Wedstrijdverslag GVVV – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG GVVV – TER LEEDE

Zaterdag 20 augustus 2022 14.30 uur

TER LEEDE IN DE TWEEDE HELFT ONDERUIT TEGEN GVVV

Het zag er veertig minuten goed uit voor Ter Leede. De thuisploeg was weliswaar meer aan de bal, maar het team van Oosterlee counterde prima en maakte efficiënt gebruik van fouten en onzekerheden in de defensie van de thuisploeg als ze onder druk gezet werd. Daar kwam de snelle eerste treffer van spits Melvin van Stijn uit voort en na de gelijkmaker  van de gevaarlijke Byron Burgering bewezen treffers van Steven Wajer en Dirk Hoekstra dat de verdediging van de Blauwen nog steeds van de leg was. Maar langzamerhand werd GVVV gevaarlijker en vijf minuten voor de rust kon de handige Genrich Sillé de belangrijke aansluitingstreffer maken.

Na de rust een geheel ander beeld. Met drie wissels was de thuisploeg veel feller, zette Ter Leede vast, dat voorin niets meer kon uitrichten, de GVVV-verdediging  werd dus niet meer op de proef gesteld en de Veenendalers  gingen met succes op zoek naar de gelijkmaker en daarna de voorsprong. Tekenend was dat de eerste echte aanval na de rust van Ter Leede in de 78e minuut plaatsvond en toen speelde het al met tien man door de tweede gele kaart voor Mike van den Steenhoven na zijn overtreding in de zestien. De penalty werd de 4-3 en de 5-3 als kers op de taart voor de thuisploeg was een mooie aanval bekroond door Berensteins tweede treffer.

Ter Leede begint de competitie zonder de geschorste aanvoerder Tomas Arroyo en zonder de nog niet fitte centrumspits Rowdy van der Putten en linksback Oscar Minnaard, met Tim Bloemendaal als aanvoerder centraal naast Wesley Goeman en Daniël Abbink als linksback.

Het start direct uitstekend met Marc de Kruijs op links die doorkomt, daarna volgt een ingooi op Melvin van Stijn die doorgeeft aan de opgekomen rechtsback Dirk Hoekstra, maar hij lanceert een vuurpijl. Zijn kans komt nog, maar eerst is het Melvin van Stijn die een nonchalante spelhervatting van doelman Ruben van Kouwen  blokt en de bal verdwijnt tot afgrijzen van de GVVV-aanhang en vreugde van Ter Leede in het doel, 0-1 in de derde minuut!

Lang kunnen de gasten niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later gebruikt Byron Burgering in duel met Tim Bloemendaal om een hoge bal zijn lichaam beter en alleen voor doelman De Vries scoort hij met een stuiterend laag schot de gelijkmaker.

Weer vier minuten later verstoort Ter Leede de opbouw van GVVV en schiet Steven Wajer na een vloeiende een-twee met Marc de Kruijs de bal hard en laag binnen. Drie goals in krap tien minuten, wordt dit een korfbaluitslag?

Het fysiek sterkere GVVV probeert de bakens te verzetten, en mag in twaalf minuten vijf van de zeven corners in de eerste helft nemen, Mike van de Steen krijgt zijn eerste gele kaart, maar per saldo is het Ter Leede dat de voorsprong uitbreidt: uit een vrije trap komt de bal bij Luc de Kruijs, die zet hoog voor en Bart van der Weijden kopt bij de tweede paal door naar, ja, daar is hij weer, Dirk Hoekstra en die kopt bliksemsnel de 1-3 in.

Ongeloof bij het talrijke GVVV-publiek en de thuisclub valt aan. Genrich Tillé kan op links net niet bij een mooie verre voorzet, maar zijn actie in de 40e minuut na een mooie aanval is wel doeltreffend en na een schot over van Burgering gaan de ploegen met een 2-3 stand rusten.

Na de pauze geen wissels bij Ter Leede, maar drie bij GVVV. Justin Spies en de snelle rechtsbuiten Jordi Bitter –  die het Abbink heel moeilijk maakt – en Danny de Leeuw voor Latif, Sillé en De Jong. Nu jaagt GVVV Ter Leede veel meer af, Roodgeel weet niet meer op te bouwen en beperkt zich tot afweren. Aanvallers als de gebroeders De Kruijs komen dan niet meer tot hun recht en het is wachten op de gelijkmaker. Dat duurt nog vrij lang, omdat de thuisploeg slordig is in eindpass en afwerking en er is een fout van Wesley Goeman in de 65e minuut voor nodig voordat Anthony Berenstein, nummer 33, de 3-3 kan scoren. De fout onder druk ontstaat overigens door nodeloos terugspelen op elkaar dat door afjagen wordt afgestraft.

GVVV ruikt bloed en spelend naar en opgezweept door het talrijke thuispubliek aan de clubzijde forceert het in de tweede helft weer zeven corners, redt Mark de Vries fantastisch op een harde kopbal in de 73e minuut, maar een minuut later probeert Mike van den Steen door shirtje trekken een aanvaller het scoren te beletten, hij krijgt zijn tweede gele kaart en de penalty wordt door Byron Burgering benut en de thuisclub komt voor het eerst aan de leiding.

Met tien man valt Ter Leede in minuut 79 zowaar aan, maar het is GVVV dat in diezelfde minuut door de tweede van Berenstein de eindstand op 5-3 brengt, want ook de drie wissels bij Ter Leede – Oscar Minnaard, Stijn van Biezen en even later Martijn Youri Wooter kunnen geen verandering in de stand brengen: GVVV wint, Ter Leede scoort er drie, maar incasseert er vijf.

Werk aan de winkel voor de technische staf: achterin veel goals tegen in de laatste duels, dat geeft te denken. Aanstaande zaterdag thuis tegen ACV.

Tot slot:

De spelersbus van Ter Leede moest na de wedstrijd nog wel even wachten op Niek Oosterlee. De oefenmeester kreeg in het clubhuis van GVVV eindelijk het afscheid van bestuur, staf, spelers en supporters dat hij door de corona-uitbraak nooit meer had kunnen krijgen.

Hij werd toegesproken en toegejuicht en toen hij in zijn dankwoord sprak van de fijne tijd bij deze warme club en eindigde met de zin “Als ik dan toch moet verliezen dan maar het liefst van GVVV,” kreeg hij een ovationeel applaus waarna hij met een grote bos bloemen het verleden bij GVVV achter zich liet en zich haastte naar de spelersbus, zijn toekomst bij Ter Leede tegemoet.

Opstelling GVVV: Ezra Hoogenboom, Taoufnik Adnane ©, Barry Maguire, Ilias Latif (46’ Justin Spies), Quincy Veenhof (64’ Jordi Bitter), Genrich Sillé (46’ Anthony Berenstein), Byron Burgering, Joeri Potjes, Quiermo Dumay 80’ Maikel Epskamp), Ruben van Kouwen, Mart de Jong (46’ Danny de Leeuw)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Daniël Abbink, Dirk Hoekstra, Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal ©, Steven Wajer ( 80’ Benjamin van Aken), Marc de Kruijs (80’ Oscar Minnaard), Mike van den Steenhoven ( 19’ en 74’ geel), Melvin van Stijn (73’ geel), Wesley Goeman (83’ Martijn Youri Wooter), Luc de Kruijs (80’ Stijn van Biezen)

Scheidsrechter: Sam Dröge

Assistent-scheidsrechter: Patrick Otten en Mario Kwaytaal