WEDSTRIJDVERSLAG DHSC – TER LEEDE

Zaterdag 13 april 2024 14.00 uur

DHSC – TER LEEDE: TWEE – TWAALF!

TER LEEDE SCHRIJFT GESCHIEDENIS OP SPORTPARK WESLEY SNEIJDER

Een uitslag als deze kan ik me niet herinneren. In het kampioensjaar 1992-1993 met de gang naar de tweede klasse won het eerste onder Willem Harskamp met 9-1 van het Leidschendamse SEV, maar dit is toch wel iets straffer. En dat tegen de ploeg die toch in de derde periode in punten gelijk stond met Ter Leede en op 23 maart thuis nog met 2-0 won van AFC ’34, het team dat Roodgeel tweemaal versloeg en dat deze zaterdagmiddag koploper Ajax op de Toekomst met 1-2 verslaat.

En met het dinsdagavondverlies tegen die andere staartploeg BOL nog in gedachten vroegen wij ons af of Ter Leede zich zou herstellen van deze tik.

Ja dus, en hoe!

Op het uitstekend bespeelbaar natuurgrasveld en onder een heerlijk zonnetje trok het team van coach Niek Oosterlee meteen van leer. En nu weer met rechtsback Dirk Hoekstra in de gelederen en die was hongerig na zijn gedwongen stilstand, want hij toonde zijn aanvalslust al in de tweede minuut toen Luc de Kruijs na een actie op rechts spits Carlito Fermina in het centrum aanspeelde, die zich knap vrij draaide en met een precies passje opzij de inlopende Dirk Hoekstra in staat stelde om de 0-1 te scoren.

Vijf minuten later had Melvin van de Beeten, de 23-jarige jonge keeperstrainer die noodgedwongen onder de lat had moeten plaats nemen, geen verweer tegen de vrije trap van Thijs Timmermans, toegekend na een overtreding op de actieve en vaak ongrijpbare Carlito Fermina.  Misschien was hij ook wel enigszins verrast, want behalve Thijs had ook Luc de Kruijs plaatsgenomen achter de bal. Een links- of een rechtspoot? Wel hij, zag hij het leer rechts naast zich in het doel ploffen, en het stond 0-2.

Met een schot dat hoog over vliegt en een corner probeert de thuisploeg iets terug te doen, maar vijf minuten later scoort Mike van den Steenhoven met een mooi schot de 0-3, twee minuten later is het de beurt aan Marc de Kruijs die na een combinatie van Mike van den Steenhoven en Thijs Timmermans de bal krijgt aangespeeld, hard schiet en de bal in het net ziet verdwijnen. Een leuke pass door het midden, ik dacht van Luc stelt, biedt Boy Tetteroo ook de gelegenheid om een minuut later de 0-5 binnen te schieten.

Nul-vijf na een kwartier! Het is duidelijk dat de personele problemen bij de DHSC zich wreken. Doelman Niels Willemse en spits Lars Middelwijk zijn weg, Tom de Klein is geschorst net als coach Ton Delfgou, en aanvoerder Achraf Nejmi is er ook niet bij. In de 19e minuut wordt Tom Dam vervangen door Jens van Doorn en ook duidelijk  de ingetapete keeperstrainer Van de Beeten kan niet verder en voor hem komt de nog jongere Rayner Hardendood in de plaats.

Na dit stormachtige kwartier luwt het offensief van Ter Leede en komt de Dos Holland Stichtse Boys zelfs even aan aanvallen toe, een voorzet van links wordt net niet benut en na een overtreding van Jeffrey van Kempen kan de hoge vrije trap van rechts in de zestien worden doorgekopt en maakt linksbuiten Dion van Burik met een mooie omhaal de 1-5.

Dan neemt Ter Leede het heft weer in handen. Een schot van Luc de Kruijs met rechts vliegt over, de inzet van Carlito Fermina wordt in de 26e minuut van de doellijn gekopt en een inzet van aanvoerder Arroyo uit een corner van links wordt door doelman Hardendood over getikt.

Bij de volgende corner van Ter Leede schiet Boy Tetteroo op de paal, maar uit de hierop volgende uitbraak van DHSC gaat een mooi schot via de lat over.

Voor de rust wordt het 1-6 als Tomas Arroyo een penalty benut, toegekend omdat Mike van den Steenhoven na een slimme pass door het midden in de zestien door de keeper wordt getorpedeerd. Ik zie eerst een gele kaart, maar achteraf blijkt dat die toch niet is gegeven, of later kennelijk is ingetrokken. Met de 1-6 gaan de ploegen rusten.

Ter Leede zet de verdubbelaar in.

Zal Ter Leede het na de rust rustiger aandoen? Nee, dat blijkt al snel, want al in de eerste minuut na de omwenteling brengt Jeffrey van Kempen de stand met een mooi afstandsschot op 1-7. Een actie van doelman Daan Prins gooit een beetje roet in het eten: na een eerste goede redding in de 50e minuut komt hij even later bij een dieptepass op links uit, terwijl dat misschien nog niet nodig is en zijn sliding in de zestien raakt niet de bal, maar wel de man en zo mag Kenneth Aninkora uit de toegekende penalty de 2-7 scoren. Daan keert zijn inzet nog wel, maar Aninkora benut de rebound.

Kort hierop drie wissels bij Ter Leede: Steven Wajer, Stijn van Biezen en Oscar Minnaard komen erin voor Marc de Kruijs, Mike van den Steenhoven en Boy Tetteroo. Nieuw bloed, het leidt tot nog meer treffers.

Eerst een mooie assist van Steven Wajer op Carlito Fermina die in de 66e minuut de 2-8 inkopt, enkele minuten later is het andersom en stelt Carlito met een leuke pass Steven in staat om de keeper te omspelen en de 2-9 te maken.

In de 73e minuut is het Stijn van Biezen die de 2-10 aantekent en nog geen minuut later speelt hij met de borst de bal door op Carlito Fermina en die weet de assist op waarde te schatten door met een mooie omhaal zijn tweede en de elfde te scoren.

In de 83e minuut keert Daan met de voet een harde inzet, raakt daarbij misschien geblesseerd, want hij gaat er kort hierna bij zitten en wordt in de 85e minuut vervangen door Bjorn Beuling.

Het slotakkoord is voor Luc de Kruijs, die wel assists heeft afgeleverd, maar zelf nog niet heeft gescoord en nu is het Steven Wajer die met een mooie pass de bal neerlegt bij Luc die met een hard, laag schot de doelman kansloos laat: 2-12!

Precies na negentig minuten fluit scheidsrechter Ooms af en is er aan deze bizarre wedstrijd een eind gekomen. Beide ploegen moeten er nog even van bekomen. Een mix van emoties overheerst: verbijstering bij DHSC, vreugde bij Ter Leede, maar bij beide toch ook wel ongeloof.

Zo’n uitslag! Elf spelers hebben twaalf doelpunten gemaakt, alleen Carlito Fermina scoorde tweemaal. In de eerste helft 1-6, in de tweede ook keurig 1-6!

Twaalf punten staat Ter Leede nu los van de gevarenzone met nog vijf wedstrijden te gaan.

Ja, dan ben je echt veilig en we zijn benieuwd wat Ter Leede in het vervolg nog gaat doen.

Eerst thuis tegen Hollandia.

Tot dan!

Opstelling DHSC: Melvin van de Beeten ( 28’ Rayner Hardendood), Jevgeny Aleksandrovitsj Gromov (46’ Jens van Doorn), Nordin Zoufri,  Soufyan Moro (46’ Zakaria El Bennay), Dion van Burik, Tom Dam (19’ Jens van Doorn), Jarmo Boyd, Abdel Metalsi ©, Quinzairo Boasman (46’ Akif Hancer), Samba Will, Kenneth Aninkora

Opstelling Ter Leede: Daan Prins (85’ Bjorn Beuling), Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Thijs Pieter Job Timmermans (79’ Martijn Youri Wooter), Mike van den Steenhoven (60’ Steven Wajer), Luc de Kruijs, Boy Tetterode ( 60’Oscar Minnaard), Carlito Fermina, Marc de Kruijs (60’ Stijn van Biezen)

Scheidsrechter: Nick Ooms

Assistent-scheidsrechter: Nick Stuurman en Danny van Veenendaal

Scoreverloop:

2’         :           0-1       Dirk Hoekstra

7’         :           0-2       Thijs Timmermans

12’       :           0-3       Mike van den Steenhoven

14’       :           0-4       Marc de Kruijs

15’       :           0-5       Boy Tetteroo

21’       :           1-5       Dion van Burik

36’       :           1-6       Tomas Arroyo (p)

46’       :           1-7       Jeffrey van Kempen

58’       :           2-7       Kenneth Aninkora (p)

66’       :           2-8       Carlito Fermina

72’       :           2-9       Steven Wajer

73’       :           2-10     Stijn van Biezen

78’       :           2-11     Carlito Fermina

90’       :           2-12     Luc de Kruijs