Wedstrijdverslag finale LAV-cup Ter Leede O-23 – Katwijk O-23

WEDSTRIJDVERSLAG FINALE LAV-CUP 2022

TER LEEDE O-23 – KATWIJK O-23

Zaterdag 25 juni 2022 16.45 uur

TER LEEDE O-23 VEROVERT LAV-CUP OP KATWIJK O-23 IN SPANNENDE FINALE

Direct na afloop van de wedstrijd zei een glunderende teammanager Kevin Hunt tegen mij: “Je gaf in de rust misschien geen cent meer voor onze kansen.” Dat was niet zo, maar het was wel een feit dat de jongelingen van Katwijk duidelijk de bovenliggende partij waren en dat het te danken was aan het hardnekkige verzet van het Ter- Leedecollectief, een drietal prachtige reddingen van doelman Mats Alkemade en een beetje hulp van Vrouwe Fortuna dat het team van Blankespoor/Schepers ongeschonden de rust haalde.

Na de thee zagen we een ander, veel feller Ter Leede dat direct aanzette en al snel een paar mooie kansen op een voorsprong kreeg en van het overwicht van Katwijk was niets meer over. Gezien de tweede helft was deze zwaarbevochten 1-0 zege tot stand gekomen door een benutte penalty van aanvoerder Stijn van Biezen en daarmee het veroveren van de LAV-cup de terechte uitslag van een misschien niet fraaie, maar wel spannende partij, geleid door een uitstekende Allard Lindhout, die de ploegen echt liet voetballen, maar er heel kort op zat wanneer dat nodig was.

Katwijk domineert

Tegen vijven, na twee eerdere wedstrijden startte Ter Leede zonder vertrouwde krachten als Joel van de Graaf en Rik van ’t Wout, maar de achterhoede met Gijs Beekwilder, Chris van der Zaag, Jarno Berkhof en Martijn Youri Wouter was compleet en op het middenveld had aanvoerder Stijn van Biezen zijn plek weer ingenomen en ook Luc de Kruijs was van de partij.

De laatstgenoemde kwam echter aan aanvallen niet toe, want het team van afscheidnemend coach Danny Voskuil nam direct het initiatief en Ter Leede kon slechts verdedigen. Pas in de zevende minuut zagen we via Stijn van Biezen via links een eerste aanval, maar in de dertiende minuut viel Katwijk gevaarlijk aan, zes minuten later testte Chris van der Zaag de alertheid van zijn doelman met een hoge terugspeelbal die Mats keurig met de borst controleerde en zijn eerste redding verrichtte hij in de 23e minuut op een mooi schot van een opkomende verdediger. Katwijk met uitblinkende middenvelders Quinton Christina en Zion Valies combineerde lustig verder, in de 25e minuut schoot de gevaarlijke spits Hugo Botermans in kansrijke positie in het zijnet, dat deed hij in de tweede helft trouwens nog een keer. Katwijk had na een half uur al drie corners mogen nemen voordat Luc de Kruijs  op links aan de eerste hoekschop van Ter Leede toekwam.

In de 38e minuut kan Mats Alkemade een prachtig schot van Finn Janmaat ternauwernood tot corner verwerken en direct hierop moet hij ook zijn derde redding verrichten. In de 40e minuut herstelt de weer oerdegelijk opererende Jarno Berkhof een fout van Stijn ten koste van een gele kaart en twee minuten later plukt Mats een hoge voorzet van links met ogenschijnlijk gemak uit de lucht.

Ter Leede neemt het initiatief over

Het harde schot van Stijn van Biezen in de laatste minuut van de eerste helft uit een vrije trap van Luc de Kruijs luidt de veel betere tweede helft in. Ter Leede acteert veel feller en dwingender, mag al snel de tweede corner nemen, en in de 53e minuut countert Benjamin van Aken, die nu veel beter in de wedstrijd zit, speelt Luc de Kruijs aan en diens vlammend schot van rechts kan de keeper van Katwijk nog net tot corner verwerken. Katwijk reageert weer met een schot dat doelman Jason Haggerty, voor Alkemade in het doel gekomen, knap pakt.

Hierna ebt het offensief van Ter Leede weer wat weg, aanvoerder van Biezen krijgt een gele kaart als hij verdediger Van Breukelen onreglementair stuit en dan zien we in de 67e minuut uit een korte corner van Luc de Kruijs een prachtig schot van Benjamin van Aken dat maar rakelings overvliegt. Balverlies op het middenveld biedt Hugo Botermans in de 73e minuut een kans, maar zoals eerder geschreven, de bal verdwijnt in het zijnet.

Direct hierop valt de enige treffer in deze wedstrijd. Benjamin van Aken speelt Luc de Kruijs in de zestien hoog aan, Luc is in duel met een verdediger en dan fluit scheidsrechter Lindhout en wijst gedecideerd naar de stip. Vanaf de tribune moeilijk waar te nemen, maar het moet wel hands geweest zijn. Enige commotie, maar Stijn van Biezen zet zich achter de bal en scoort hard en laag in de rechterhoek en Ter Leede leidt met 1-0. Het is tevens zijn laatste opmerkelijke actie, want enige minuten later krijgt hij zijn tweede gele kaart en dan moet Ter Leede het met tien man verder zien te klaren. Lars Zandberg die erin was gekomen, wordt hiervan het slachtoffer, want hij wordt weer teruggewisseld voor Kai Drost, ook spits Timo Heemskerk maakt plaats voor Bart Sloof en Julian van der Kwaak komt erin voor de geblesseerd geraakte linksback Martijn Youri Wouter. Meer smaken zijn er niet.

Met deze spelers houdt Ter Leede de nul en nadat spits Hugo Botermans zijn kopbal in het mandje van Jason Haggerty ziet verdwijnen fluit scheidsrechter Allard Lindhout in de vierde minuut van de extra tijd af en kunnen de festiviteiten beginnen.

Na twee jaar onderbreking lost Ter Leede Voorschoten ’97 als winnaar van de LAV-cup af. Een fraaie bekroning van een mooi seizoen van het collectief van O-23 van Ter Leede. Het biedt een prima perspectief voor het komende seizoen voor ons eerste.

Ook een mooie prestatie van de staf. Ik noem ze daarom nog even: trainer/coach Riny Blankespoor, assistent Jan-dirk Scheper, teammanagers Wouter Everout, Kevin Hunt en Jack Bloemendaal.

Opstelling: Mats Alkemade (46’ Jason Haggerty), Gijs Beekwilder, Chris van der Zaag, Jarno Berkhof, Martijn Youri Wooter ( 84’ Julian van der Kwaak), Julian Autar, Benjamin van Aken, Stijn van Biezen, Timo Heemskerk (84’ Bart Sloof), Luc de Kruijs, Sam Rotteveel ( 78’ Lars Sandberg (82’ Kai Drost))

Scheidsrechter: Allard Lindhout