FC Rijnvogels 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG FC RIJNVOGELS – VV TER LEEDE zaterdag 14-11-2015 14.30 uur

Scheidsrechter F.R. de Winter

TER LEEDE KRIJGT GEEN LOON NAAR WERKEN IN AANTREKKELIJKE WEDSTRIJD

Ter Leede heeft de ‘nieuwe’derby tegen Rijnvogels op De Kooltuin met 3-2 verloren. Het eerste en derde doelpunt kwamen tot stand na slecht uitverdedigen, bij het tweede liet de defensie van Roodgeel zich verrassen nadat de scheidsrechter na een (vermeende) overtreding aan de zijlijn liet doorspelen. Voor Ter Leede scoorde Kurbegovic na de rust fraai de gelijkmakende 1-1 en kon Van der Kooye later met de 3-2 de spanning terugbrengen, maar viel de gelijkmaker ondanks fel aandringen niet meer en zo leed Ter Leede het vierde achtereenvolgende competitieverlies.

Ter Leede startte met Mitchell Kappenberg en Tomas Arroyo centraal achterin en met Mike Dam, Thierry van der Kooye en Selmo Kurbegovic in de voorhoede.

De openingsfase was geheel voor Rijnvogels. Al in de tweede minuut krijgt de voorhoede twee mooie kansen, maar het is aan de weer uitstekend keepende Bogdan Constantin te danken dat eerst het schot en kort daarna de kopbal van dichtbij geen doelpunt worden. Als in de zesde minuut de bal uit de zestien zwak wordt weggewerkt, wordt Pieter van der Breggens schot ook nog geen doelpunt.

Pas na acht minuten kan Ter Leede voor het eerst aanvallen, maar de voorzet van Ronnie Verplancke mislukt, het schot van de opkomende Hakkan Bayram is te zwak en als Selmo Kurbegovic teruglegt na een knappe pass van Kappenberg te hebben ontvangen, is de bal voor doelman Messemaker omdat er niemand in de doelmond is. Ter Leede speelt dan aardig, Thierry kopt in de 16e minuut over en even later zet Ter Leede een prima aanval op: Verplancke speelt Mike Dam aan, die gaat door, kan schieten, maar tikt rechts door naar de nog vrijer staande Vincent Ammerlaan die met links de bal jammerlijk mist. Weg kans.

Missen doet Pieter van der Breggen in de 23e minuut niet als Ronnie Verplancke de bal zacht uit de zestien wegwerkt en zo een onbedoelde assist geeft aan de nummer 16 van Rijnvogels. Zijn schot, nog licht aangeraakt, verdwijnt in de linkerhoek en het staat 1-0.

Ter Leede vecht terug, Youssef komt in de 33e minuut mooi door, speelt op Ronnie, maar die wordt wegens buitenspel teruggefloten. Twee minuten later verovert Thierry de bal op een centrale verdediger, komt vrij voor de keeper, mikt op de rechterhoek, maar Messemaker toucheert de bal zodanig dat die via de paal naast gaat en uit de corner komt niets voort. Weer een 100 % kans weg.

Ook Rijnvogels scoort niet meer, een schot van aanvoerder Sander van der Horst gaat naast en ook van een foute pass op het middenveld in de 45e minuut profiteert het niet. De ploegen gaan rusten.

Na rust met de wind schuin in de rug weer een feller Ter Leede dat na een schot over van Thierry in de 49e minuut twee minuten later gelijkmaakt: aanvoerder Mike Boelee speelt Selmo aan, die onderneemt een solo en bekroont het met een fraai schot met links dat onhoudbaar in de rechterhoek verdwijnt: 1-1! Drie minuten later wordt de inzet van Vincent na een combinatie tussen Thierry en Selmo geblokt, kortom Ter Leede is goed bezig.

Maar Rijnvogels scoort de 2-1. Op rechts, bij de dug-out van Ter Leede wordt Ronnie al of niet onrechtmatig de bal ontfutselt waarbij hij aan de schouder geblesseerd raakt, laat de scheids na nog een lichte overtreding doorgaan en wordt Niels van Veen in het centrum aangespeeld en kan hij met een soort wippertje scoren.

Met Jonathan Robertson in de 58e minuut voor Verplancke probeert Ter Leede terug te komen, in de 66e minuut verovert Thierry in een lijf-aan-lijfgeecht de bal, geeft af op Selmo, maar die geeft op rechts meteen af waar hij door had kunnen gaan. Twee minuten eerder had Mitchel Beyersbergen overigens uit een mooie voorzet van rechts overgekopt. Enige opwinding ontstaat er bij het Rijnvogelspubliek als hij in de 73e minuut op de rand zestien wordt geraakt door Mike Boelee in een mislukte poging de bal weg te werken. De scheids die niet kinderachtig is en ook geen enkele kaart trekt die middag laat het gaan.

In de 76e minuut wordt het 3-1. Tomas verdedigt door het midden laag uit – wil hij Youssef aanspelen? – de bal wordt onderschept door de inlopende Martijn Tjon-A-Njoek en die kan zijn doelpuntje meepikken.

Ter Leede geeft niet op en met Jeffrey Bok voor Mike Dam en Melvin van Stijn voor Tomas Arroyo gaat het één-op-één spelen en weet het in de 84e minuut tegen te scoren. Mitchell Kappenberg legt de vrije trap van links op het hoofd van Thierry en die maakt zijn derde seizoenstreffer.

Rijnvogels krijgt voorin meer ruimte en derhalve ook kansen. Bogdan voorkomt een tweede treffer van Tjon-A-Njoek, Beyersbergen volleyt over en Bogdan moet uitlopend koppend nog eens redden, maar het is Ter Leede dat op het einde nog bijna de gelijkmaker scoort: doelman Messemaker stompt een gevaarlijke bal in de doelmond weg en pareert met een katachtige reflex een vlammend schot van Selmo van links.

Het mag niet baten en de scheids fluit af.

Het positieve is dat als Ter Leede speelt zoals in deze tweede helft het iedere ploeg aan kan en dat gaat het over veertien dagen in de competitie tegen Spijkenisse bewijzen, of eigenlijk al volgende week als het tegen ARC oefent.

Opstelling Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pepijn Kooij, Mitchell Beyersbergen, Sander van der Horst ©, Niels van Veen, Kevin Wijmer, Pieter van der Breggen, Martijn Tjon-A-Njoek

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo (79 Melvin van Stijn), Hakkan Bayram Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi, Ronnie Verplancke, (58 Jonathan Robertson), Thierry van der Kooye, Mike Dam (69 Jeffrey Bok), Vincent Ammerlaan, Selmo Kurbegovic

Scheidsrechter:                      F.R. de Winter

Assistent-scheidsrechter:       D. de Groot (1e) en H. Assili

TV-interviews Niels van Veen (FC Rijnvogels) en Mike van Dam: Jeroen Bijma Media

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel