Wedstrijdverslag GOES – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG GOES – TER LEEDE zaterdag 22-02-2020 om 14.30 uur

ONGELUKKIGE WEDSTRIJD BRENGT TER LEEDE VERDER IN DE PROBLEMEN

Voor ieder was het belang van deze inhaalwedstrijd overduidelijk. Winst zou Ter Leede in punten naast GOES brengen en praktisch ook in doelsaldo, winst van de gastheren zou de ploeg naar een veilige dertig punten brengen, hoewel het gevaar van puntenmindering nog niet verdwenen is. Wel, GOES maakte zijn naam Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk meer dan waar en het won met overtuigende cijfers, drie-nul!

Die winst kwam vooral tot stand door een ongelukkige en onnodige 2-0 ruststand, opgelopen door verdedigende fouten, de eerste al na veertig seconden, de volgende in de 18e minuut. En dan te weten dat Roodgeel zich door beter veldspel dan GOES een handvol kansen verwierf waaruit het helaas niet scoorde! Ook na de rust zette Ter Leede nog aan, maar werd de thuisploeg gaandeweg sterker en leek bij de gasten de overtuiging op een eerder vertoonde mooie inhaalrace te verdwijnen en toen de thuisploeg in de 67e minuut bij een uitval de 3-0 scoorde was het gedaan met Ter Leede en leek het de tijd tot het verlossende eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Remco Schul slechts uit te spelen. De winst is voor GOES dat daarmee goede zaken doet en Ter Leede dieper in de zorgen drukt. Over een maand kan Roodgeel zich op de Roodemolen revancheren.

Ter Leede start op een goed bespeelbaar natuurgrasveld voor de wind met één wijziging: Jordly Petronia staat wel op het wedstrijdformulier bij de Reserves, maar hij is er niet …… Dat is niet goed want in deze benarde tijden heb je een sterke verdediger als Petronia hard nodig en we wensen ook van ganser harte dat hij bij onze volgende Zeeuwse uitwedstrijd wèl van de partij zal zijn.

Snelle voorsprong thuisploeg

Voor de gasten goed en wel wakker zijn ligt de 1-0 al in de touwen: in de eerste minuut leidt een aanval over rechts tot de eerste treffer van een uitblinkende nummer 15 Hieposs Nguen, nota bene niet eens een basisspeler, die met een schuiver in de linkerhoek doelman Vos de Mooij het nakijken geeft. In nog geen minuut, dat is Ter Leede nu al een paar maal overkomen!

Ter Leede valt aan en GOES scoort

Hierna gaat Ter Leede voetballen en het verwerft in de eerste helft vijf corners en zo’n zes kansen c.q. mogelijkheden. Het veldspel van de gasten is heel behoorlijk, maar toch wordt er niet gescoord, meestal omdat doelman Brian Meulmeester alle gevaar weet te bezweren. Hij is heer en meester in zijn doelgebied en daardoor veroorzaken ook de corners geen gevaar. In de vijfde minuut de eerste kans als Bok zijn man op rechts uitspeelt en overschiet, twee minuten later verwerkt Meulmeester het lage schot in de linkerhoek tot corner en weer twee minuten later schiet Steemers na een combinatie met Van Otterlo over, grote kans weg. In de volgende drie minuten kopt Van den Berg naast uit een voorzet van Bok, krijgt Zwetsloot na een mooie aanval tot twee keer toe een kans om te scoren, komt de bal uiteindelijk bij Van Otterlo die dan naast schiet, hij heeft de laatste tijd weinig geluk, hoe komt dat toch?

In de zestiende minuut gaat Joey van den Berg te gemakkelijk liggen in de zestien, de scheidsrechter laat doorspelen GOES neemt over en geknoei in de defensie leidt tot de 2-0: Hoekstra laat zich door centrumspits Wissel op links passeren diens schot wordt door Vos de Mooij zwak verwerkt en daarna krijgt Nguyen tot drie keer toe de kans om zijn tweede te maken omdat Ter Leede de bal niet resoluut weet weg te werken en zijn derde poging levert de 2-0 op!

Ter Leede antwoordt met een schot van Toon Zwetsloot dat de keeper deskundig pakt en daarna volgen twee mooie acties van Ter Leedes gevaarlijkste man Jeffrey Bok, maar ook zijn wippertje in de 30e minuut levert geen treffer op. De bal gaat goed rond, maar het rendeert niet, ook de inzet van Van Otterlo in de 33e minuut keert Meulmeester ten koste van de vijfde corner. Hierna noteren we nog de twee eerste corners van GOES een venijnig schot van linksback Darrazi in de 43e minuut dat Meulmeester moet lossen, maar de inlopende Hoekstra glijdt uit in een poging de bal in te tikken en dat is het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Één uitval en het is 3-0!

Met Echahbouni voor Zwetsloot moet Ter Leede gaan proberen langszij te komen, maar het eerste gevaar komt toch weer van GOES en bij hun derde corner zit Vos de Mooij mis, bij de volgende aanval treedt hij weer wel goed op, in de 77e minuut redt hij zelfs in een reflex met de voet, maar dan staat het inmiddels 3 – 0. Na enkele aanvallen en schoten van Van Otterlo, Robertson en Echahbouni zien we in de 67e minuut een uitval van Wissel over rechts en kan topscorer Schalkwijk zijn totaal opvoeren met zijn zeventiende goal. Matig uitschieten van Vos de Mooij en balverlies op het middenveld was eraan voorafgegaan.

Dat is voor Ter Leede de genadeklap. Met Steven Wajer voor de uitgebluste Van Otterlo en Limon die Hoekstra al eerder was komen vervangen speelt het zonder overtuiging verder en ziet het GOES nog bijna op 4-0 komen, maar Schalkwijk mist een opgelegde kans en ook debutant De Fretes weet in de laatste minuut de korte hoek niet te vinden omdat Ter Leedes sluitpost die goed afschermt. Daar maalt echter niemand bij GOES om, want de punten zijn binnen en Goes stijgt naar de middenmoot met zeven punten meer en een veel beter doelsaldo dan Ter Leede, dat volgende week weer een zware uitwedstrijd heeft tegen HSV Hoek.

Dat kan alleen succesvol zijn als Ter Leede het devies van GOES overneemt: Gezamenlijk Opwaarts, Eendrachtig Sterk, want dat kan beter!

Opstelling GOES: Brian Meulmeester, Jop Dekker, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (72’ Sylvio Hage), Daniel Wissel, Tim de Winter, Jarreau Manuhuwa, Hieposs Nguyen (81’ Nazario de Fretes), Steve Schalkwijk (86’ Hakan Basagac), Jesse Bank

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Mike Boelee ©, Dirk Hoekstra (60’ Omar Limon), Ben van der Lans, Mounir Darrazi, Toon Zwetsloot ( 46’ Sohaib Echahbouni),   Jonathan Robertson,  Ian van Otterlo (67’ Steven Wajer), Jeffrey Bok, Joey van den Berg, Robert Steemers

Scheidsrechter: Remco Schul

Assistent-scheidsrechter: Soerish Ramcharan (1e) en Marck Fieret