Wedstrijdverslag FC ‘s-Gravenzande 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG FC ’S-GRAVENZANDE – TER LEEDE zaterdag 17-02-2018 14.30 uur

TER LEEDE DEKLASSEERT ’S-GRAVENZANDE IN DE TWEEDE HELFT

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht en creëerden ze beide weinig. Het was goed toeven in de volle zon op de tribune, maar op het groene gras was het eigenlijk behoorlijk saai. Maar dat veranderde na de thee. Ter Leede had meteen het initiatief en behoudens enkele momenten speelde het spel zich uitsluitend af op de helft van de gastheren en dientengevolge kwamen de kansen èn de doelpunten voor Ter Leede. Rob Zandbergen met een kopbal en Oussama Siali met een leuke lob openden en werden later gevolgd door Joey van den Berg en Niels van Veen uit een assist van Joey. Na een matte eerste helft dus een prima tweede voor Ter Leede waar de FC het volledig liet afweten.

Ter Leede start met aanvoerder Boelee er weer bij, maar zonder Marc de Kruijs die tijdens de dinsdagavondtraining door een botsing zijn neus heeft gebroken. Zijn plek linksvoor wordt ingenomen door Joey van den Berg en die acteert als een ware basisspeler en zal met een doelpunt en een assist ook een prima rendement hebben.

Erg spannend wordt het niet. Scheidsrechter Van der Burg laat met een snelle gele kaart -voor Boelee – zien dat de ploegen niet over de schreef moeten gaan en het werkt, want het blijft bij die ene kaart, maar het komt waarschijnlijk ook doordat de ploegen elkaar niet echt fel te lijf gaan. De weer fitte rechterspits Patrick Triep levert in de 5e minuut een goede voorzet af waaruit de eerste corner voortkomt en even later mag Ter Leede zijn eerste hoekschop nemen, maar geen van beide teams domineert al heeft Ter Leede wel iets meer balbezit.

De eerste gevaarlijke aanval is voor de FC via linkerspits Frank Broos in de 18e minuut, maar loopt ook niet op meer uit dan een corner. Door een foutje bij het uitverdedigen, komt aanvoerder Boelee zes minuten later in balbezit en hij haalt direct hard uit, maar zijn schot gaat links naast. In de 29e minuut kan Joey mooi doorgaan, hij wordt echter wegens buitenspel teruggefloten, het zal op het randje geweest zijn. Door een aardige combinatie tien minuten later tussen Siali en Boelee kan de laatste voorgeven en via Joey belandt de bal bij Jeffrey Bok, het wordt een corner waarna Jona Robertson uiteindelijk hoog overschiet. Na drie achtereenvolgende corners door Bok gaan de ploegen rusten. Een teleurstellende eerste helft vindt het publiek, zowel de gasten als van de gastheren.

Dat wordt de tweede helft heel wat beter, althans van de kant van Ter Leede. Al in de 3e minuut bedient Bok de opkomende Boelee op rechts, die zet voor, Ian van Otterlo schiet, de keeper redt en het daaropvolgende ziedende schot van Toon Zwetsloot gaat rechts naast. Het is de opmaat naar veel meer! De tweede kans is voor Ian die op links vrij doorkomt, maar de hoek is iets te moeilijk en de bal gaat naast het lege doel.

Uit de zesde corner voor Ter Leede ontstaat al gevaar en daarna kan Boelee in de 53e minuut voorgeven en dan kopt Rob Zandbergen de 0-1 hard in, zijn eerste competitietreffer voor Ter Leede

Een zeer terechte voorsprong! En de 0-2 komt drie minuten later al: uit een mooi passje, ik dacht van Stephan Kraaijvanger, kan Oussama Siali alleen doorgaan en met een mooie lob verschalkt hij de uitlopende doelman Koning. En wat opvalt, er komt geen reactie van de FC! Het team van coach Elzinga bakt er niet veel van en het is veelzeggend dat we pas in de 62e minuut de eerste aanval van de thuisploeg zien, die resulteert in een corner.

Beide trainers wisselen nu, Ronnie Verplancke komt Toon Zwetsloot vervangen en voor Keke Stam komt Roy Vermolen erin, maar het spelbeeld verandert niet, Ter Leede blijft aanvallen en in de 77e minuut valt het derde doelpunt: Siali zet van rechts voor, Joey krijgt de bal iets achter zich, produceert daardoor een zacht schot, maar het leer rolt toch tergend langzaam in de rechterhoek.

Met Niels van Veen voor Siali gaat Ter Leede verder, nadat ’s-Gravenzande in de 84e minuut voor de enige keer in de tweede helft gevaarlijk is geworden via een vrije trap en een scrimmage voor het doel van Lásló Sándor die de tweede helft weinig te doen heeft gekregen. De aanhang van ’s-Gravenzande roept om een penalty, maar scheidsrechter Van der Burg staat er dicht bij en wil er niets van weten.

Twee minuten later bedient Bok Niels van Veen, maar kan hij vrij voor de keeper nu nog niet scoren, twee minuten later na nog een kans voor Joey en een corner is de assist van Joey zo precies dat Niels vrij gemakkelijk de 0-4 aantekent.

Veel supporters van de thuisploeg zijn dan al weggelopen en zullen in het clubhuis het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van der Burg niet meer gehoord hebben.

Voor Ter Leede een prima tweede helft, ook positief met Ronnie Verplancke weer eens in de gelederen, weer een tweede winstpartij en het is te hopen dat zich dat volgende week thuis doorzet tegen Rijsoord. Het pijnlijke uitverlies in de openingswedstrijd kan dan worden rechtgezet. Winst levert dan misschien ook de tweede plaats op in de tweede periode, de eerste kan ook nog, maar dan moet Noordwijk tegen AFC punten verspelen en dat is niet heel waarschijnlijk.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam (73 Roy Vermolen), Ruben de Groot ©, Patrick Triep (68 Kevin Bogaards), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos (84 Jan Verduijn), David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Ter Leede: László Sandór, Mike Boelee © (2 geel), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson , Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot (72 Ronnie Verplancke), Ian van Otterlo, Joey van den Berg, Oussama Siali (79 Niels van Veen), Jeffrey Bok

Scheidsrechter: P.N. van der Burg

Assistent-scheidsrechter: B. Aykan (1e) en B. Witsiers