Wedstrijdverslag DOVO – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG DOVO – TER LEEDE zaterdag 12 oktober 2019 14.30 uur

PRACHTIGE TREFFER VAN OTTERLO LEVERT TER LEEDE VIERDE GELIJKSPEL OP

Ze waren wonderschoon, beide treffers, de 1-0 van Jasper Waalkens in de 42e minuut met veel gevoel van links over doelman Bekkers in de rechterbovenhoek èn de gelijkmaker van Ian van Otterlo in de 82e minuut uit de draai in diezelfde hoek.

In de eerste helft had DOVO meer balbezit, mocht ook zeven corners nemen, kreeg Ter Leede meer kansen, maar ging DOVO toch met een voorsprong de rust in, waarna de thuisploeg na de pauze weer goede begon en al snel twee kansen kreeg. Na zo’n tien minuten begon Ter Leede aan te dringen, kreeg ook kansen, maar pas in de eindfase wist Van Otterlo de gelijkmaker in te schieten en stonden de gasten voor het dilemma: doordrukken of gaan voor dat ene punt en dat was in het veld te merken. Na het incident bij de dug-out van Ter Leede liet scheidsrechter De Winter nog vijf minuten doorspelen alvorens af te fluiten en daarna was het vierde achtereenvolgende gelijkspel van Roodgeel een feit. Daarmee valt te leven, zij het niet door iedereen.

Op het mooie Sportpark Panhuis opent DOVO in de zesde minuut tegen Ter Leede, dat in dezelfde opstelling speelt als tegen Excelsior ’31, met een schot van centrumverdediger Jordi Balk, na hun eerste corner, dat via de borst van Robertson over de zijlijn gaat en dat wordt dan alweer de tweede, rap gevolgd door een derde en vierde, in de 33e minuut zelfs door drie achtereen, het lijkt Jong Nederland – Jong Portugal wel op de Vijverberg.

Ter Leede komt pas in de tiende minuut aan aanvallen toe, Brayan Caicedo komt op rechts door, zijn voorzet is echter te hoog. Het spel is in deze fase van beide kanten onrustig, chaotisch en het duurt tot de 23e minuut voordat Ter Leede een mooie aanval over veel schijven opzet die eindigt in een harde trap/voorzet van Jordly Petronia waar Toon Zwetsloot niet bij kan. Wel is het zo dat vanaf dat moment de gasten zich uitdrukkelijker met het spel kunnen bemoeien en de kansen komen dan ook. In de 26e minuut  passt Robert Steemers op Ian van Otterlo –  die twee vinden elkaar steeds gemakkelijker en vaker –  die draait zich vrij, speelt Omar Limon aan en die iets te zacht inschiet waardoor doelman Sman de bal tot corner kan verwerken. Hieruit werkt Jordi Balk het leer bijna in eigen doel, waarna uit de rebound Sohaib Echahbouni overschiet, de eerste echte grote kans in de wedstrijd.

Een mooie aanval van Ter Leede acht minuten later eindigt door Limon in een corner en uit een counter daarna van DOVO schiet Quincy Arends zich helemaal voorbij, hij mist de bal totaal en meteen hierop zien we een mooie een-twee tussen Ian en Brayan die de laatste net niet kan afronden. Het spel gaat nu op en neer, DOVO krijgt in de 37e minuut zijn eerste grote kans, maar de opkomende Kevin Schmidt schiet in de loop net rechts naast.

De derde kans voor Ter Leede een minuut later schiet Robert Steemers keihard over, die had er wel in gemogen en twee minuten later komt Ian in een één-tegen-eensituatie, speelt de verdediger uit maar schiet zacht naast, een kánsje.

DOVO wordt nu weer sterker, uit een vrije trap van Jasper Waalkens van rechts kopt Simon van Zeelst naast en dan passt Caicedo, die tot dan goed heeft gespeeld, verkeerd, is het middenveld ontregeld, onze verdediging te laat en schiet Spakenburger Jasper Waalkens met een prachtige boog van rechts de 1-0 binnen en met die stand gaan de ploegen aan de thee.

Met Mounir Darrazi voor Sohaib Echahbouni die het met zijn verkapte linksbackpositie moeilijk had, start Ter Leede met een mooie aanval van Steemers en Van Otterlo en komt Jordly in de 52e minuut op rechts goed door, maar is de eerste echte kans voor Biya Pernelly van DOVO die alleen voor doelman Bekkers komt, maar Michael kan ten koste van een corner redden en na de achtste corner kan DOVO op 2-0 komen door Waalkens na slecht uitverdedigen van Ter Leede, maar de bal gaat naast.

Ter Leede antwoordt met een steekpass van Ian op Robert en die schiet net links naast, maar dat komt omdat doelman Sman de bal nog raakt, derde corner voor de gasten. Roodgeel dringt nu aan met Jim Gillissen als tweede wissel voor Omar Limon. Weer een combinatie Steemers-Van Otterlo lukt in de 60e minuut net niet, een vrije trap van Ian buiten de zestien in de 65e minuut moet DOVO’s sluitpost lossen waarna de inlopende Caicedo kan scoren, maar hij schiet over en dat doet Jordly even later ook. Met een mooie sliding belet Dirk Hoekstra aan de andere kant Quincy Arends het scoren. Het is Arends’ laatste wapenfeit, want coach Gert Kruijs wisselt hem in de 80e minuut voor Lars Middelwijk waar eerder Gokhan Yasar en Kai Huisman Kevin Schmidt en Waalkens zijn komen vervangen.

Ook Steef Roodakkers wisselt aanvallend als Jeffrey Bok erin komt voor de aan zijn rug geblesseerd geraakte Toon Zwetsloot en Jeffrey test al vrij snel doelman Sman met een schot, maar dat is te zwak voor succes. Een minuut eerder, in de 77e heeft Jim Gillissen uit een pass van de opkomende Steemers prachtig gescoord, maar hij doet dat in buitenspelpositie en dus blijft de 1-0 vooralsnog staan, komt er ook geen tweede treffer voor DOVO omdat Bekkers uitstekend redt op een kopbal van invaller Yasar, ook niet na een fout van Darrazi twee minuten later.

Nee, het wordt 1-1 door opnieuw  zo’n kenmerkende actie van Ian van Otterlo die – weer – uit de draai de bal in de 82e minuut van ver in de rechterbovenhoek jaagt, zo’n schot, daar doe je als verdediging en als keeper niets aan!

De 1-1 verdedigen of doordrukken? Het laatste vindt Ian en drie minuten later weet Simon van Zeelst hem alleen maar af te remmen door aan zijn shirt te gaan hangen wat hem geel oplevert. Doorgaan, vindt Robert, maar hij schiet over en als Jordly op rechts opkomt na een steekpass geeft hij net te hard voor en kopt Caicedo over.

Het is het laatste bezienswaardige, want wat daarna bij de dug-out van Ter Leede gebeurt heeft niets met voetballen te maken: Pernelly Biya belaagt assistent –trainer Voskuil, de vlam slaat in de pan  en in het gewoel daarna misdraagt invaller Lars Middelwijk zich zodanig dat hij er met rood vanaf moet.

Als de gemoederen bedaard zijn volgt er in de vijfde minuut extra tijd nog een vijfde corner voor Ter Leede, maar daar komt niets uit en dan fluit scheidsrechter Winter af.

Jammer van die dissonant, want het was toch echt een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die allebei wilden voetballen en winnen!

Komend weekend is het bekervoetbal en speelt Ter Leede niet, staat alleen de vooruitgeschoven wedstrijd Excelsior ’31 – DVS ’33 Ermelo op de rol en neemt Ter Leede het over veertien dagen thuis op tegen Jong Almere City FC.

Tot dan!

Opstelling DOVO: Sebastiaan van der Sman, Jordi Balk, Rick van Walsem, Yannick Zeeman, Simon van Zeelst (85’ geel), Jasper Waalkens (73’ Kai Huisman), Quincy Arends (80’Lars Middelwijk ( 90’ rood)), Roy Bakkenes, Kevin Schmidt (66’ Gokhan Yasar), Pernelly Biya, Mourad Marbouh

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra, Mike Boelee ©, Jordly Petronia, Jonathan Robertson, Sohaib Echahbouni (46’ Mounir Darrazi), Toon Zwetsloot (74’ Jeffrey Bok),  Ian van Otterlo, Robert Steemers,  Omar Limon (58’ Jim Gillissen), Brayan Mosquera Caicedo

Scheidsrechter: Frank de Winter

Assistent-scheidsrechter: Nicolet Bakker (1e) en Ruben Daniël Reinds