Wedstrijdverslag DOVO – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG DOVO – TER LEEDE

Zaterdag 7 mei 2022 15.00 uur

 

VERBIJSTEREND VERLIES VAN TER LEEDE

Tweederde van de wedstrijd is er voor Ter Leede weinig aan de hand. Na twintig minuten komt het door Daan Walraven op voorsprong en daarna probeert DOVO wel zonder veel succes aan te vallen, maar Ter Leede weet ook niet te scoren. Met deze stand gaan de ploegen rusten, na de pauze start Ter Leede beter en lijkt op 0-2 te kunnen komen, maar als drie mooie kansen achtereen niet benut worden scoort de thuisploeg na ruim een kwartier bij de eerste de beste uitval de gelijkmaker en dan zijn de rapen gaar. Met twee wissels, “dwingende” verklaart trainer Florian Wolf later, en mèt de overdonderende steun van het publiek dat er weer in gelooft valt DOVO aan en al vier minuten later brengt invaller Oktay Özturk met een daverende knal de stand op 2-1 en dan ontploft Sportpark Panhuis bijkans en als door een verdedigingsfout hij ook nog de 3-1 kan maken lijkt het pleit beslecht hoewel Melvin van Stijn vlak voordat hij gewisseld wordt nog op de paal schiet. Maar het verlies is een feit en heel DOVO kan uit zijn dak gaan en dat doen ze ook. Door dit onnodige en ook verbijsterende verlies maakt Roodgeel het nu na de mooie winst op Excelsior ’31 voor zichzelf toch weer spannend.

Door de schorsing na zijn vijfde gele kaart ontbreekt Frits Hoekstra en neemt Daan Walraven zijn plek in om de snelle Lulinho Martins af te stoppen en zelf ook op rechterflank te kunnen opkomen. Dat lukt hem zo goed dat Martins steeds vaker naar rechts uitwijkt en hijzelf net als Hoekstra vaak doet kan scoren. De 0-1 na twintig minuten.

Speelde Ter Leede tegen Excelsior met twee spitsen en vier middenvelders, Luc de Kruijs op links, nu zien we weer drie spitsen: Thijs Haarman op links, Shaquille Prijor als centrumspits en De Kruijs op rechts. Stijn van Biezen moet op het middenveld de counters van de tegenstander eruit halen en Tim Bloemendaal staat centraal naast aanvoerder Arroyo.

Het werkt aanvankelijk goed. Al in de zesde minuut schiet Luc de Kruijs keihard op doel, maar recht in de handen van doelman Jeroen Vrolijk en uit een pass van De Kruijs schiet Melvin van Stijn links naast. Ter Leede is beter en het gekraakte schot van Daan Walraven na een kwartier is een vooraankondiging van zijn treffer vijf minuten later als hij razendsnel na een een-twee opstoomt en scoort.

De Veenendalers proberen wat terug te doen maar zonder succes, twee vrije trappen van Luc de Kruijs treffen ook geen doel, de partijen gaan rusten.

DOVO heeft de ene Max – Boonstoppel – gewisseld voor de andere – Den Boer – Ter Leede komt ongewijzigd en sterk uit de kleedkamer. Al na twee minuten schiet Prijor hard op doel, enkele minuten later schiet Walraven op aangeven van Melvin van Stijn in kansrijke positie hard en ver naast, maar in de 54e minuut is het bijna wel raak als Prijor van links naar binnenkomend zijn harde schot via de onderkant lat het veld weer ziet in stuiteren en Van Stijn de rebound niet kan benutten. Uit een voorzet van De Kruijs kopt Thijs Haarman van links in, maar Vrolijk redt en een eerder schot van Thijs is niet gevaarlijk genoeg, hij had misschien beter kunnen terugleggen. Een prachtig schot van Luc de Kruijs in de 58e minuut wordt net zodanig aangeraakt dat het rakelings links naast gaat.

Mooie kansen, geen treffer.

DOVO lijkt te wankelen, maar dan kan uit een counter de tot dan toe onzichtbare Martins van rechts voorgeven en een volkomen vrije Anil Mercan kopt zijn eerste competitietreffer keihard in de linkerbovenhoek en volomen onverwacht staat het gelijk!

Meteen hierop brengt trainer Wolf Guido van Dijk en Oktay Öztürk in en al twee minuten krijgt de laatstgenoemde op het middenveld volkomen vrij de bal, legt aan en schiet ongehinderd de 2-1 keihard in, weer in de linkerbovenhoek. Grote vreugde op het terras!

Het wordt nog erger voor de bezoekers. Als in de 77e minuut onze altijd betrouwbare Tomas Arroyo terugrennend de bal niet goed verwerkt, wordt Öztürk weer aangespeeld en kan hij vrij eenvoudig, maar doeltreffend zijn tweede maken en daarmee zijn totaal in een wedstrijd verdubbelen!

Trainer Roodakkers brengt Joey van den Berg in voor Thijs Haarman, die kramp krijgt, en vlak hierop komt de aansluitingstreffer er niet omdat Melvin van Stijn op de paal schiet. Het inbrengen van Bart van der Weijden, Steven Wajer en Noah Marti sorteert geen effect en als de weer uitstekend leidende scheidsrechter Remco Schul affluit, wordt het veld bestormd alsof DOVO kampioen is geworden. Begrijpelijk, want verlies, waar het toch geruime tijd naar uitzag, zou een vrij hopeloze situatie hebben opgeleverd en deze plotse winst biedt weer alle perspectief op handhaving.

En Ter Leede? Herstellen van deze tik en volgende week vol vooruit tegen DVS ’33 in Ermelo.

 

Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk, Daan Disveld ©, Lars Rebergen, Timo Pluk, Matthijs van Nispen, Anil Mercan (57’ geel) 85’  Rivellino Neslo)), Nick Hak (63’ Oktay Özturk), Max Boonstoppel (46’ Max den Boer), Lion Kalentjev( 63’ Guido van Dijk), Nick De Bondt  (66’ geel), Lulinho Martins

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Mounir Darrazi, Mike van den Steenhoven (81’ Bart van der Weijden), Melvin van Stijn ( ’81 Steven Wajer), Stijn van Biezen, Thijs Haarman (74’ Joey van den Berg), Shaquille Prijor, Luc de Kruijs (81’ Noah Marti )

Scheidsrechter: Remco Schul

Assistent-scheidsrechter: Chris Hoogland en Jeffrey van den Broek