Wedstrijdverslag DFS 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG DFS 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 11 maart 2017 om 14.30 uur

KRAPPE MAAR VERDIENDE ZEGE VAN TER LEEDE OP DFS

Ter Leede kwam al binnen het kwartier achter door een overigens betwist doelpunt, maar het reageerde snel met een mooie aanval en gelijkmaker en na een half uur schoot Jeffrey Bok Ter Leede al naar de winnende 1-2 stand. Voor en na de rust kon Roodgeel de stand nog uitbreiden, maar toen dat niet lukte werd het consolideren van de voorsprong het hoofddoel en dat lukte, want de solide verdediging gaf slechts twee kansen weg en zo wist Ter Leede de koppositie te handhaven en verloor DFS na vier zeges – drie in de competitie en één in de beker – weer eens.

Ter Leede had op het gras van een bijveld getraind, maar dat lag er beter bij dan het hoofdveld van ’t Heerenland. Het was wel mooi groen, maar het was niet gemaaid en gerold, een raadsel, of toch niet? Maar na zo’n tien minuten waren de gasten er wel aan gewend en na twee keer buitenspel zagen we in de 7e minuut een aardige aanval van Ter Leede, maar het was DFS dat na 14 minuten scoorde door Jim van Alst nadat doelman Constantin de bal losliet die hij uit de lucht plukte omdat hij gehinderd werd. De Winschoter arbiter Gils zag er echter geen overtreding in en daarom kwam DFS op voorsprong.

Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Een onderschepping van Toon Zwetsloot leidde de aanval in , hij passte op Marc de Kruijs, die legde terug op Jona Robertson en hij bereikte Jesse Dingjan en die rondde prima af.

En Ter Leede ging door. Een mooie combinatie tussen Marc en Vincent Ammerlaan werd gevolgd door een strak schot van Mitchell Kappenberg dat maar net links naast ging en twee minuten later eindigde een al even mooie aanval waarbij weer Marc, Toon en Jona betrokken waren in buitenspel.

De voorsprong kwam al binnen het half uur. Nadat DFS een corner op rechts had mogen nemen, speelde Jesse Dingjan Jeffrey Bok op rechts aan en zijn strakke schot kon doelman Peter Veeneman niet keren en Ter Leede stond met 1-2 voor en drie vrije trappen en twee corners later gingen de ploegen met deze stand rusten.

Acht minuten na de pauze kon Marc de Kruijs de voorsprong vergroten, maar zijn schot uit een pass van Jeffrey Bok raakte de buitenkant paal en uit de corner hierna schoot hij nog eens naast. In de 62e minuut raakte Ben van der Lans in een kopduel geblesseerd maar met een prop watten in de neus kon hij verder spelen. Zo tot de 70e minuut speelde Ter Leede nog aanvallend, maar zonder succes, bijvoorbeeld in de 66e minuut toen Marc na een mooie voorzet van aanvoerder Boelee niet afspeelde, maar solo ging. Ook vrije trappen en een korte corner leverden niks op.

Met Julien Dors voor doelpuntenmaker Marc Harlaux en de lange Alex Scheffer voor spits Mike Louwaars trok DFS ten aanval en dat deed het door veel hoge ballen naar de aanvallers te verzenden, maar de verdediging van Ter Leede onder aanvoering van een weer uitstekend ingrijpende Mike Boelee gaf geen krimp, alleen Levi Raja Boean kreeg in de 73e minuut een goede kans, maar zijn schot ging rechts naast.

Ook Ter Leede wisselde. Renee Troost kwam erin voor Mitchell Kappenberg en in de slotminuten Thierry van der Kooye en Melvin van Stijn voor Marc de Kruijs en Vincent Ammerlaan.

In de 77e minuut greep Bogdan nog goed in na een vrije trap van DFS, in de 79e minuut kopte Vincent na een voorzet van Mike nog naast, in de 85e minuut pakte Bogdan nog een schot van Roy de Ruiter, maar dat alles was tevergeefs en na een aardige actie van Melvin van Stijn in de 90e minuut zag hij dat er in de zestien van DFS geen medespeler was om iets met zijn voorzet te doen.

Na vijf extra minuten floot scheidsrechter Gils af en kon Ter Leede de krappe overwinning in de kleedkamer gaan vieren.

Concurrenten Noordwijk en Achilles Veen wonnen ook, Spijkenisse en Ajax haken – voorlopig ? – af, de strijd gaat voort het blijft spannend!

Volgende week thuis tegen Smitshoek. Voorwaarts Ter Leede!

Oppstelling DFS: Peter Veeneman, Corné davelaar, Rick van Walsum, Jim van Alst, Marc Harlaux (68 Julien Dors), Roy de Ruiter, Rutger Worm ©, Mike Louwaars (74 Alex Scheffer), Melvin van Osenbruggen, Lorenzo Davids, Levi Raja Boean

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Ben van der Lans,  Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg (75 Renee Troost), Jeffrey Bok, Jesse Dingjan, Vincent Ammerlaan (90 Melvin van Stijn), Marc de Kruijs (85 Thierry van der Kooye)

Scheidsrechter: G. Gils

Assistent-scheidsrechter: C.S. Hoogland (1e) en M. Dreise