Wedstrijdverslag Excelsior ’31 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG EXCELSIOR ’31 – TER LEEDE zaterdag 5 oktober 2019 14.30 uur

PUNTENDELING OP DE KOERBELT

De 2-2 is voor Ter Leede het derde gelijkspel achtereen en het tweede punt in een uitwedstrijd. Excelsior ’31 heeft in zijn vierde thuiswedstrijd het eerste punt binnen waar het natuurlijk hoopte op de eerste thuiszege. De eerste helft had het ook overwegend het initiatief, en repareerde met een doelpunt van Boy Boeloerditi en een Panenka-penalty van aanvoerder Ezafzafi de achterstand die het door de lucky goal van Echahbouni had opgelopen.

Door de rode kaart voor de eerstgenoemde op slag van rust veranderde het spelbeeld in de tweede helft. Ter Leede viel aan, de thuisploeg ging terug, verdedigde de voorsprong en loerde op de counter en werd daardoor nog aardig gevaarlijk. Roodgeel drong wel aan, kreeg wel kansen maar door fouten in de opbouw slaagde het er toch niet de overtalsituatie goed uit te buiten, maar door het hoogtepunt van deze wedstrijd, de glanzende actie van Ian van Otterlo, kwam Ter Leede toch op gelijke hoogte en uiteindelijk kon iedereen met deze draw leven, ook al omdat het van beide kanten geen goede wedstrijd was.

Ter Leede startte in dezelfde opstelling als tegen ODIN ’59 in de tweede helft, dus met Jona Robertson op de linksbackpositie en met Sohaib Echahbouni naast Toon Zwetsloot als controlerende middenvelders achter Ian van Otterlo op tien. Net als Hielke Penterman bij  Excelsior ’31 zat Jeffrey Bok vooralsnog op de bank, naast o.a. Steven Wajer en de man van de assist vorige week, Benjamin van Aken.

De thuisploeg neemt het initiatief, maar al in de vierde minuut kan Ter Leede counteren door Ian van Otterlo, kan Jona voorzetten, maar wordt er overgekopt. Balverlies in dezelfde minuut van Dirk leidt tot een schot van Diks dat overvliegt, we zien een onderschepping van Dirk Hoekstra drie minuten later, een pass op Steemers die op links zijn back uitkapt en daarna overschiet. Een corner en een vrije trap van Excelsior leveren niets op en dan blokt Souhaib in de elfde minuut rand zestien een schot van een verdediger en verdwijnt de bal met een sierlijke boog ver boven de verbaasde doelman Koetsier in de verre linkerbovenhoek en komt Ter Leede door deze lucky goal zomaar aan de leiding!

Natuurlijk probeert de thuisploeg de bakens te verzetten en in de 17e minuut weet Jona Robertson de bal corner te glijden nadat uit en slimme variant bij een vrije trap de bal gevaarlijk in de doelmond is gebracht. Excelsior valt aan, mag corners en een vrije trap nemen en Ter Leede moet terug. Een vrije trap van Ian van Otterlo in de 23e minuut is een prooi voor Koetsier en dan krijgt Excelsior in de 28e minuut de eerste grote kans als bij een dieptepass Hoekstra mis zit en Jasper Veltkamp de bal over de uitlopende Bekkers speelt, maar ook over het doel.

Ter Leede antwoordt in de 31e minuut met een mooie aanval als Ian de op rechts vrij lopende Omar Limon bedient, diens schot door Koetsier wordt geblokt, waarna Ian de rebound overschiet, ook een mooie kans!

Dan breken de laatste tien minuten aan waarin er veel gebeurt. Eerst keert Bekkers in de 35e minuut een schot van Veltkamp zonder een corner weg te geven, maar een minuut later scoort Boy Boeloerditi in de zestien na een mistrap van Dirk de gelijkmaker en vier minuten later benut aanvoerder Ezafzafi een penalty, toegekend nadat Brayan Ciacedo een een-twee wil ontmantelen door een sliding waarbij hij de bal over de achterlijn glijdt, maar ook de man volgens Paarhuis zo meeneemt dat hij dat een penalty vindt met dan uiteraard geel voor Brayan. Eerst nog de blessurebehandeling voor Michael Bekkers, dan de penalty. Ezafzafi’s Panenka is misschien gewaagd, maar hij slaagt.

Zo gaat de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de rust in, maar ook met tien man. In de 45e minuut roept grensrechter Heuvelmans Paarhuis bij zich en vertelt hem dat hij vlak bij hem natrappen heeft geconstateerd van Boeloerditi en als Paarhuis die bij zich roept toont hij hem rood, kan de speler vertrekken en gaan de anderen vrijwel onmiddellijk daarna rusten.

Met Steven Wajer voor de geblesseerde Toon Zwetsloot start Ter Leede de tweede helft. Het scenario is vanaf nu duidelijk: Excelsior ’31 trekt zich terug om de voorsprong te verdedigen, Ter Leede valt aan, maar doet dat dermate onnauwkeurig dat menige aanval al vroegtijdig wordt onderbroken en de eerste echte kans is dan ook na een foute pass in de 55e minuut voor de thuisploeg, maar Michael Bekkers redt en dat doet hij even later weer na weer een foute pass van aanvoerder Boelee. Een kansje voor Ian is even later geen probleem voor Koetsier, net zo min als een kopbal van Echahbouni uit een voorzet van Caicedo. In de 59e minuut grijpt Dirk Hoekstra net op tijd in als Boelee te laat is na een foute pass van Robertson. Het is Dirks laatste actie, want hij wordt gewisseld voor Sami Mouchih waardoor Jona naar het middenveld verhuist.

Kort hierop krijgt Echahbouni een kans, maar hij schiet te zwak in, Caicedo gaat op rechts twee man mooi voorbij, maar zijn voorzet wordt niet benut en als Sohaib in de zestien neergaat wuift Paarhuis dat weg.

Maar Ter Leede valt nu aan, is dreigender, krijgt corners en in de 68e minuut redt Excelsiors doelman op een kopbal van Steemers, maar tegen het schot van Ian van Otterlo een minuut later is hij volstrekt kansloos, hij heeft de bal alleen maar gehoord. Boelee speelt Ian rand zestien aan, die draait zich soepel vrij van zijn tegenstander, passeert er nog een en vuurt af en de bal verdwijnt onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Een pareltje en het hoogtepunt van de wedstrijd!

De strijd is nog niet gestreden, beide ploegen wisselen en Jeffrey Bok komt erin voor Omar Limon, bij Excelsior zijn Penterman en Groothuis ingebracht, Steven Wajer krijgt geel bij een forse overtreding en mag niet klagen. Excelsior ’31 krijgt corners te nemen die soms in paniek worden weggegeven, linksback Schmidt gebruikt zijn snelheid om passes te onderscheppen en op te komen, een scrimmage in het doelgebied van Excelsior levert Ter Leede in de 80e minuut niets op, Ter Leede weet niets meer te doen met de overtalsituatie, maar weet wel de resterende minuten te overleven, dringt zelfs toch weer aan ziet in de extra tijd een actie van Ian nog mislukken. Koetsier pakt nog een kopbal van Brayan uit een voorzet van Steemers en dan blaast scheidsrechter Paarhuis in de vijfde minuut extra tijd af en hebben beide teams de punten gedeeld.

Geen goede wedstrijd, wel een spannende en met een afloop waarmee te leven valt.

Volgende week naar DOVO Veenendaal!

Opstelling Excelsoir ’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Vincent Schmidt, Mirko Zwiers, Dérian Reinders 76’ Stefan Maat), Niek Davina, Hakim Ezafzafi ©, Jamarro Diks ( 68’ Jasper Groothuis), Boy Boeloerditi (45’ rood), Michel Gerritsen Mulkes, Jasper Veltkamp (68’ Hielke Penterman)

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra (60’ Sami Mouchih),  Mike Boelee ©, Jordly Petronia (88’ geel), Jonathan Robertson, Sohaib Echahbouni, Toon Zwetsloot (46’Steven Wajer (71’geel)),  Ian van Otterlo, Robert Steemers,  Omar Limon (73’ Jeffrey Bok), Brayan Mosquera Caicedo (38’ geel)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Tim Heuvelmans (1e) en Marco Ritsema