Wedstrijdverslag FC ‘s-Gravenzande – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG FC ’S-GRAVENZANDE – TER LEEDE zaterdag 15-12-2018 14.30 uur

TER LEEDE VERSLAAT FC ’S-GRAVENZANDE IN SPECTACULAIRE TWEEDE HELFT

Het kan verkeren! Na 45 minuten was het 2-0 voor de gastheren en dat was terecht. Sterk gemotiveerd om de bittere nasmaak van drie achtereenvolgende nederlagen weg te spoelen en meteen de tweede plek op een directe concurrent te heroveren trok de FC fel van leer. Ter Leede verweerde zich aanvankelijk goed, maar na een kwartier begon de thuisclub steeds meer duels te winnen en verwierf het zich drie mooie kansen waarvan er twee werden benut door Westhoff en aanvoerder Vermolen. Ter Leede kreeg er één, maar tegenscoren? Neen!
Zou de FC dit in de tweede helft vol weten te houden?
Nee dus! Naar wat er gezegd is in de rust in de kleedkamer van Ter Leede kunnen we raden, maar met de hulp van de straffe koude en schuine meewind begonnen de gasten aan een remonte, waren ze heer en meester, en net als vorig jaar resulteerde dat in vier treffers in één helft en na negentig minuten konden de spelers naar het Ter Leede-publiek toe om met hen deze hartverwarmende partij op een koude decemberdag te vieren en smaakte de traktatie van de jarige Willem Buijs op de terugweg in de supportersbus nog wel zo goed!

Door een enkelblessure van Steven Wajer tijdens de training opgelopen neemt Jordly Petronia zijn plek in op het middenveld en dat is duidelijk wennen voor de verdediger. Aanvoerder Boelee acteert weer op zijn vertrouwde rechtsbackpositie, Floris Mulder neemt de linksbackplaats van de afwezige Robertson in en Brayan Caicedo is de centrumspits door het ontbreken van de nog geblesseerde Joey van den Berg.
Tegen een fel ’s-Gravenzande start Ter Leede niet slecht, het eerste schot is van Jeffrey Bok, daarna ontsnapt de snelle Patrick Triep aan Floris en kan voor het eerst voorgeven, een gevaar waaruit ook de eerste treffer zal voortvloeien.

De partijen zijn dan nog in evenwicht met ook een eerste voorzet van Jeffrey Bok van rechts en in de tiende minuut een eerste kopbal van Westhoff die doelman Bekkers goed pakt. Na een leuke aanval van Ter Leede en goede voorzet grijpt zijn collega Koning aan de overkant goed in waarna hij voor een blessure moet worden behandeld.

De eerste echte kans is voor Frank Broos als doelman Bekkers in de 17e minuut verkeerd uittrapt en zijn lage bal door de linkerspits in dank wordt aanvaard, gelukkig schiet hij rechts naast. Ter Leede reageert met een paar aardige aanvallen, Rob Zandbergen passt in de 24e minuut op Brayan Caicedo die daarna in zeer kansrijke positie overschiet.

Het doelpunt valt aan de overkant: Patrick Triep ontsnapt op rechts en geeft in dezelfde minuut perfect voor op centrumspits Yuri Westhoff, die scoort zijn negende competitietreffer en vanaf dat moment krijgt de thuisploeg de overhand. Een onzekere actie van doelman Bekkers na een terugspeelbal loopt nog goed af, maar de 2-0 valt toch al snel: een leuke no-look-pass levert een corner op links op, de bal komt in de doelmond en aanvoerder Vermolen scoort zijn vijfde doelpunt, de zaken marcheren voorspoedig voor de thuisploeg.

Van Ter Leede zien we nog een aardig schot van Robert Steemers en een kopbal naast van Ian van Otterlo uit een corner, maar gescoord wordt er voor de pauze door beide ploegen niet meer.

Dat ziet er niet best uit voor Ter Leede. Kan een goede tweede helft net als vorig competitiejaar nog voor een ommekeer zorgen? Die begint overigens met een kans voor de FC, het schot gaat alleen naast en daarna met twee gele kaarten gegeven aan Jordly Petronia en even later aan linkerverdediger Pascal Broch, zijn zevende alweer, gegeven door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Henshuijs. Hierna neemt een veel feller Ter Leede het over en het krijgt in kort bestek vijf corners te nemen en de laatste resulteert in een doelpunt in de 58e minuut van – jawel hij had het aangekondigd! – Toon Zwetsloot, zijn eerste en een echte uit een kopbal van Ben van der Lans.

Na deze aansluitingstreffer draait Ter Leede de duimschroeven aan en de FC komt niet echt meer aan aanvallen toe, de gevaarlijke Triep moet gaan meeverdedigen en de toevoer naar de spitsen stokt bijna volledig al moet Toon Zwetsloot in de 80e minuut nog een keer koppend redden.
Met het inbrengen van Jim Gillissen en Stefan Kraaijvanger voor Ciacedo en Petronia in de 66e minuut komt er nog meer vaart in de ploeg: Rob Zandbergen komt met zijn acties het middenveld versterken, Stefan neemt zijn plek naast Ben in, Jim Gillissen zwerft voorin, Ian van Otterlo en Robert Steemers zijn veel feller en gevaarlijker dan in de eerste helft en de ploeg lijkt nu helemaal gewend aan het natuurgras.

Het loopt weer en een vlekkeloze aanval op rechts bewijst dat: razendsnel komt aanvoerder Boelee op rechts op, zet een prachtige één-twee op met Ian en die rondt perfect af, de mooiste aanval tot nu toe en het staat alweer gelijk met nog ruim twintig minuten te gaan.
Voorwaarts Ter Leede en dat doet het! Het steekpassje van Robert Steemers in de 75e minuut mag dan nog mislukken, de assist van Jim Gillissen van links op Ian van Otterlo is prima en hij kan zijn tweede van de middag en zijn elfde in totaal scoren en neemt nu de tweede plek in de topscorerslijst achter Volendammer Zwarthoed in.

Een dissonant in de wel stevige, maar tot nu toe niet gemene wedstrijd is de rode kaart voor aanvoerder Vermolen, die zich na een overtreding van Ter Leede wreekt op Rob Zandbergen en met AM3, ernstig gemeen spel, direct kan vertrekken. Verdediger Ziko Özdemir krijgt wegens commentaar daarna ook nog geel. Niet nodig allemaal.

Het slotakkoord is ook voor de gasten. Met Tomas Tavilla voor de toch weer licht geblesseerde Boelee zorgt Ter Leede voor gevaar. Een schot van Gillissen gaat via de linkerpaal naast en dan slaagt Rob Zandbergen erin ondanks dat hij op links door drie spelers op de huid wordt gezeten om toch scherp voor te zetten en loopt Jeffrey Bok de bal, die ook nog licht wordt getoucheerd door een verdediger, binnen en staat het in de 90e minuut 2-4!
Vrijwel onmiddellijk hierna fluit de scheidsrechter af en kan Ter Leede naar de trouwe aanhang om met hen deze overwinning te vieren. De sportieve stadionspeaker feliciteert de gasten met hun toch waarlijk niet meer door hem verwachte zegepraal.
Dit is weer één van die memorabele wedstrijden waarin Ter Leede uit geslagen positie sterk terugkomt. Hij past naadloos in het rijtje ASWH uit en Spijkenisse thuis en met 30 punten (twee minder dan vorig jaar, maar wel gemiddeld twee) en de stevige tweede plek sluit Ter Leede de eerste competitiehelft toch prachtig af. Volendam verliest, is niet meer onaantastbaar, maar of ze nog in te halen zijn, tja, wie zal het zeggen?
Nog twee bekerwedstrijden voor het eerste en het tweede op dinsdag en donderdag, dan wacht de winterstop en een nieuw jaar.

Tot dan!

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (52’ geel), Roy Vermolen (85’ rood), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir (85’ geel)

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (85 Tomas Tavilla), Rob Zandbergen, Ben van der Lans, Floris Mulder, Jordly Petronia, (50’ geel, 66’ Jim Gillissen), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Brayan Mosquera Caicedo (66’ Stefan Kraaijvanger), Robert Steemers

Scheidsrechter: Preston Henshuijs
Assistent-acheidsrechter: Brian Lampers (1e) en André van Vliet