Wedstrijdverslag Haaglandia/SW – Ter Leede 23-4-2016

WEDSTRIJDVERSLAG HAAGLANDIA/SIR WINSTON – TER LEEDE

Zaterdag 23 april 2016-04-23

EN WEER GING HET DE TWEEDE HELFT MIS

Na een eerste helft met goed spel van Ter Leede dat zich ook een drietal mooie kansen schiep gingen de ploegen met 0-0 rusten en opnieuw sloeg Haaglandia in de tweede helft toe. Vlak nadat Ter Leede weigerde een kans te verzilverde kwam Haaglandia via een penalty op 1-0 en toen keeper Bogdan Constantin een tweede doelpunt trachtte te voorkomen kreeg hij rood en kwam Haaglandia met een tweede penalty op 2-0 en met 10 man en doelman Pieter Vis uit de A1 werd het tot slot ook nog 3-0 en zo veroveren de Rijswijkers door deze geflatteerde zege de volle zes punten op Ter Leede en nadert het tot op één punt.

Nadat Haaglandiaspeler Jordi Versteeg voor zijn 150e wedstrijd was gehuldigd en de pupil van de week had gescoord gaf scheidsrechter Jobse het beginsignaal. Ter Leede startte achterin met Arroyo en Kewal in het centrum, Mike Boelee op rechts en Hakkan Bayram op de linksbackpositie en met Van der Lans, Kappenberg en Robertson op het middenveld. Voorin speelden Schreurs, Bok en De Kruijs.

Na een eerste corner voor Haaglandia en een schot over kreeg Ter Leede in de 5e minuut zijn eerste kans: Marc de Kruijs speelde zich vrij, haalde de achterlijn en legde de bal panklaar terug op de penaltystip voor Mitchell Kappenberg, maar diens niet al te harde schot was recht op keeper Verstraten en die kon het pakken in plaats van te vissen. Een schot van Tony in de 10e minuut kon geblokt worden en twee minuten later kopte nr 26 Chidozy Henry Ugwunna uit een voorzet van aanvoerder Jacobs over.

In de 18e minuut wordt Tony gevloerd en schiet Kappenberg de toegekende vrije trap net over, maar drie minuten later krijgt Ter Leede zijn tweede prima kans als Robertson na een mooie pass overschiet en het schot van Tony in de 28e minuut nadat Ben op hem had doorgekopt is wel hard, maar te ongevaarlijk om doelman Verstraten te verontrusten.

In de 34e minuut krijgt Mitchel de Vlugt na een zware overtreding ‘slechts’ geel en zijn opzichtig protesterende naamgenoot Ricardo ook. Vier minuten later breekt Tony weer door, maar waar hij had kunnen schieten legt hij niet goed terug en in diezelfde minuut raakt Marc door de hand van een tegenstander behoorlijk geblesseerd aan zijn neus (waarschijnlijk gebroken). Na een voorzet van Tony die door Marc en Mitchell gemist wordt gaan de ploegen, na drie kansen voor Ter Leede, met 0-0 rusten.

In de tweede helft voltrekt zich het drama voor Ter Leede pas nadat het zelf weer twee uitgelezen mogelijkheden niet benut: met een mooie beweging speelt Tony zich vrij, maar zijn harde schot keert doelman Verstraten en nog mooier is zijn redding op het schot van Jeffrey Bok nadat Tony de bal op hem heeft teruggelegd.

Nog steeds geen doelpunt voor Ter Leede, ja dan scoort de tegenstander. In de 62e minuut begaat Ben een overtreding in de zestien, de scheids wijst resoluut naar de stip, Ben krijgt geel, Ricardo de Vlugt benut zijn eerste penalty en zes minuten later ploft zijn tweede in het net. Dit keer achter tweede doelman Pieter Vis, want weer speelt doelman Constantin de wedstrijd tegen Haaglandia niet uit, dit keer niet omdat hij bleek, maar rood ziet na een overtreding in de zestien.

Zonder Marc de Kruijs die voor Pieter heeft moeten plaatsmaken probeert Ter Leede met tien man zonder veel overtuiging nog iets aan de stand te doen. In de 76e minuut breekt Tony weer door, hij legt opzij naar de voor Ben ingebrachte Mike Dam, maar diens schot mislukt. Dat doet de verre hoge bal van Karam Boukhari van rechts niet en die zeilt over Pieter Vis heen en zo leidt Haaglandia met een gevleide 3-0.

In de 80e minuut raakt Tony geblesseerd – of komt het ook door de eerdere aanslag – en moet zich laten vervangen door Selmo Kurbegovic, maar het blijft 3-0 en praktisch zonder extra tijd fluit scheidsrechter Jobse af en is Haaglandia na Zwaluwen en Noordwijk de derde ploeg die alle punten op Ter Leede heeft veroverd.

Er resulteert dus een negatief saldo: puntenverlies, rood voor onze doelman en nieuwe blessures. Gelukkig is de selectie breed genoeg om volgende week tegen Hoek net als tegen Heinenoord ook alle punten te bemachtigen.

We zullen zien!

Opstelling Haaglandia/ SW: Steven Verstraten, Mitchel Jacobs ©, Ivailo Staal, Ricardo de Vlugt (34 geel), Jordi Versteeg, Karam Boukhari, Mitchel de Vlugt (34 geel, 59 Andre Rumampuk), Nick Brouwer, Djanomi Traxel , Abbes Rahmoune, Henry Chidozie Ugwunna

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin (66 rood, ), Mike Boelee, Tomas Arroyo, Stanley Raydell Kewal ©, Hakkan Bayram, Ben van der Lans (78 Mike Dam), Mitchell Kappenberg, Jonathan Robertson, Tony Schreurs (82 Selmo Kurbegovic), Jeffrey Bok, Marc de Kruijs (67 Pieter Vis)

Scheidsrechter:                 M. Jobse

Assistent-scheidsrechter: T. den Hengst (1e) en mevr. N. Krijt – van der Linden

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel