Wedstrijdverslag FC Lisse – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG FC LISSE – TER LEEDE zaterdag  02-11- 2019 14.30 uur

LISSE DE BAL, TER LEEDE DE PUNTEN

Dat is wat overdreven gesteld, maar een feit is dat grote delen van de wedstrijd de thuisploeg het initiatief had en Ter Leede compact verdedigde. Tot de twintigste minuut kwam Roodgeel slechts aan één counter en twee corners toe, maar daarna scoorde het binnen een ruim kwartier door Robert Steemers en Ian van Otterlo tweemaal en tot de rust moesten de gastheren deze tik verwerken.

Na de pauze moest FC Lisse komen en dat deed het en voor Ter Leede werd het overleven en loeren op de counter en een levensgevaarlijke, van weer Robert Steemers, kon slechts ten koste van geel worden gestuit. Vlak erna, rond het uur kreeg Lisse in een hectische situatie mooie kansen, maar doelman Bekkers stond pal en toen al werd duidelijk dat de defensie van de Sassemers niet van plan was te capituleren en vijf minuten voor tijd bood Sohaib Echahbouni Ian van Otterlo de kans om zijn tweede te maken, maar hij schoot net naast en zo werd de ruststand de eindstand van een niet zo goede, maar wel spannende partij en konden de punten door Ter Leede uitbundig gevierd worden.

In dezelfde samenstelling als tegen Jong Almere FC komt Ter Leede in het veld. Het is lekker weer, er is een behoorlijke publieke belangstelling en na de minuut stilte is het meteen de thuisploeg die ten aanval trekt en Oussama Siali kopt al in de derde minuut op links onder de bal door uit een vrije trap door en dat doet hij even later na de eerste corner van Lisse weer. Corners, Lisse zou er in totaal dertien mogen nemen, waarvan negen in de tweede helft, terwijl Ter Leede er maar drie kreeg, alle in de eerste helft. Dat zegt wel iets!

Lisse krijgt in het begin veel ruimte op het middenveld, het uitverdedigen van Ter Leede is niet goed, het levert vrijwel meteen de bal in en mag alleen in de zesde minuut een corner nemen en na een counter in de dertiende een tweede, ook door Jona Robertson genomen. Doelman Bekkers heeft inmiddels al een voorzet onderschept en een schot van Jeffrey Klijbroek vanaf het middenveld vliegt in de 19e minuut over en dan valt uit het niets zou je zeggen de 0-1 in de 20e minuut als Jordly Petronia, die weer een prima partij speelt, van rechts een vrije trap neemt en zijn hoge bal naar Robert Steemers stuurt en je ziet dat rechtsback Moubarak  Adouch de bal verkeerd inschat, hij gaat over hem heen, Steemers kan de bal met de borst meenemen en hij passeert met rechts de zich vergeefs breed makende Cummins en de gasten leiden tegen de verhouding in!

Vlak hierna is het weer Steemers die een mooie aanval opzet en dan reageert Lisse met een vrije trap van rechts van Siali die overgaat en even later gaat zijn schot links naast en in de 33e minuut voorkomt de snelle Petronia dat de doorgebroken Ait Afkir gevaarlijk kan worden. Hierna is het weer de beurt voor Ter Leede, eerst met een aanval die strandt bij de onopvallend spelende Omar Limon, maar dan onderschept Toon Zwetsloot in de 37e minuut een aanval op het middenveld en met een splijtende pass door het midden en langs twee FC- Lissespelers zet hij Ian van Otterlo aan het werk, die komt alleen voor de keeper en via het been van Cummins stuit de bal op en kan Van Otterlo koppend de bal in het doel werken en nu leidt Ter Leede met 0-2!

Lisse lijdt nu en is tot de rust van slag en bijna kan Steemers door het windvoordeel een verre uittrap van Bekkers uitbuiten en uit de derde corner kan de mee opgekomen Petronia inkoppen, maar Cummins pakt de bal en dan gaan de ploegen rusten.

Natuurlijk trekt het team van Robbert de Ruiter ten aanval en drukt het Ter Leede terug. Tom Noordhoff raakt in de 53e minuut door een charge van Caicedo Mosquera aan het hoofd gewond, daarna komt Sohaib Echahbouni erin voor Brayan en zien we na vier minuten Noordhoff met een tulband terug binnen de lijnen en kopt in de 58e minuut Toon Zwetsloot te zacht in om Cummins te verontrusten.

Hierna breekt een belangrijke fase aan die wordt ingeluid door Ter Leede als bij een gevaarlijke counter Ian van Otterlo Robert Steemers in de diepte aanspeelt en deze op  snelheid over de middellijn  stormt en in volle vaart wordt getorpedeerd door Lars Rauws die daarmee, doorgebroken speler, rood riskeert, maar “slechts”geel krijgt –  precies dezelfde situatie als tegen Excelsior ’31 in september 2013 toen verdediger Draganovic ook alleen maar geel kreeg nadat Yordi Teijsse Robert had aangespeeld.

Kort hierop krijgt Lisse drie mooie kansen op de aansluitingstreffer: uit een vrije trap van Noordhoff wordt eerst op de paal geschoten en uit de rebound redt doelman Beckers met de voet en even later is hij in een één-op-éénsituatie middenvelder Tom Noordhoff de baas.

Voor Ter Leede komt Joey van den Berg Omar Limon vervangen en vrijwel onmiddellijk komt hij na een een-twee op links vrij voor Cummings, passeert in volle ren en gaat dan in de zestien neer en krijgt een gele kaart wegens een Schwalbe.

Lisse wisselt ook, Tom Duindam en David Verwey komen erin, en het zet alles op alles om te scoren, maar met Ben van der Lans voor de moegestreden Steemers erbij geeft de defensie geen krimp meer en is het juist in de 85e minuut Ter Leede dat de derde kan maken als Joey doorkopt op Sohaib Echahbouni en deze Ian van Otterlo een riante gelegenheid biedt om te scoren. Misschien heeft hij zelfs iets te veel tijd, in ieder geval passeert de bal de verkeerde kant van de rechterpaal.

Eigenlijk is de strijd gestreden, Ter Leede heeft de buit binnen. Uit een voorzet van rechts van Siali moet Bekkers de bal nog wegstompen en in de extra tijd mag Lisse zijn dertiende corner nemen, maar dan fluit de feilloos leidende scheidsrechter Ter Brake af.

In de bollenstreekkraker heeft Roodgeel drie belangrijke punten gehaald, het stijgt naar de zesde plek en staat nu vijf punten voor op Lisse. Dat is heel mooi! Dat was het spel misschien niet, maar verdedigen is ook een kunst en daarin wordt de brigade van Roodakkers/Voskuil steeds beter en het speelt steeds meer als een eenheid.

Dat zal ook hard nodig zijn als volgende week lijstaanvoerder Sparta Nijkerk op bezoek komt. Dat wordt een echte test of Ter Leede ook in staat is om zo’n topper partij te bieden.

Tot dan!

Opstelling FC Lisse: Erik Cummins ©, Lars Rauws (58’ geel), Ayoub Ait Afkir, Tom Noordhoff, Rik Vermeulen, Boyd Stevens, Oussama Siali, Jeffrey Klijbroek, Moubarak Adouch, Kubilay Koylu (76’ Tom Duindam), Jeffrey Antonio Perez Stoof (79’ David Verwey)

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra, Mike Boelee ©, Jordly Petronia, Mounir Darrazi (66’ geel), Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Robert Steemers ( 82’ Ben van der Lans),  Omar Limon (69’ Joey van den Berg  (70’ geel)), Brayan Caicedo Mosquera  (54’ geel, 55’ Sohaib Echahbouni)

Scheidsrechter: Erik ter Brake

Assistent-scheidsrechter: Richard Meints (1e) en Patrick Otten