Deltasport – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG DELTASPORT – TER LEEDE zaterdag 13 februari 2016-02-14

EERSTE COMPETITIEWINST IN 2016

En dat werd tijd, want de laatste zege in de competitie dateerde van 10 oktober vorig jaar tegen Heinenoord, zoals het ook tijd werd om een keer uit tegen Deltasport te winnen. In een niet zo goede wedstrijd zagen we een terechte overwinning door een mooi kopdoelpunt van linksback Jonathan Robertson – zijn eerste in deze competitie – waarna Ter Leede verzuimde om ook na de rust door te drukken en de zege nog in gevaar kwam door een bal die er via paal uit stuiterde en een aan Deltasport toegekende penalty. Het was Bogdan Constantin die zag welke hoek Redouan Boulfalfal koos, diens inzet stopte en zo voor Ter Leede alle punten pakte. De druiven waren zuur voor trainer Pattinama die na een opstootje bij de dug-out rood kreeg en vanachter de afrastering het verlies van zijn ploeg aanschouwde.

Met de zuidoostenwind schuin in de rug startte Ter Leede met Tomas Arroyo en Ben van der Lans in het centrum en Jeffrey Bok, Thierry van der Kooye en Mike Dam in de aanval.

Ter Leede nam het initiatief en kreeg in de twaalfde minuut een kans op een voorsprong toen de linksback van Deltasport te kort terugkopte op zijn keeper en Jeffrey Bok de bal meenam en voorlangs schoot. In diezelfde minuut moest de geblesseerde Ouled Said plaatsmaken voor Derk Dupon. Drie minuten later schoot Mike Dam hard over en een minuut later werd een hoge voorzet van links van Thierry een schot dat via lat door de keeper tot corner werd verwerkt.

Twee counters van Deltasport na corners van Ter Leede leverden niets op, bij een dieptepass na een free kick in de 23e minuut reageerde Bogdan attent, maar het was al buitenspel en bij de derde corner op rechts voor Ter Leede, die steeds goed en scherp werden genomen door Mitchell Kappenberg was het raak: de inlopende Jonathan Robertson kopte bij de eerste paal hard in en Ter Leede had in de 28e minuut zijn verdiende voorsprong en die hield het tot de rust vast na een opstootje in de 43e minuut door een overtreding van Van der Kooye en een zware overtreding op Mike Boelee.

Ter Leede kwam goed uit de kleedkamer, stoorde vroeg en in de 55e minuut creëerde Jeffrey Bok na een mooie actie op rechts zich een goede kans, maar hij schoot te zacht in en doelman Cheuk-A-Lam kon redden. En zoals je altijd ziet, als je de beslissende niet maakt, geef je je tegenstander moed en langzamerhand begon Deltasport meer aan te dringen onder aanvoering van de handige nummer 10, Levi Marengo, die veel ruimte kreeg om op te komen en zijn aanvallers van goede passes te voorzien. Alle vrije trappen werden ook door hem genomen.

Na een overtreding van de harde verdediger Reza Ngarigota op Jonathan Robertson ontstond er een opstootje vlak bij de dug-out van Deltasport, kon coach Pattinama met rood vertrekken en moest de geblesseerde Robertson zich vijf minuten later in de 66e minuut laten vervangen door Raydell Kewal. Vlak daarvoor zwijnde Ter Leede doordat de linkerpaal een ver en hoog schot van rechts keerde en door Bogdan kon worden opgeraapt.

In de 71e minuut leek Deltasport op gelijke hoogte te komen: een voorzet werd door de gehinderde Kewal in de zestien door zijn linkerelleboog beroerd en scheidsrechter Duarte legde de bal op de stip.

Maar zoals eerder vermeld, Bogdan stopte de penalty en het bleef 0-1. Ter Leede was wel zijn overwicht kwijt. Deltasport drong aan – trainer Wisman bracht Ait-El-houssi in voor Kappenberg – maar door de ontstane ruimte kreeg Ter Leede in de 84e minuut nog de beste kans om de tweede te scoren, maar de overtalsituatie werd niet goed uitgespeeld en zo bleef het bij de ene treffer van Robertson, want ook het laatste schot van Deltasport in de 93e minuut ging over en daarna floot scheidsrechter Duarte af.

Een moeizame, maar verdiende zege op Deltasport, dat de 4-1 stunt tegen Zwaluwen door matig spel geen goed gevolg kon geven. En o ja, Ben van der Lans heeft nu één keer te laag ingekopt, nu in de 31e minuut te hoog, de volgende keer is het natuurlijk raak.

Misschien is dat volgende week wel thuis tegen De Jodan Boys, een goed resultaat is dan ook nodig, want deze overwinning motiveert en geeft wat lucht, maar ook de concurrentie pakt punten.

We zullen zien!

Opstelling Deltasport: Lee-Quincy Cheuk-A-Lam, Elger Batta, Reza Ngarigota, Jay Jay Gulpen ©, Redouan Boulfalfal, Levi Marengo, Leon Krznaric, Tiemen Noordam, Edinho Pattinama (78 geel), Abdelhak Ouled Said (12 Derk Dupon (82 Jimmy van der Vaart)), Joey van der Velden

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (78 geel), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson ( 66 Stanley Raydell Kewal), Mitchell Kappenberg (74 Youssef Ait-El-houssi), Jeffrey Bok (87Selmo Kurbegovic), Mike Dam, Ronnie Verplancke, Thierry van der Kooye, Vincent Ammerlaan , Youssef Ait-El-houssi

Scheidsrechter: L.J. Duarte

Assistent-scheidsrechter: M.G.S. Kwaytaal (1e) en J.B. de Goede

Foto’s Pieter Platteel: Orange Pictures