Districtsbeker Ter Leede – SC Feyenoord

WEDSTRIJDVERSLAG 1E RONDE DISTRICTSBEKER WEST II VV TER LEEDE – SC FEYENOORD

Zaterdag 24 oktober 14.30 uur

DERDE KEER GEEN GOEDE KEER

In tegenstelling tot de twee eerdere bekerontmoetingen tussen Ter Leede en Feyenoord op de Roodemolen wist Roodgeel nu niet te winnen en na het vertrek uit de ‘grote’ KNVB-beker is het na de eerste ronde nu ook uit de districtsbeker. Ter Leede begon sterk, kwam al na 11 minuten voor, maar na een half uur dominantie van Ter Leede drong Feyenoord meer aan, kwam door een prachtige vrije trap gelijk en na de rust kreeg Feyenoord langzaamaan de overhand en scoorde de 1-2 in de 70e minuut en ondanks verwoede pogingen van Ter Leede in de laatste tien minuten kwam er geen verandering in de stand en daarmee eindigt het bekeravontuur. ‘t Kan verkeren sprak Bredero.

Ter Leede startte met Hakkan Bayram weer op zijn linksbackpositie, met Ben van der Lans naast aanvoerder Kewal in het centrum en met Kappenberg op het middenveld. Een sterk Ter Leede kreeg na een steekpass op Thierry van der Kooye in de vierde minuut even later een corner en in de elfde minuut kopte Vincent raak nadat Kappenberg prachtig op Ammerlaan passte, deze voorgaf, de bal bij Selmo kwam en hij Vincent weer op maat kon bedienen.

Een veelbelovende vroege voorsprong gevolgd door scherp middenveldspel in de veertiende minuut en een mooie aanval in de achttiende via Kappenberg op Kurbegovic die de bal weer terugkreeg en keihard op doel schoot, waarna doelman Patrick Bentem twee reddingen moest verrichten om zijn doel schoon te houden.

In de 21e minuut glipte Junior Obiku voor het eerst langs Mike Boelee, maar zijn lage voorzet ging over de achterlijn en een voorzet van links twee minuten later verwerkte Hakkan via de lat tot corner. In de 27e minuut noteerden we nog een mooie lange bal op Tony, die een vrije trap kreeg, maar de kaats met Mitchell en de daaropvolgende corner leverden niets op.

Dat deed de prachtige vrije trap van Jordy Dobber na een onverstandige overtreding links buiten de zestien wel: de bal verdween over de muur in de linkerhoek en in de 32e minuut stonden de partijen gelijk.

Ter Leede reageerde door een mooie pass op Selmo dit keer op rechts, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit om te kunnen scoren, maar erg gevaarlijk waren de beide ploegen het laatste kwartier niet meer, ze speelden zonder risico’s te nemen min of meer naar de rust toe.

Na de pauze kwam Ribeiro Anes met nummer 15 Paul Norbruis vervangen en dat bleek een verbetering, want de kleine, beweeglijke middenvelder kreeg (te) veel vrijheid en kon naar hartelust combineren met linksbuiten Junior Obiku die daardoor ook veel gevaarlijker werd. Op rechts kon back Jones met zijn lange passen ook regelmatig opstomen, maar hij was minder gevaarlijk in passing en afwerking.

Al na zeven minuten kwam Mike Dam Tony Schreurs aflossen, een minuut later kreeg Joris van Eijck terecht geel na een brute overtreding, maar dat was ook het lot van Youssef na een fout op Obiku, die in de 56e minuut van links al een schot op Bogdan had afgevuurd die er een corner van maakte.

Vanaf de 60e minuut zakte Ter Leede weg, maar in de 63e minuut schoot Vincent in kansrijke situatie nog wel hoog over nadat de bal met een boogbal van links in de doelmond was gebracht. Ook zijn kopbal in de 67e en die van Mike Dam in dezelfde minuut na aangeven van Selmo troffen geen doel.

Vlak nadat Melvin van Stijn er voor Thierry was ingekomen kwam de Sportclub op voorsprong: twee Ter Leedespelers liepen elkaar op het middenveld in de weg, Obiku kon doorgaan en voorgeven en in de 70e minuut scoorde Davy Mierop de 1-2.

Hierna bleef Feyenoord tot de 80e minuut de betere ploeg, maar met de komst van Tomas Arroyo voor Youssef begon Ter Leede te drukken. Tomas ging voorin spelen en met Vincent zorgde hij ervoor dat lange ballen van achteruit konden worden doorgekopt. Dat leverde verschillende corners op, nog een kopbal van Vincent in de 89e minuut, een scrimmage voor het Feyenoorddoel in de 92e, maar geen gelijkmaker en dus geen penalty’s als beslissing. Nee, Ter Leede lag en ligt uit de beker.

Jammer. Dan volgende week maar gaan voor de (kleine) kans op de periodetitel tegen Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee, Ben van der Lans, , Stanley Raydell Kewal ©, Hakkan Bayram, Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi (59 geel, 79 Tomas Arroyo), Selmo Kurbegovic (52 geel), Tony Schreurs (53 Mike Dam), Vincent Ammerlaan (77geel), Thierry van der Kooye (69 Melvin van Stijn)

Opstelling Feyenoord: Patrick Bentem, M.S.O. Jones, Jordy Dobber, Joris van Eijck (54 geel), Sander Lagrand, Ferry van Lare ©, Paul Norbruis (46 Jerson Ribeiro Anes), Tim Schoonheim, Davy Mierop (55 Tim van Rheenen), Joery Josee, Junior Obiku (89 Maily Lopez)

Scheidsrechter:                      A.H. Kuup

Assistent- scheidsrechter:      S.R. de Groot (1e) en C.D.R. van der Hul

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / Foto’s / Albums / 2015-2016 oefen-bekerwedstrijden