Wedstrijdverslag FC Lisse – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG FC LISSE – TER LEEDE

Zaterdag 12 maart 2022 14.30 uur

TER LEEDE HEEFT NIETS IN TE BRENGEN OP SPORTPARK TER SPECKE

Een gehavend Ter Leede is het niet gelukt om ook maar enigszins gevaarlijk te worden in het doelgebied van doelman Erik Cummins. Geen enkele kans, dus de Lissese sluitpost had ook nul reddingen. Daar waar FC Lisse op volle oorlogssterkte kon aantreden, miste Ter Leede te veel belangrijke pionnen en startte het ook niet vrij en frank zoals in andere wedstrijden. Vanaf acquit had het elftal van Raymond Bronkhorst meer de bal, qua veldspel was het niet veel beter dan Ter Leede, maar creëerde de thuisploeg wel meer mogelijkheden en in de veertigste minuut leverde de tweede verre ingooi Jeffrey Klijbroek een niet te missen kans op de 1-0 voorsprong op en in de tweede helft was het weer een standaardsituatie, nu een corner, waardoor David Verweij de 2-0 kon inkoppen en na twee onzorgvuldige passes achterin kon Tom Noordhoff met een steekpass topscorer Enzo Stroo in de gelegenheid stellen zijn twaalfde competitietreffer te maken. Zonder groots te spelen revancheerde Lisse zich met de ruime 3-0 voor de 1-0 nederlaag in augustus op De Roodemolen en veroverde ook meteen de koppositie in de Derde divisie.

Prima voetbalweer, een talrijk publiek, alles was er voor een mooie wedstrijd, maar veel vuurwerk en hoge kwaliteit werd er niet toch niet geboden. Ter Leede was aanvallend ongevaarlijk, vooral ook door het ontbreken van de zo balvaste en steeds beter spelende Mike Bekooij en het is de vraag of we hem door zijn achillespeesblessure nog in actie zullen zien in een roodgeel shirt. Ook de gevaarlijke Shaquille Prijor was ziek, Dirk Hoekstra, ziek geweest, was niet fit, startte toch in de basis, maar kon zich nu niet onderscheiden, middenvelder Tim Bloemendaal zat wegens de naweeën van corona op de bank en ook onze andere spitsen Noah Marti en Joey van den Berg waren nog allesbehalve topfit.

Ter Leede startte met twee spitsen, Thijs Haarman en Luc de Kruijs. De laatstgenoemde kon op de hobbelige natuurgrasmat met zijn techniek niet zo goed uit de voeten als verwacht werd en bovendien speelden de gasten veel afwachtender en zetten niet zoals altijd hoog druk. Daardoor kon de thuisploeg het initiatief naar zich toetrekken en zagen we in de zesde minuut na een vrije trap op links Mitchel Bormann overschieten en plukte Daan Prins in de twaalfde minuut stijlvol een kopbal.

Op rechts liet Jaap Zwetsloot zich af en toe gelden, maar niet al te positief toen hij zich in de twintigste minuut vergreep aan linksback Mounir Darrazi en daarvoor wel een preek, maar geen kaart kreeg van scheidsrechter De Rocque Brito.

Had de eerste verre ingooi in de achttiende minuut slechts een corner en een ongevaarlijke kopbal opgeleverd, in de veertigste minuut was het bij de tweede raak toen David Verweij kon doorkoppen en de op rechts inlopende Jeffrey Klijbroek vrij eenvoudig de 1-0 kon binnenlopen. De omhaal van diezelfde Verweij uit de derde verre ingooi drie minuten later ging over en met die 1-0 stand gingen de ploegen rusten.

Ook de tweede helft begon weinig spectaculair en net toen Ter Leede in de 56e minuut gevaarlijk leek uit te breken zorgde middenvelder Tom Noordhoff ten koste van een gele kaart dat Feyo Glim niet kon doorgaan en de vrije trap die Glim daarna nam ging over. Dat was van Ter Leede zo’n beetje het enige “wapenfeit” en daarom besloot Lisse maar weer te scoren. Uit een corner op links die de ingevallen Justin van der Putten doorkopte waarna de zeer actieve David Verweij de 2-0 op het scorebord zette.

Met de wissels van Noah Marti en Tim Bloemendaal voor Thijs Haarman en Melvin van Stijn probeerde de technische staf van Ter Leede er nog wat stootkracht in te brengen, maar veel hielp dat niet. Integendeel, het werd in de 69e minuut 3-0 doordat Daan Walravens van achteruit op avontuur ging, zich vastliep, de bal toen maar hard afspeelde op Tomas Arroyo die alleen maar blind kon wegwerken waarna de bal bij Tom Noordhoff kwam die met een leuke dieptepass Enzo Stroo in staat stelde om te scoren.

De wedstrijd was gespeeld, er gebeurde hoegenaamd niets meer en precies na 90 minuten floot de scheidsrechter af.

Van de kant van Ter Leede een zwakke vertoning en zonder zelf goed te spelen won FC Lisse verdiend op Sportpark Ter Specke.

We hopen dat Ter Leede volgende week thuis op De Roodemolen tegen ACV beter voor de dag komt.

Tot dan!

Opstelling FC Lisse: Erik Cummins ©, Mitchel Bormann (68’ Lars Klomp), Kevin van der Zwet, Moubarak Adouch, Ludcinio Marengo ( 62’ Justin van der Putten), Jaap Zwetsloot (82’ Dani van Steijn), Enzo Stroo, Tom Noordhoff ( 56’ geel), Toon Zwetsloot (82’ Bas Gozeling), David Verweij (82’ Luca Tarani), Jeffrey Klijbroek

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra (84’ Benjamin van Aken), Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden, Luc de Kruijs (84’ Joey van den Berg), Mike van den Steenhoven,  Feyo Glim, Melvin van Stijn(72’ Tim Bloemendaal), Thijs Haarman ( 72’ Noah Marti )

Scheidsrechter: Sander de Brito Rocque

Assistent-scheidsrechter: Nicolet Bakker en Rik ter Hoeve