Wedstrijdverslag FC Rijnvogels 1 – VV Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG FC RIJNVOGELS – VV TER LEEDE zaterdag 21-1—2017

VERDIENDE MAAR TE KRAPPE ZEGE VAN TER LEEDE OP FC RIJNVOGELS

Zo kweek je geen kolen op de Katwijkse kunstakker! Dat kun je vaststellen na de verrichtingen van de Rijnvogels op de Kooltuin te hebben gadegeslagen. De ploeg liet al of niet gedwongen het initiatief aan de bezoekers, schiep zich mogelijkheden noch kansen en drong pas in de eindfase aan toen Ter Leede weigerde de 0-1 voorsprong uit te breiden.

Want de kansen daartoe waren vooral in de tweede helft ruimschoots aanwezig, maar pech of doelman Verkerk stonden dat in de weg en daarom leverde het overwicht van Ter Leede slechts een zuinige 0-1 overwinning op die niettemin heel welkom was en in het clubhuis van de Rijnvogels werd gevierd door de Ter Leedeselectie en een deel van de Ter Leede-aanhang.

“Wie het eerst scoort wint” voorspelde Kees Molenaar naast mij na een kwartier in de eerste helft en ik moet hem gelijk geven al bedoelde hij het anders. De ploeg op voorsprong zou zoveel ruimte krijgen dat zij nog meer doelpunten zou fabriceren. Na de prachtige vrije trap van Ian van Otterloo in de 34e minuut kwam die ruimte er wel, maar bleven verdere doelpunten uit en daarom werd het in de eindfase warempel nog spannend.

Ter Leede startte met één wijziging in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Smitshoek, Rob Zandbergen had zijn plaats weer ingenomen naast Stefan Kraaijvanger in het hart van de defensie en hij was steeds op tijd aanwezig om elk gevaar te bezweren, zowel in de lucht als over de grond. Na enige druk in de derde minuut en een corner voor Rijnvogels waaruit Joost Leonard overkopte nam Ter Leede met de wind in de rug het initiatief over en vooral na het uitvallen van aanvoerder Kevin Wijmer wegens een blessure in de 14e minuut speelde Rijnvogels zo compact mogelijk. Toch zagen we twee minuten later al een mooie aanval van Ter Leede via Siali en Bok, maar doelman Verkerk grrep uit de ontstane corner resoluut in.

In de 22e minuut komt Jeffrey Bok op rechts door, kan doorgeven op de mee opgekomen aanvoerder Boelee, maar besluit zelf te schieten en ziet zijn schot overvliegen. Twee corners en een vrije trap op de rand van de zestien na een mooie actie van Siali leveren niets op, Laszlo  moet in de 30e minuut voor het eerst in actie komen en dan mag Ian van Otterloo na een overtreding op Toon Zwetsloot in de 34e minuut aanleggen voor de toegekende vrije trap en dat doet magistraal: de bepaald niet kleine doelman duikt naar de goede hoek, maar via de binnenkant linkerpaal verdwijnt de bal achter hem in het doel en heel Ter Leede juicht: 0-1!

Verder gebeurt er niet veel in de rest van de eerste helft, een verre ingooi in de 42e minuut wordt door Kraaijvanger goed weggekopt en een vrije trap wegens hands van een Rijnvogel levert ook niets op en de ploegen gaan rusten en het publiek hoort dat Noordwijk ook al met 3-1 voorstaat.

Ongewijzigd beginnen de ploegen aan de tweede helft. Na een overtreding op Siali in de 50e minuut schiet Van Otterloo rechts naast, na elf minuten komt Jaap van Duijn linkerspits Sanches Silva vervangen, maar echt opvallende acties van hem zien we niet, twee voorzetten daargelaten. Hoewel Rijnvogels nu windvoordeel heeft is het Ter Leede dat weer aanvalt en in de 69e minuut komt een eerste grote kans als Jesse Dingjan na een corner keihard van rechts inkopt, de keeper geslagen is, maar ziet Jesse de bal ook uit de doelmond weggekopt  worden, geen goal!

In de 75e minuut komt Marc de Kruijs onze topscorer Jeffrey Bok vervangen die deze middag veel minder nadrukkelijk aanwezig is en Marc krijgt vrijwel onmiddellijk door Siali van rechts een reuzenkans om te scoren, maar zijn inzet vanaf een paar meter is te zacht en Verkerk kan redden. Jammer, dat was een entree geweest, maar met zijn snelheid op links en een defensie van Rijnvogels die al aardig gesloopt is komen zijn kansen toch wel: in de 81e minuut is hij zijn verdediger te snel af, maar weer weet de uitlopende Verkerk zijn schot te pareren en ook als hij twee minuten later na een combinatie met Siali nogmaals alleen voor de keeper verschijnt, komt Verkerk als winnaar uit de strijd.

Omdat Ter Leede maar niet scoort zijn het de Rijnvogels die voor de wind en met de moed der wanhoop ten aanval tijgen en in de 90e minuut ontstaat zowaar hun enige kans, maar via de lat gaat de bal over. Een minuut later krijgt Ian van Otterloo nog een mooie kans, zijn schot wordt geblokt, maar de beste kans op de valreep is voor de ingevallen Niels van Veen: Marc de Kruijs legt in de loop de bal panklaar voor hem opzij, Niels drukt af, maar zijn ziedende schot vliegt rakelings over, hij had toch wat graag willen scoren tegen zijn oude club!

Het spel is gespeeld, Ben van der Lans  is even daarvoor de trekkebenende Van Otterloo komen vervangen en na vijf minuten extra fluit scheidsrechter Paarhuis, die geen moeilijke middag had, af en kan Ter Leede de overwinning gaan vieren. En toen werd het met selectie, Ter Leede-aanhang en enkele oud-spelers nog heel gezellig in Rijnvogels’clubhuis.

Volgende week thuis tegen RVVH. Komt dat zien!

Opstelling FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Oliver Rifai, Mart Spierdijk, Luuk Siegt (19 geel), Ricardo de Vlugt, Joost Leonard, Romano van der Stoep, Kevin Wijmer © (14 Ryan Lugtigheid), Pieter van der Breggen, Jim Havenaar (76 Joey Lauhouh), Donald Sanches Silva (56 Jaap van Duijn)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ronnie Verplancke,  Jeffrey Bok (75 Marc de Kruijs), Ian van Otterloo (91 Ben van der Lans), Toon Zwetsloot, Oussama Siali (84 Niels van Veen), Jesse Dingjan

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: mevr. D.G.H. Snoeren (1e) en J. Pleijte

Foto’s OrangePictures: Wim Wobbes