is ook al weer even geleden.

Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Don Mimpen (78 geel), Michel Verkaik , Roald Heerkens , Bram van Loon, Leroy Branc ©, Enzo Huntink, Romario dos Santos (46 geel), Fanny Waandels ( 84 Bradley el Idrissi), Levi Marengo (75 Elliot Pattinama), Adil Akanioui (87 Mitchel Heerkens)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Tomas Arroyo (31 geel), Jonathan Robertson (78 geel), Ben van der Lans, Jordy Vierbergen, Renee Troost (27 Melvin van Stijn) , Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg © ( 61 geel, 72 Thierry van der Kooye), Jeffrey Bok , Vincent Ammerlaan (47 geel), Marc de Kruijs

Scheidsrechter: N.B. Smit

Assistent-scheidsrechter: T. Heuvelmans (1e) en R. Janssen

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel