Wedstrijdverslag FC Eindhoven VR1 – Ter Leede VR1

Na het goede resultaat van vorige week werd met vertrouwen begonnen aan de uitwedstrijd tegen de vrouwen van FC Eindhoven.
In wisselvallig weer, waar zon, regen en zelfs hagel voorbijkwamen, zette Eindhoven vanaf het beginsignaal druk op onze verdediging waardoor zij de eerste 20 minuten het overwicht hadden. Er werden een aantal kansen verkregen die echter door Ter Leede goed en geconcentreerd werden gepareerd.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ter Leede beter grip op de wedstrijd en kantelde het voordeel naar de kant van de rood gelen. Er ontstonden twee grote kansen, Anne Sellies schoot de bal net naast en Annebel Schoonderwoerd kon een 1 op 1 situatie met de keepster helaas niet tot een doelpunt promoveren. Zo eindigde de eerste helft met een 0-0 op het scorebord maar met een positief gevoel voor de tweede helft.

Ter Leede startte de tweede helft echter minder scherp, terwijl Eindhoven daarentegen fel uit de kleedkamer kwam. Dit leidde tot veel onnodig balverlies en paniek in het strafschopgebied. Ook de balans op het middenveld, die in de eerste helft goed was, verdween helemaal, en Eindhoven kreeg weer de overhand.

Door knullig balverlies in de opbouw werden de gastvrouwen makkelijk in het zadel geholpen en de 1-0 lag op een presenteerblaadje voor de voeten van de Eindhovense spits. Ter Leede kon de wedstrijd niet meer naar haar hand zetten en twee gedwongen wissels door blessures en de daaropvolgende 2-0, uit een fraai ingekopte vrije trap, doofde het kaarsje bij Ter Leede uit.

Een wedstrijd met meerdere gezichten waarvan we weer veel moeten leren, zoals bijvoorbeeld het slim blijven voetballen en het goed wapenen tegen het fysieke spel, wat we nog bij vele andere tegenstanders in de Topklasse zullen tegenkomen.

Volgende week thuis tegen Wartburgia VR1 gaan we de punten weer proberen thuis te houden.

Tags:, , , , , ,