Wedstrijdverslag Excelsior ’31 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG EXCELSIOR ’31 – TER LEEDE zaterdag 21-08-2021 14.30 uur

 

TER LEEDE VERLIEST ONDANKS HERSTEL IN DE TWEEDE HELFT

 Het was een verdiende overwinning voor de thuisploeg die overdonderend startte, uit onder meer vier corners mooie kansen schiep op een voorsprong, maar toch steeds een uitstekende doelman De Vries tegenover zich zag en uiteindelijk was er een fout in het uitverdedigen van de Ter Leededefensie voor nodig om op voorsprong te komen.

Excelsior ’31 dicteerde een half uur lang het spel, Ter Leede kwam niet aan een fatsoenlijke aanval toe maar wist toch wonder boven wonder met slechts een 1-0 achterstand de rust te halen.

Na de pauze ging het met enkele wissels beter met Ter Leede, er kwam meer ruimte,  het kon nu opbouwen en kwam door een excellente vrije trap van – “dat doet- ie anders nooit” – Tomas Arroyo gelijk. Een ervaren ploeg had nu misschien doorgedrukt, maar Ter Leede leek met een punt al tevreden en dus kon de thuisploeg het weer overnemen en door een slimme steekpass weer voorkomen en ook nog de 3-1 scoren toen Roodgeel va banque ging spelen.

Ergo, een verdiende overwinning van een ervaren ploeg op een team dat nog moet en kan groeien.

Ter Leede kwam op het mooie sportpark De Koerbelt in praktisch dezelfde opstelling op het veld – alleen Bart van der Weijden had de basisplek van Mike van Steenhoven ingenomen – maar daar waar het tegen JOS/Watergraafsmeer fris en agressief van leer trok opereerde het team nu afwachtend en leek het geïntimideerd, ik telde de eerste echte Ter Leede-aanval pas in de 27e minuut! Excelsior ’31 daarentegen startte voortvarend en al in de derde minuut moest Tim Bloemendaal ten koste van geel een gevaarlijke aanval van Excelsior onderbreken na een zwakke trap van Mark de Vries. Zijn enige foutje overigens, want verder keepte hij uitstekend met meteen al drie knappe reddingen na drie corners van links en één van rechts, “wat een keeper hebben jullie,” sprak een thuissupporter bewonderend. Bij de vierde corner redt Daan Walraven op de doellijn.

Al deze kansen overleeft Ter Leede, maar in de 18e minuut moet De Vries toch capituleren als onze linksback fout uitverdedigt en aanvoerder Penterman uit de assist van rechts zijn eerste inzet nog door Mark gekeerd ziet, maar uit de  rebound toch succes weet te scoren.

Rood-wit op voorsprong en het voetbalt vrolijk verder en Roodgeel kan alleen maar uitverdedigen en doet dat vaak lukraak. Na verloop van tijd luwt het thuisoffensief en in de 32e minuut zien we een eerste – ongevaarlijk – schot van Bart van der Weijden op het Excelsiordoel. Een minuut later scoort Noah Marti uit een voorzet van Melvin, maar hij staat zeer duidelijk buitenspel, dus dat feest gaat niet door.

Het slot van de eerste helft is toch weer overduidelijk voor de Woudabrigade met kansen voor Reinders, tweemaal Ezafzafi en een kopbal naast van Niels Leemhuis in zeer kansrijke positie, maar Ter Leede haalt de pauze met een 1-0 achterstand en daarmee mag het van geluk spreken.

Met Mike van Steenhoven en Thijs Haarman voor respectievelijk Mounir  Darazzi en Melvin van Stijn komt Ter Leede na de thee beter uit de startblokken en is de thuisploeg veel minder druistig. In de 49e minuut zien we een mooie aanval van Ter Leede  en uit een voorzet van rechts ontstaat een kansrijke scrimmage voor het doel van Anthony van Zaltbommel waarbij hands zou zijn gemaakt, maar de uitstekend leidende arbiter Hardeman wuift het weg. Toch gaat Excelsior terug, ontstaat er meer ruimte op het middenveld en dienen mogelijkheden zich voor Roodakkers’ mannen aan. Een mooie aanval in de 56e minuut eindigt met een overtreding van routinier Niek Davina – met bijbehorende gele kaart – op Noah Marti en dan zetten Steven Wajer en Tomas Arroyo zich enige meters buiten de zestien achter de bal. De laatstgenoemde neemt hem en zijn schot zeilt naast de muur via de vingertoppen van Van Zaltbommel in de rechterbovenhoek en de partijen staan toch weer gelijk!

Zit er meer in voor Ter Leede? Misschien, doch eerst krijgt Jasper Veltkamp uit een dieptepass een levensgrote kans en ziet zijn inzet echter via de linkerpaal in de handen van Mark de Vries verdwijnen. Bij een volgende aanval van Ter Leede schiet Noah van te ver terwijl hij beter met de mee opgekomen Thijs Haarman de combinatie had kunnen aangaan.

Dan wisselt trainer Wouda zijn tweede routinier Penterman – Ezafzafi, die andere, was er al eerder uitgegaan – voor de snelle Simon van Seppenwoolde  en dat is een gouden greep, want al na een paar minuten glipt hij uit een steekpass op rechts tussen Mouchih en Arroyo door en scoort de 2-1. Ook het middenveld van Ter Leede zag er hierbij niet goed uit.

Nu komt verdediger Gijs Beekwilder erin, gaan Dirk Hoekstra – wat een meters hij die afgelegd! – en Tomas Arroyo in een alles-of-nietspoging naar voren en maakt de thuisploeg slim gebruik van de ontstane ruimte en kan Givan Werkoven in de extra tijd de 3-1 aantekenen.

Dan is het klaar. Ter Leede keert puntloos huiswaarts. Excelsior ’31 was een goede gastheer, maar geen gulle, want het hield de punten verdiend in eigen huis.

Volgende week nieuwe kansen voor Roodgeel, dan wacht de vroege kraker: thuis tegen buurman FC Lisse.

 

Opstelling Excelsior ’31: Anthony van Zaltbommel, Pim ten Have (89’ Stijn Beverdam), Vincent Schmidt, Mirko Zwiers, Dérian Reinders (81’ geel), Niek Davina (55’ geel), Hielke Penterman © (70’ Simon Seppenwoolde (88’’  geel)), Jasper Veltkamp, Hakim Ezafzafi (59’ Siebe Schets), Givan Werkhoven, Niels Leemhuis (89’ Desney Bruinink)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Sami Mouchih, Mounir Darrazi (46’ Mike van der Steenhoven), Bart van der Weijden ( 70’ Feyo Glim) , Tim Bloemendaal (4’ geel), Steven Wajer, Melvin van Stijn (46’ Thijs Haarman), Noah Marti (86’ Gijs Beekwilder)

Scheidsrechter: Thomas Hardeman

Assistent-scheidsrechter: Michael Rasch en Patrick Otten