Wedstrijdverslag Harkemase Boys – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG HARKEMASE BOYS – TER LEEDE

Zaterdag 4 februari 2023 14.30 uur

SPANNENDE VOETBALSTRIJD EINDIGT IN GELIJKSPEL

Zaterdag zagen we een wedstrijd tussen twee ploegen die beide vastbesloten waren om te winnen, de nummers twaalf en dertien met alle twee 24 punten. En dus was er strijd, op en om elke meter van het veld. De thuisploeg had meer de bal, kreeg ook, vooral in de eerste helft de betere kansen, maar Ter Leede in de persoon van Luc de Kruijs was veel effectiever en kwam in de elfde minuut op een 0-1 voorsprong die werd gehandhaafd tot de 36e minuut toen linksback Dennis Hoekstra deed wat zijn collega rechtsback Dirk bij Ter Leede zo vaak doet: hij kopt uit een corner hoog opspringend binnen en het staat gelijk. Maar Luc de Kruijs heeft het op zijn heupen en scoort in de 46e minuut de 1-2.

Na de rust zet de thuisploeg aan, Ter Leede verweert zich fel en doelman De Vries heerst in de lucht, maar in de 82e minuut hindert hij bij het uitkomen een speler en dan wijst scheidsrechter Stegeman naar de stip en schiet middenvelder Jari Slort de penalty feilloos in de linkerhoek. Het is 2-2 en de ploegen die hard en op het scherpst van de snede hebben gevochten voor de punten kunnen zich uiteindelijk verzoenen met dit gelijke spel. Door het thuisverlies van Urk tegen ASWH stijgen beide teams een plaatsje, maar zijn ze nog altijd dicht in de buurt van een p/d-plek.

Ter Leede start onder een lekker zonnetje weer in dezelfde opstelling als tegen Excelsior ’31 met Martijn Wooter op de linksbackpositie, Tim Bloemendaal weer naast aanvoerder Arroyo. Luc de Kruijs staat nu op rechts en hij heeft er zin in, net als zijn broer Marc op links die al in de derde minuut doorkomt en dan is het een verdediger die de bal bij de achterlijn wil wegwerken door de bal keihard weg te schieten, maar hij raakt Marc precies op het masker dat zijn gebroken neus moet beschermen en die gaat neer en het ziet er even slecht uit, want hij ligt helemaal stil. Als toegesnelde verzorger Ger Oudshoorn hem in de stabiele zijligging legt is het even angstig stil, maar gelukkig kan hij na drie minuten verder en speelt hij verder een ijzersterke wedstrijd. Na de wedstrijd vertelt hij dat hij toch wat duizelig is.

In de tiende minuut redt Mark de Vries met de rechtervoet op een gevaarlijk laag schot van de gevaarlijke Jhurrey Margharitha (die overigens een kwartier later in een duel na een schouderduw van Tomas Arroyo geblesseerd plaats moet maken voor Sven Hazewinkel). Een minuut later passt aanvoerder Arroyo uiterst slim door het midden, laat Mike van den Steen de bal slim lopen en kan Rowdy van der Putten door, legt hij de bal opzij naar Luc de Kruijs die met links de bal laag en onbereikbaar voor doelman Van de Haar in de verste hoek schiet. De eerste aanval en meteen een goal, uiterst effectief!

Dat is een fikse tegenvaller voor de Harrekieten en coach Jan de Jonge vuurt zijn ploeg aan en ze trekken ten aanval, maar Ter Leede geeft vooralsnog geen krimp en Luc kan in de 21e minuut een aardig schot afvuren en op links speelt Martijn Wooter uitstekend samen met Marc de Kruijs. In de 34e minuut krijgt Harkemase Boys zijn eerste corner en het is meteen gevaarlijk, maar Dirk Hoekstra ruimt op en door een redding van Mark de Vries valt er als een wonder geen treffer. Bij een volgende corner kopt Berwout Beimers naast, maar een minuut later doet Dennis Hoekstra het beter en staan de ploegen gelijk.

Luc probeert hierna de doelman te verrassen met een ver schot, dat lukt niet, maar in de extra tijd heeft hij meer succes, laat hij Joris Voest zijn hielen zien en schiet nu hard in de korte hoek en met 1-2 gaan de ploegen rusten.

Met één wissel in de tweede helft probeert de thuisploeg uit alle macht gelijk te komen en door de felheid ontstaat er al snel een opstootje, dat doelman De Vries, die zich ermee bemoeit, geel oplevert.

Vier corners achtereen vanaf de 59e minuut leveren niets op, in de 68e minuut komt de van Noordwijk overgekomen middenvelder Hidde van den Ende Mike van den Steen vervangen en later gaat de debutant op de rechtsbackpositie lopen, ook al om de snelle Jari Slort af te stoppen.

De druk van de thuisploeg wordt al maar groter, een voorzet van Slort wordt in de 75e minuut bijna in het doel gegleden en dan valt zoals eerder beschreven de 2-2 door de penalty van Slort, wegens het hinderen van De Vries die daar gelukkig geen geel voor krijgt, in de 84e minuut de gelijkmaker.

Daar blijft het bij en met één punt in de tas aanvaardt Ter Leede de lange weg terug naar Sassenheim.